Sinipaidat voittivat FC Melodyn nihkeälläkin esityksellä 1–5 (1–2)

FC Melody – TamU-K 1–5 (1–2)
9 min Tommi Lehtimäki 0–1
12 min Jacin Dakkaki 0–2
14 min Joni Ikäläinen 1–2
58 min Tommi Lehtimäki 1–3
70 min Mika Kytöviita 1–4
85 min Mika Kytöviita 1–5

Varoitukset:

Ulosajot:

Tähdet:
*** Tommi Lehtimäki
** Anssi Saiha
* Mika Kytöviita

TamU-K haki odotetusti täydet pisteet FC Melodyn isännöimästä perjantai-illan ottelusta Kaupista. Vaikka loppulukemat 1–5 (1–2) vaikuttavat selviltä, voitto otettiin huomattavasti vaikeamman kautta kuin olisi ollut tarpeen. Ottelun alku oli Sinipaitojen täyttä dominointia, mutta peli puuroutui kun Melody onnistui kaventamaan tilanteeksi 1–2 jo ensimmäisen jakson alkupuolella. Erityisesti ensimmäisen jakson viimeinen parikymppinen ja toisen jakson alku olivat vaikeita. Lopulta ottelu ratkesi loukkaantumisten takia pitkään sivussa olleen Anssi Saihan kentälle tuloon toisen jakson alussa.

Veli-Pekka Franssila laukoo pallon niukasti ohi maalin
Veli-Pekka Franssila laukoo pallon niukasti ohi maalin

Ottelu alkoi vauhdikkaana, ja Sinipaitojen hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti Melodyn maalia. Ensimmäinen hyvä tekopaikka oli Veli-Pekka Franssilalla, jonka laukaus viuhui kuitenkin niukasti takatolpan ohi. Toisella laidalla Otto Pitkänen ja Jacin Dakkaki pelasivat muutaman kerran nätisti yhteen, mutta Pitkäsen ruuti oli vetopaikkaan päästessä märkää, eivätkä keskitykset löytäneet kohteitaan boksissa.

Tommi Lehtimäki sen sijaan oli tuttuun tapaan terävä maalintekopaikoissa. Ensimmäisen kerran Tampereen Nelosen maalipörssin johtaja pääsi koittamaan kahdeksannella minuutilla, mutta maalivahti Mirko Kartesalo sai torjuttua Lehtimäen napakan laukauksen. Pian tämän jälkeen Lehtimäki oli nokikkain maalivahdin kanssa kun puolustuksesta kimmonnut pallo päätyi Lehtimäen puskettavaksi vain kolmen metrin päässä maalista. Maalivahti tuli kohti Lehtimäkeä, joka puski pallon korkealla kaarella maalivahdin yli verkon perukoille.

Sinipaitojen toista maalia ei jouduttu kauaa odottamaan. Tällä kertaa Jacin Dakkaki sai Veli-Pekka Franssilalta pallon jalkaansa maalin edessä, eikä melody-puolustajia näkynyt lähimaillakaan. Näin Dakkaki sai sijoittaa pallon ajan kanssa ohi maalivahti Kartesalon.

Jacin Dakkaki sijoittaa rauhassa...
Jacin Dakkaki sijoittaa rauhassa…

...ja pallo on maalissa
…ja pallo on maalissa

Tässä vaiheessa näytti siltä, että TamU-K karkaisi jo ensimmäisellä jaksolla helppoon voittoon. Toisin kuitenkin kävi, sillä vain pari minuuttia Dakkakin maalin jälkeen Melody teki yllättävän kavennusmaalin. Pallo pelattiin muutamalla näppärällä syötöllä vetopaikkaan Joni Ikäläiselle, eikä tämä jättänyt paikkaansa käyttämättä. Peli oli 1–2 kun vasta alle 15 minuuttia oli pelattu.

Veli-Pekka Franssila yhdessä monista vetopaikoistaan
Veli-Pekka Franssila yhdessä monista vetopaikoistaan

Lisämaaleja ensimmäisellä jaksolla ei sitten nähtykään. Sinipaidoilla toki oli muutamia erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta muun muassa Veli-Pekka Franssilalla ja Otto Pitkäsellä ei ollut sihti kohdallaan. Pitkänen tosin laittoi kerran pallon näppärästi maaliin päästyään laitanousun ja seinäsyötön päätteeksi nokikkain maalivahdin kanssa. Linjamiehen paitsioliputus vei kuitenkin Pitkäseltä maalin. Kyseessä olisi ollut jo kolmatta kauttaan TamU-K:ssa pelaavan kapteenin ensimmäinen maali Sinipaidoissa.

Jonne Keränen oli jälleen keskikentän herra ja hidalgo
Jonne Keränen oli jälleen keskikentän herra ja hidalgo

Pahimpia tuhlaajia olivat kuitenkin Lauri Savolainen ja Jacin Dakkaki. Ensin mainittu pääsi Jonne Keräsen läpisyötön jälkeen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta haki täysin avoimessa tekopaikassa turhaan syöttöä melody-puolustajan kiinni ajamalle Tommi Lehtimäelle, jolloin tilanne kuivui kokoon. Dakkaki puolestaan tuhri pallon maalivahdin syliin päästyään tämän kanssa nokikkain boksissa.

Lauri Savolainen hukkaa avoimen maalintekopaikan
Lauri Savolainen hukkaa avoimen maalintekopaikan

Toisessa päässä myös Melodyllä oli omat hyökkäyksensä. Yhden kerran maalivahti Roope Hakulinen oli pakotettu loistotorjuntaan, mutta muutoin puolustus hoiti tilanteet. Ensimmäisellä jaksolla ei siis lisämaaleja nähty, ja näin taukoa vietettiin 1–2-lukemissa.

Veli-Pekka Franssila laukoo tulisesti...
Veli-Pekka Franssila laukoo tulisesti…

... mutta veto jää sivuverkkoon
… mutta veto jää sivuverkkoon

Toisen jakson alussa pelin ote siirtyi yllättäen Melodylle. Vaikka maalivahti Hakuliselle ei tullut torjuttavaa, vaara roikkui ilmassa. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä reagoi tilanteeseen, ja vaihtoi alkuperäisen pelisuunnitelman vastaisesti Anssi Saihan kentälle Jukka Ihalaisen tilalle jo ennen kuin toista jaksoa oli pelattu kymmentä minuuttia.

Lauri Savolainen laukoo
Lauri Savolainen laukoo

Vaihdon myötä Sinipaidat ottivat jälleen pallonhallinnan itsellleen, eikä helpottavaa 1–3-maalia tarvinnutkaan odottaa pitkään. Tilanne lähti liikkeelle Anssi Saihan jalasta keskialueella: syöttö laidalle vapautti Lauri Savolaisen keskityspaikkaan. Saiha itse ehti boksiin ottamaan keskityspallon vastaan ja pudotti sen viereensä Tommi Lehtimäelle, jonka terävä laukaus upposi maaliin.

Tommi Lehtimäki laukoo 1–3-maalin
Tommi Lehtimäki laukoo 1–3-maalin

Ottelun lopullisen sinetin löi toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Mika Kytöviita. Melodyn maalivahti heitti pallon laitapuolustajalle, ja Kytövitta iski terävästi kiinni. Pallonriiston jälkeen perinteinen sonnipommi heläytti verkkoja ja tilanne oli turvallisesti 1–4. Tässä vaiheessa ottelua oli jäljellä enää parikymmentä minuuttia.

Mika Kytöviita laukoo pallon maalin etukulmaan
Mika Kytöviita laukoo pallon maalin etukulmaan

Mika Kytöviita ja Tommi Lehtimäki juhlivat maalia
Mika Kytöviita ja Tommi Lehtimäki juhlivat maalia

Ottelun ratkettua TamU-K teki loput pelaajavaihtonsa. Suurinta kiinnostusta yleisössä herätti tuore hankinta Jonathan Makueno, joka vaihdettiin piikkiin Tommi Lehtimäen paikalle. Vaikka Makueno ei maalipaikoille päässytkään, antoi mies kuitenkin positiivisen kuvan itsestään. Pelituntuman ja kunnon parantuessa Makuenolta voidaan odottaa maaleja, sillä ainakin nopeusominaisuudet näyttävät olevan kohdallaan.

Reilu viisi minuuttia ennen loppua Anssi Saiha väläytti vaarallisuuttaan myös kaukovedoissa, mutta maalivahti onnistui nipin napin torjumaan pallon. Ottelun viimeisestä maalista vastasi jälleen Mika Kytöviita, joka pääsi naatiskelemaan suoraan Tuomas Savinaisen mainiosta syötöstä. Tämän jälkeen Kytöviita pääsi vielä yrittämään hattutempun viimeistelyä vapaapotkusta vain hiukan kuudentoista rajan takaa, mutta kun veto jäi muuriin, loppulukemiksi jäivät 1–5 (1–2).

Otto Pitkänen keskittää
Otto Pitkänen keskittää

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli ottelun jälkeen silminnähden tyytymätön pelin kulkuun, mutta löysi myös positiivista: ”Meillä oli alla niin erinomainen harjoitusviikko, että olimme täynnä itseluottamusta pelin alla. Alku olikin terävä ja olisimme voineet ekaan varttiin naulata ratkaisun.”

”Melody on erinomainen joukkue omilla vahvuuksillaan, ja vaikka me tiedämme ne, niin jälleen kerran vajosimme tuttuihin sudenkuoppiin”, manasi päävalmentaja. ”Liki unohdettu sankari Anssi Saiha kuitenkin otti tahtipuikon käsiinsä ja tultuaan vaihdosta käänsi pelin takaisin meille.”

”Kaikkineen on hyvä, että nihkeämpi peli tuli vastaan nyt. Se pitää meidät nöyrinä kun lähestymme ensi viikon trilleriä”, päävalmentaja päättää.

Suonsyrjän mainitsema trilleri on tietenkin viikon päästä sunnuntaina 16.8. klo 13 alkaen pelattava Nelosen kärkiottelu TamU-K – Parolan Visa. ParVi voitti lauantai-iltapäivän ottelussaan vajaamiehisen FC Teivon 0–9 (0–2), joten kärkikaksikko on pisteen päässä toisistaan TamU-K:n pitäessä piikkipaikkaa. Näin ollen sunnuntain ottelun jälkeen vain toisella joukkueista on nousu Kolmoseen vielä omissa käsissään kun otteluita on molemmilla pelaamatta enää kuusi. Odotettavissa on siis huippujännittävä loppukausi.

FC Melody:
#1 Kartesalo Mirko
#3 Käpylä Kai
#5 Heinonen Teijo
#7 Salminen Samuli
#10 Lehtinen Lauri
#11 Järvinen Mikko
#14 Vänttinen Niko
#17 Sairiala Markus
#20 Mesiranta Ville
#21 Kemmo Jussi
#22 Mällinen Valtteri
#29 Saarinen Karri
#41 Rinne Riku
#68 Taipale Matti
#88 Innanen Niko
#xx Ikäläinen Joni
#xx Kotti Miika
#xx Uimonen Ville

TamU-K:
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi -> #31 Makueno Jonathan, 78 min
#6 Franssila Veli-Pekka
#9 Kanto Juho
#10 Keränen Jonne
#15 Dakkaki Jacin -> #26 Kytöviita Mika, 46 min
#16 Ihalainen Jukka -> #24 Saiha Anssi, 54 min
#17 Hakulinen Roope
#18 Pitkänen Otto
#19 Savolainen Lauri -> #27 Belbachir Chakib, 72 min
#29 Airesto Osku