Sinipaidat väsyttivät OldSchoolin 4-1 (1-1)

TamU-K – OldSchool 4-1 (1-1)
40 min 0-1 Kari Suutari
42 min 1-1 Petri Vadén
68 min Pekka Toppila erp.
70 min 2-1 Jacin Dakkaki
72 min 3-1 Jacin Dakkaki
85 min 4-1 Adnan Omerovic

Varoitukset:
9 min Kari Suutari, OldSchool
35 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K
42 min Mikko Keskinen, OldSchool
58 min Anssi Saiha, TamU-K
71 min Iiro Leino, OldSchool
85 min Adnan Omerovic, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
139

Komea aurinkoinen kesäsää tervehti Tampere Unitedin kannattajia lauantain alkuillassa, kun TamU-K isännöi OldSchoolia Vitosen kolmannen kierroksen ottelussä Pyynikin urheilukentällä. OldSchool meni ensimmäisellä puoliskolla 1-0 johtoon, mutta Sinipaidat punnersivat pelin tasoihin ja lopulta selkeästi ohi. Ratkaisevassa roolissa TamU-K:lla hääri keskikentän nopsajalka Anssi Saiha, joka alusti huikeilla yksilösuorituksillaan TamU-K:lle 2-1 ja 3-1 maalit.

Pelaajaesittelyt
Pelaajaesittelyt

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta vaikeaa punnertamista. TamU-K:lla syötöt eivät napsuneet omille pelaajille ja OldSchool pyrki hakemaan kärkimiehiään korkeilla ja pitkillä palloilla. Kumpikaan joukkueista ei saanut vaarallisia tilanteita ja peli oli lähes jatkuvasti katki, kun palloa haettiin yhtenään kentän ulkopuolelta.

Ensimmäisen puoliajan edetessä Sinipaitojen peli puuroutui täysin, ja OldSchool otti pelin hallintaansa. Puoliaika oli kuitenkin lähes jo loppunut, kun pallo kaivettiin ensimmäisen kerran maalista. Ilkka Innola joutui ensimmäisen kerran antautumaan kauden 2013 Vitosessa, kun Kari Suutari pääsi läpiajoon kuin varkain. Lauri Heittola puski Innolan maalipotkun keskikentältä alaspäin ja Suutari kerkesi TamU-K:n maalia kohti vierivään palloon ensimmäisenä ennen TamU-K:n toppari Juha Kumaraa. Suutari pääsi sijoittamaan pallon läpiajosta takanurkkaan ja siirsi joukkueensa 0-1 johtoon.

Mohammed El-Harrak
Mohammed El-Harrak

TamU-K ei kuitenkaan lannistunut, vaan pallo kaivettiin OldSchoolin maalista minuutti vierailijoiden johtomaalin jälkeen. Joonas Kupiainen antoi pitkän keskityksen maalille, johon Petri Vaden pääsi ensimmäisenä jalallaan väliin. Pallo jatkoi Vadénin jalasta OldSchoolin maalivahti Jussi Lehtisen ohi ja suoraan verkkoon. Tasoitus oli selviö kaikkien muiden mielestä paitsi pääerotuomarin, joka hylkäsi maalin ja näytti Vadénille keltaista korttia. Tilanteessa ilmeisesti Vadénin jalkapohja kävi liian lähellä OldSchool-vahti Lehtistä.

Sinipaidat painoivat kuitenkin päälle ja pallo oli seuraavasta hyökkäyksestä jälleen maalissa. Jälleen kerran pallon laittoi pussiin Petri Vadén ja tällä kertaa maalia ei hylätty. Vadén pelattiin boksin sisään Lehtistä vastaan ja tämä sijoitti pallon takuuvarmasti takanurkkaan. Tauolle marssittiin siis tasatilanteessa.

Lauri Heittola
Lauri Heittola

Toinen puoliaika olikin sitten huomattavasti parempi TamU-K:lta. Joukkueiden tasoero alkoi kentällä näkyä TamU-K:n hyväksi, kun päävalmentaja Mika Suonsyrjä haki vauhtia laidoille Vadénin ja Jacin Dakkakin muodossa ja Anssi Saiha palasi keskikentälle pyörittämään peliä.

Vaikka TamU-K hallitsi toista puoliaikaa reilusti, sai myös OldSchool luotua hyviä maalitilanteita. Noin kuudenkymmenen minuutin kohdalla vierailijat olivat siirtyä johtoon, kun keskialueelta annettu vapari löysi OldSchoolin hyökkääjäpelaajan TamU-K:n maalin takatolpalta. Pusku takatolpalta tipahti maalin eteen, johon ensimmäisenä kerkesi harmaapaitainen pelaaja. Laukaus lähietäisyydeltä ohitti jo Innolan, mutta pallo kimposi ylärimasta maaliviivalle ja TamU-K:n maali varjeltui lisäosumilta.

Antti Eijamo
Antti Eijamo

OldSchoolin vaaralliset tilanteet saivat jatkoa vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Vierailijat saivat toimitettua pallon rangaistusalueen sisään ja vierailijoiden hyökkäävä pelaaja lähti haastamaan Juha Kumaraa boksin vasemmalla laidalla Innolan maalista katsottuna. Kumaran ja OldSchool -hyökkääjän jalat sekosivat haastamisen keskellä ja hyökkääjäpelaaja heittäytyi kentän pintaan. Tuomari oli tällä kertaa tiukkana ja tuomitsi vierailijoille rangaistuspotkun. Pilkussa vastakkain olivat Ilkka Innola ja tämän vanha joukkuekaveri Pekka Toppila TPV-ajoilta. Innola sai psyykattua Toppilaa sen verran, että Toppilan laukaus meni oikealta ohi maalin, ja näin ottelu jatkui tasatilanteessa.

Rangaistuspotkun jälkeen ottelun suunta kääntyi täysin päivän parhaaksi pelaajaksi valitun Anssi Saihan ottarssa kapellimestarin kepin omaan käteensä. Saiha sai pallon haltuunsa vasemman kulman tuntumassa ja lähti etenemään kohti maalia. Välissä olleet kaksi OldSchoolin pelaajaa eivät osanneet aavistaa mitä oli tulemassa, sillä Saiha ohitti upeilla harhautuksilla molemmat puolustajat yksitellen ja tämän jälkeen jakoi pallon takaviistoon Jacin Dakkakille. Dakkaki laukoi suoraan syötöstä pallon verkkoon ja samalla TamU-K siirtyi 2-1 johtoon ottelussa.

Jacin Dakkaki teki tärkeät 2-1 ja 3-1 maalit
Jacin Dakkaki teki tärkeät 2-1 ja 3-1 maalit

Pallo maalissa, ottelut ratkennut
Pallo maalissa, ottelut ratkennut

Kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Saihalla OldSchoolin rangaistusalueen tuntumassa. Tällä kertaa Saihan harhautukset sai tuntea oikean puoleinen puolustaja, jonka lyhyehkö keskikenttäpelaaja ohitti helposti. Pallo myös lähti nopeasti Saihan jalasta kohti maalia, mutta Jussi Lehtinen OldSchoolin maalissa ehti tähän väliin. Pallo kuitenkin tipahti suoraan maalin edessä olleelle Dakkakille, joka jatkoi tippuneen pallon takaisin kohti maalia ja lopulta myös maaliviivan yli. Sinipaidat olivat nousseet tasatilanteesta nopeasti kahden maalin johtoon.

Ottelua oli vielä reilu vartti jäljellä ja TamU-K haki lisää jalkoja hyökkäykseen, kun Adnan Omerovic tuli kentälle. Bosnialaishyökkääjä pelattiin viimesten minuuttien aikana kahdesti yksin läpi Lehtistä vastaan, mutta kummallakaan kerralla härkämäinen hyökkääjä ei saanut palloa maaliin. Viisi minuuttia ennen pelin loppua oli kuitenkin Omerovicin vuoro pistää pallo häkkiin, kun OldSchoolia ei enää kiinnostanut puolustaminen ja tilanne omassa päädyssä jätettiin täysin kesken. Omerovic kiitti ja laittoi suoraan syötöstä pallon takaverkkoon maalin läheltä.

Mohammed El-Harrak juoksukisassa
Mohammed El-Harrak juoksukisassa

Peliaika tuli täyteen 4-1 tilanteessa ja näin ollen TamU-K jatkoi hienoa jo kesäkuusta asti jatkunutta voittoputkeaan sarjapeleissä.

Päävalmentaja Suonsyrjä odotti joukkueeltaan enemmän varsinkin avausjaksolla: ”Avausjakso oli meille äärimmäisen vaikea. OldSchool on rutinoitunut ryhmä, josta löytyy paljon takavuosien Kakkosdivari kokemusta. Kun meidän pelimme varsinkin syöttöjen osalta oli surkeaa he ottivat pelin haltuunsa.”

”Jouduimme muuttamaan pelisuunnitelmaa kesken avausjaksoa, koska pelimme ei toiminut. Se sekoitti pakkaa entisestään, mutta lopulta juoksuvoiman lisäys kentällä ja suoraviivaisempi ote toi meille tasoituksen.”

Ottelun käännekohta pohjustettiin tauolla kopissa: ”Kopissa kävimme asioita rauhallisesti läpi ja teroitin joukkueelle, että omalla tasollamme pelatessa vastustaja tippuu kyydistä. Toinen jakso olikin aivan eri luokan pelaamista meiltä. Osku Aireston hieno debyytti ja Anssi Saihan huikeat otteet varsinkin lämmittivät.”

”Kolme peliä, kolme voittoa. Silti kopisssa ei kukaan leiju. Meidän pitää jatkaa nöyrästi eteenpäin”
, totesi päävalmentaja ja joutuukin nöyrästi valmistamaan joukkonsa ensiviikonlopun kohtaamiseen. Tuolloin vastassa on viimesyksyn karsintafinaalista tuttu Tahmelan Vesa.

Joukkue ja kannattajat ottelun jälkeen
Joukkue ja kannattajat ottelun jälkeen

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#4 Juha Kumara
#9 Mika Kytöviita
#11 Joonas Kupiainen
#13 Antti Eijamo
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#24 Anssi Saiha
#25 Mohammed El Harrak
#27 Timo Kauppinen
#8 Petri Vadén
#10 Adnan Omerovic
#15 Jacin Dakkaki
#17 Kalle Heltonen
#20 Osku Airesto
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä

OldSchool
#69 Jussi Lehtinen
#2 Vertti Koivisto
#8 Mikko Keskinen
#10 Tuomas Tasku
#11 Kari Suutari
#12 Jouni Tuohi
#14 Iiro Leino
#15 Ville Vataja
#19 Teemu Saarela
#20 Timo Rouhiainen
#24 Jyri Mäkinen
#27 Mikko Saarinen
#29 Ilkka Mäkipää
#79 Riku Mäkinen
#80 Pekka Toppila

Tähtipörssin valinnat:
* * * Anssi Saiha
* * Petri Vaden
* Jacin Dakkaki