Sinipaidat Suomen Cupin 2. kierrokselle Vireen kustannuksella 3-0 (1-0)

TamU-K – Ikurin Vire 3-0 (1-0)
1-0 Mika Suonsyrjä, 5 min
2-0 Lauri Heittola, 43 min
3-0 Mohammed El-Harrak, 64 min

Varoitukset
52 min, Jarno Jousmäki, IkVi
78 min, Jarno Jousmäki, IkVi

Ulosajot
78 min, Jarno Jousmäki, IkVi

Yleisöä
110

Kuvat
Mikko Jokela

Videokooste
Petteri Tyni / Styntty Channel

Sinipaidat voitti tiistai-illan Suomen Cupin avauskierroksella Ikurin Vireen puhtaasti lukemin 3-0 (1-0) ja eteni toiselle kierrokselle. Pallot verkkoon latoivat Mika Suonsyrjä, Lauri Heittola ja Mohammed El-Harrak. Yli satapäisen yleisön edessä pelatun ottelun voittanut TamU-K kohtaa ensi viikon tiistaina Valkeakosken Koskenpojat. Ottelu pelataan jälleen alkaen kello 22.30 TESC-hallin C-puolella.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Mika Suonsyrjä nousee korkeimmalle, ja puskee pallon Vadénin kulmapotkusta maaliin.

TamU-K lähti otteluun ohjeistuksenaan prässätä koko joukkueen voimin kovaa ja korkealta. Taktiikka onnistui ja yllätti ikurilaiset, sillä jo parin minuutin pelin jälkeen kärjessä pelannut Sami Kriikkula pääsi läpiajoon vierasjoukkueen puolustuksen hölmöiltyä paineen alla. Kriikkulan sijoitus oli kova muttei riittävän tarkka, joten Vireen maalivahti onnistui torjumaan vedon kulmaksi. Petri Vadén antoi kulman kovana ja kierteisenä kuudentoista alueen sisälle, josta päävalmentaja, hieman yllättäen avaukseen oikeaksi puolustajaksi tullut Mika Suonsyrjä nousi päättäväisesti puskemaan pallon maaliin rimaa hipoen. 1-0 Sinipaidoille.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Ottelua oli saapunut seuraamaan joukkueiden sarjatasoihin ja myöhäiseen ajankohtaan nähden mukavasti yleisöä.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Vesa Suonsyrjä ei anna tilaa Vireen Samuli Salmiselle.

Maalin jälkeen ottelu tasoittui ja TamU-K laski prässiään. Näin ikurilaisten voimakaksikko Jussi Näppilä ja Samuli Salminen saivat hieman tilaa keskialueella ja käynnistivät muutaman vaarallisen näköisen hyökkäyksen. Keskialueelta lähetetyistä pistopalloista ei kuitenkaan heikkoja kaukolaukauksia kummempaa vaaraa Ilkka Innolan vartioimalle maalille syntynyt. Otto Pitkäsen ja Juha Kumaran johtama puolustuslinja piti koko pelin ajan Vireen vailla kunnon maalipaikkoja, lukuun ottamatta lopun tilannetta, jossa pallo ajautui Vireen hyökkääjälle laukaisupaikkaan kuudentoista rajan tuntumaan. Innolan refleksit kehittivät kuitenkin valtaisan loikan, jonka avulla varmaotteinen maalivahti ennätti heittäytymään pallon tielle.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Päävalmentaja Mika Suonsyrjä nautti pelaamisesta kotiyleisön edessä.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Petri Vadén kilpajuoksussa.

Avausmaalin jälkeen ensimmäinen puoliaika tarjosi Sinipaidoille vielä muutaman erittäin hyvän maalipaikan, mutta kun Jacin Dakkaki, Vesa Suonsyrjä sekä Lauri Heittola kaikki epäonnistuivat laukauksissaan, mentiin tauolle TamU-K:n maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Noin viiden minuutin pelin jälkeen pallo oli jälleen ikurilaisten maalissa, kun puolesta kentästä annetun vapaapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään kuudentoista alueelle ja lopulta Lauri Heittola laakaisi sen puolihuolimattomasti vasempaan alakulmaan. Heittolan maalin jälkeen peli oli käytännössä ohi, sillä Vireen pelaajat alkoivat väsyä ja harvat hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen joko Sinipaitojen toppareiden haltuun tai irtopalloina aina Innolalle asti.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Vire hyökkää, mutta tilanne on täysin TamU-K:n puolustuksen hallinnassa.

TamU-K puolestaan sai enemmän tilaa hyökkäyspäässä. Väsyneiden Vireen pelaajien riesaksi vaihdetut Adnan Omerovic ja Mohammed El-Harrak juonivat Sinipaitojen kolmannen maalin. Pallo päätyi El-Harrakille kuudentoista alueen sisällä, El-Harrak hassutti viimeisen puolustajan ja tuikkasi nahkakuulan kärkkärillä ohi Vire-vahdin. Tyylikäs maali aina tyylikkäältä pelaajalta. Paikoista huolimatta lisäosumia ei ottelussa nähty ja näin TamU-K kuittasi helpohkon 3-0 voiton tutusta kilpakumppanistaan.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Mohammed El-Harrak hassuttaa pallon Vireen maaliin.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli ottelun jälkeen tyytyväinen. ”Puolustimme kurinalaisesti ja maalipaikat menivät meille selkeästi. Vire piti palloa välillä enemmän, mutta ei meillä ollut mitään hätää”, Suonsyrjä totesi, mutta löysi samalla myös parannettavaa joukkueen otteista. ”Hyökkäyspelaamisessamme on vielä rakenteellisia puutteita, mutta se on selvää tässä kohtaa kautta.” Keskikentällä uurastanut päävalmentajan veli Vesa Suonsyrjä näki pelin astetta kriittisemmin. ”Pelin tukitoimet eli karvauksen ohjaaminen ja joukkueena prässääminen eivät onnistuneet toivotulla tavalla”, miettii nuorempi Suonsyrjä, mutta näkee tulevaisuuden valoisana: ”Tunnelma oli upea ja näin uutena pelaajana tuntuu hienolta pelata tuollaisen katsojamäärän edessä. Nyt katseet Porin matkaan, josta otetaan hyvät asiat mukaan ja ensi tiistaina ollaan valmiita haastamaan VaKP tosissaan”, hän päättää.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Alaa Adeeb katkaisee.

Sinipaidat jatkaa kohti Suomen Cupin toista kierrosta kulkemalla Porin kautta, sillä sunnuntaina 10.2. pelataan Karhuhallissa harjoitusottelu PoPa – TamU-K, jonne Sinikaarti järjestää totuttuun tapaan vierasmatkan. Suomen Cup jatkuu ensi tiistaina kello 22.30 TESC-hallin C-puolella kun vastaan asettuu Valkeakosken Koskenpojat.

TamU-K - Ikurin Vire, Suomen Cupin 1.kierros 2013
Joukkue ja kannattajat ottelun päätyttyä.

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#3 Ahmed Lakra
#4 Juha Kumara (72 min, #6 Mika Oksanen)
#8 Petri Vaden (55 min, #25 Mohammed El-Harrak)
#9 Sami Kriikkula (60 min, #10 Adnan Omerovic)
#15 Jacin Dakkaki (55 min, #7 Retu Harju)
#16 Lauri Heittola
#19 Otto Pitkänen
#22 Mika Suonsyrjä (50 min, #21 Alaa Adeeb)
#24 Joonas Kupiainen
#27 Vesa Suonsyrjä (64 min, Kemal Dedic)

Vaihdossa
#17 Henry Friman

Ikurin Vire
#1 Matti Lähteenmäki
#2 Jarno Jousmäki (78 min ulosajo)
#3 Mikko Pitkänen (50 min, #17 Vesa Parviainen)
#5 Jukka Järvinen
#7 Jussi Näppilä
#8 Matti Nygren
#11 Mikko Ilonen
#14 Sami Helenius
#15 Niko Pajunen
#18 Aleksi Koivunen (41 min, #19 Markus Happonen)
#78 Samuli Salminen

Vaihdossa
#44 Mikael Ermala
#96 Mikko Kanervisto