Sinipaidat ryöstivät pisteet JanPa:lta 1-2 (1-1)

JanPa – TamU-K 1-2 (1-1)
30 min 1-0 Jukka-Pekka Toivonen
37 min 1-1 Santeri Kedonperä, om
59 min 1-2 Juha Kumara

Varoitukset:
10 min Mika Suonsyrjä, TamU-K
22 min Riku Laitinen, JanPa
65 min Juha Kumara, TamU-K
73 min Zerihun Tuomela, JanPa
77 min Santeri Kedonperä, JanPa

Ulosajot:


Sinipaidat vierailivat Turengissa lauantai-iltapäivän hiostavassa mutta pilvisessä säässä pelaamassa Janakkalan Palloa vastaan. Nihkeän ja vaisun esityksen vastapainoksi kotiin Tampereelle palattiin 1-2 vierasvoitto plakkarissa. Näin TamU-K päätti sarjakauden avauskierroksen tappioitta keräten kymmenestä ottelusta täydet kolmekymmentä pistettä maalierolla 28-4. Sarjakakkoseen ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen Viialan Peli-Veikkoihin eroa on kertynyt seitsemän pistettä.

Aina tyylikäs Juha Kumara ampui ottelun voittomaalin
Aina tyylikäs Juha Kumara ampui ottelun voittomaalin

Jälleen miesvajeesta kärsineen TamU-K:n pääpelaajavalmentaja Mika Suonsyrjä oli loihtinut kentälle 4-4-2 muodostelman, ja taktiikka näytti alkuun purevan suhteellisen hyvin JanPan kokemusta ja nuoruutta sekoitelleeseen ryhmään. Ottelu alkoi siis Sinipaitojen lievällä painostuksella, ja alussa saatiin muutamia kulmia sekä sivurajaheittoja, jotka Jan Irjalan maalivahdin syliin päättynyttä vapaata puskupaikkaa lukuun ottamatta jäivät tapahtumaköyhiksi yrityksiksi.

Näissä erikoistilanteissa piili myös TamU-K:n akilleen kantapää. Vastustajan suupaltti piikkipelaaja Jarkko Lehtonen sai kerta toisensa jälkeen purkupallon susikädellä vahvistettuun suojaukseensa ja pääsi jatkamaan palloa eteenpäin kovaa kontraaville kanssapelaajilleen. Näytti siltä, että jokainen Sinipaitojen erikoistilanne päättyy vastustajan ylivoimahyökkäykseen. Yhdestä tällaisesta syntyi myös ottelun avausmaali. Lehtonen jatkoi pallon päällään nopealle laitaa pitkin edenneelle laitahyökkääjälle Jukka-Pekka Toivoselle, ja yhdessä he etenivät ylöspäin kunnes päätyivät kaksi vastaan yksi tilanteeseen puolustajan kanssa. Pieni siirto sivuun, Ilkka Innolan torjuma ensimmäinen laukaus ja karapallo Alaa Adeebin torjuntayrityksestä huolimatta rysään oli lopputulema tilanteesta.

JanPan Santeri Kedonperä puskee pallon omaan maaliin Mika Kytöviidan sivurajaheitosta
JanPan Santeri Kedonperä puskee pallon omaan maaliin Mika Kytöviidan sivurajaheitosta

Heti avausmaalin jälkeen JanPalla oli toinenkin paikka maalintekoon, kun loukkaantumisensa jäljiltä kentälle palannut Juha Kumara syötti pallon laidalla suoraan JanPa:n Zerihun Tuomelan jalkaan. Tämä ajoi keskelle ja pelasi pallon takaviistoon, mutta laukaus suhteellisen pienestä kulmasta painui yli ja ohi maalin. Ensimmäisen puoliajan loppu oli jälleen Sinipaitojen hallintaa ja lopulta erikoistilanteesta syntyi maali myös hyökkäyspäähän, kun Mika Kytöviita linkosi pallon luodin lailla JanPa-pakkki Santeri Kedonperän pään ja maalivahti Jani Hannisen käsien kautta sivuverkkoon. Tauolle mentiin siis tasatilanteessa.

Mika Kytöviitaa valmistautuu 1-2 -voittomaaliin johtaneeseen sivurajaheittoon
Mika Kytöviitaa valmistautuu 1-2 -voittomaaliin johtaneeseen sivurajaheittoon

”Alkulämmöissä aistin jo, että tänään olemme vaikeuksissa. Lisäksi Otto Pitkäsen loukkaantuminen pelin alkuvaiheilla ajoi meidät todella ahtaalle ja puolustuslinjamme oli täynnä puolikuntoisia ja varamiehiä”, mietiskelee Mika Suonsyrjä vaisuhkon esityksen syitä. Tauon jälkeen Sinipaitojen peli näytti vielä suhteellisen hyvältä ja tunnin pelin jälkeen Kytöviita asteli jälleen sivurajalle. Pallo lensi vaihteeksi pelaajamassan yli kuudentoista-alueen takakulmaan, jossa paikalla oli Kumara. ”Sijoitin tällä kertaa oikeaan yläkulmaan”, hän kommentoi ottelun viimeiseksi jäänyttä maalia.

Jesse Kupiainen laukoo voimalla
Jesse Kupiainen laukoo voimalla

Johtomaalin jälkeen ote pelistä siirtyi täysin kotijoukkueelle. Sinipaitojen jalka alkoi painaa, eivätkä puolustuksesta lähteneet purkupallot päätyneet kovin suurella prosentilla omille pelaajille, vaan palasivat janpalaisen jalassa takaisin. Ilman Ilkka Innolan muutamaa vastaantuloa ja torjuntaa kotijoukkue olisi korjannut pisteet parempaan talteen ja katkaissut TamU-K:n voittoputken. Tämän myöntää myös Suonsyrjä: ”Ilman Innolan huikeita torjuntoja olisimme tänään jääneet pisteittä. Pakko on hattua nostaa silti joka jätkälle. Väkisin väänsimme pisteet taas matkaan, vaikka olimme aivan sillassa lopussa.”

Jan Irjala murtautuu läpi
Jan Irjala murtautuu läpi

Loppulukemat 1-2 mairittelevat vierasjoukkuetta, mutta kolme pistettä rikkaampina ei esitystä kannata liikaa tuijottaa. Sarja jää kahden viikon tauolle ja TamU-K:lla on aikaa koota rivinsä. ”Uskon, että tämä jää viimeiseksi peliksi, jonka ennakointi ja raportointi on yhtä sairas- ja poissaolokertomusta. Pienen tauon jälkeen alamme jälleen dominoida pelejämme, kun saamme nipun kasalle”, päättää Suonsyrjä. Sinipaitojen kausi jatkuu torstaina 18.7. jälleen vieraspelin merkeissä, tällä kertaa Lammin Vedon vieraana. Seuraava kotiottelu on 25.7. Kaupissa pelattava ensimmäisen sarjakierroksen rästiottelu Tampereen Palloilijoita vastaan.

Kovat minuutit näkyivät ottelun lopussa vaihtoon tulleen puheenjohtaja Heikki Wilenin kasvoilla
Kovat minuutit näkyivät ottelun lopussa vaihtoon tulleen puheenjohtaja Heikki Wilenin kasvoilla

JanPa
#1 Jani Hanninen
#3 Santeri Kedonperä
#4 Mikko Humppi
#7 Erkka Eerola
#9 Aleksi Kinnunen
#10 Jarkko Lehtonen
#16 Matias Halme
#17 Ossi Suhonen
#19 Matti Äikäs
#21 Jukka-Pekka Toivonen
#23 Markus Paloposki
#18 Petri Kuusinen
#68 Juho Hymylä
#69 Zerihun Tuomela
#71 Mika Helenius
#73 Riku Laitinen
#88 Miika Siltanen

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#4 Juha Kumara
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#23 Nawar Karikuss
#25 Mohammed El Harrak
#26 Mika Kytöviita
#2 Heikki Wilen
#28 Jesse Kupiainen

Tähtipörssin valinnat:

* * * Ilkka Innola
* * Jacin Dakkaki
* Juha Kumara