Sinipaidat murskaavia Viialassa, nousu Neloseen sinetöityi 1-7 (1-3)

ViiPV – TamU-K 1-7 (1-3)
12 min 0-1 Mika Kytöviita
19 min 0-2 Mika Kytöviita
20 min 0-3 Jari Haapalehto, om
30 min Timo Kauppinen, erp
32 min 1-3 Ville Ojala
51 min 1-4 Ahmed Lakra
55 min 1-5 Timo Kauppinen
74 min 1-6 Timo Kauppinen
78 min 1-7 Jan Irjala

Varoitukset:
10 min Miikka Innala, ViiPV
75 min Samu Jouppi, ViiPV
87 min Samu Jouppi, ViiPV
88 min Mika Lahtinen, ViiPV

Ulosajot:
87 min Samu Jouppi, ViiPV

Kuvat:
Mikko Jokela

Ottelussa oli yleisöä arviolta reilu sata henkeä, josta noin puolet Tampereelta.
Ottelussa oli yleisöä arviolta reilu sata henkeä, josta yli puolet Tampereelta.

TamU-K varmisti sarjavoiton ja suoran nousun ensi kauden nelosdivariin murskaamalla Viialan Peli-Veikot Viialassa. Perjantai-illan ratkaisukamppailu päättyi lopulta Sinipaitojen 7-1 voittoon. Kaksi viimeistä otteluaan maalierolla 13-1 voittanut TamU-K osoitti sarjakakkosta ViiPV:ia vastaan vähintäänkin ansaitsevansa lohkon ykkössijan ja suoran nousun.

Jatkosopimuksen vastikään allekirjoittanut Petri Vadén oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa
Jatkosopimuksen vastikään allekirjoittanut Petri Vadén oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa

Voiton takuumiehinä häärivät tutut nimet. Kaksi aikaista maalia pommittanut Mika Kytöviita latoi alkutahdit maali-iloittelulle ja Timo Kauppinen säesti toisella jaksolla niin ikään kahdella osumalla. Muuten koko joukkue pelasi erittäin ehjän ottelun ja oli alusta saakka kentällä vain voittamassa.

Painetta Viialan päätyyn luotiin heti alkuvihellyksestä, eikä ottelua oltu pelattu kuin reilu kymmenen minuuttia, kun vapaapotkun jälkitilanteesta Sinipaidat saivat kulman. Peli-Veikkojen puolustajat purkivat keskityspallon, mutta heidän epäonnekseen boksin ulkopuolella oli odottamassa Sonni Kytöviita.

Mika Kytöviita laukoo tärkeän 0-1 maalin
Mika Kytöviita laukoo tärkeän 0-1 maalin

”Jos olisin rintapotkua koittanut suoraan siitä ilmasta, olisi saatu palloa hakea ja pitkältä”, kommentoi Sonni tarkkaa ja silti äärimmäisen voimakasta sisäsyrjäsijoitustaan maalin oikeaan kulmaan. ”Fiilis oli kyllä huikea kun tajusin, että sehän perkele upposi ja vielä sijoittamalla!”

Avausmaalin jälkeen ote siirtyi yhä enemmän Sinipaidoille, eikä toista osumaa tarvinnut odottaa kuin reilu viisi minuuttia. TamU-K pääsi keskikentällä pallonriistoon ja lopulta Juha Kumara tökkäsi pallon Kytöviidan jalkaan. ”Toisen saikin sitten laittaa lempietäisyyksiltä”, totesi Kytöviita ylänurkkaan suuntautuneesta pommistaan, jota edelsi terävä käännös ja nopea tempokuljetus boksin tuntumaan.

Jos toinen osuma ei vielä lopullisesti katkaissut Viialan selkärankaa, oli lopulta omaksi maaliksi merkitty kolmas pörnäinen monelle kotijoukkueen pelaajalle liikaa. Kumara sai pallon boksin tuntumassa laidalla ja lähetti kierteisen pallon kohti maalinedustaa, josta lopulta ViiPV:n puolustaja sijoitti tulostaululle lukemat 0-3.

Sinipaitojen valmentaja Mika Kanerva oli jopa hivenen yllättynyt sarjakakkosen Viialan tasosta. ”Vähän oli kuin isät vastaan pojat”, analysoi Kanke. ”Meillä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun taas Viialan selkäranka katkesi yllättävän helposti”, hän jatkaa.

Timo Kauppisen rangaistuspotku
Timo Kauppisen rangaistuspotku

Vielä ennen taukoa ViiPV onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-3, sillä kotijoukkueen vapaapotku otti kimmokkeen muurista ja ohjautui ohi jo torjuntaan heittäytyneen Ilkka Innolan. Maalia edelsi Timo Kauppisen epäonnistunut rangaistuspotku, joka tuomittiin kun Petri Vadén työnnettiin nurin rangaistusalueella. Tauolle edettiin siis Sinipaitojen 3-1 johdossa.

Ahmed Lakra pääsi kentälle toisella puoliajalla
Ahmed Lakra pääsi kentälle toisella puoliajalla

Toisella jaksolla pelin kulku ei liiemmin muuttunut. TamU-K hallitsi suvereenisti kenttätapahtumia ja loi jatkuvasti vaarallisia maalintekotilanteita. Myös kannattajat saattoivat rentoutua katsomossa, sillä missään vaiheessa ei ViiPV uhannut nousta ottelussa voittoon.

Katsomossa koko ottelun ja muun muassa viime kauden nousun kokenut Juuso Humalamäki otti eilisestä kaiken ilon irti. ”En ole koskaan bailannut niin paljoa”, kommentoi Humalamäki matsin jälkeisenä aamuna.

Ahmed Lakra ampuu pallon maaliin komean yksilösuorituksen päätteeksi
Ahmed Lakra ampuu pallon maaliin komean yksilösuorituksen päätteeksi

Tahdit toisen jakson maalijuhlille taiteili Ahmed Lakra, joka nousi villisti laitapuolustajan tontilta aina rangaistusalueelle saakka. Lakra laakaisi pallon vastustamattomasti takakulmaan ja syöksyi tuulettamaan kauden avausmaaliaan.

Seuraavaksi shown varasti kiistatta kentän yksi kovakuntoisimmista pelaajista ja samalla sarjan parhaista puolustajista. Timo Kauppinen jatkoi ensin päällään Jan Irjalan puskun lähietäisyydeltä sisään ja vain hetken päästä tästä räväytti akrobaattisen taidonnäytteen niittaamaalla pallon suoraan Mohammed El-Harrakin kulmapotkusta kääntövolleylla ylänurkkaan. Yksi kauden hienoimmista maaleista jäi ottelun toiseksi viimeiseksi osumaksi, sillä vielä ennen päätösvihellystä Jan Irjala sijoitti pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Ahmed Lakra tuulettaa maaliaan
Ahmed Lakra tuulettaa maaliaan

Jan Irjala onnittelee Timo Kauppista maalista, myös Lauri Heittolan hymy on herkässä
Jan Irjala onnittelee Timo Kauppista maalista, myös Lauri Heittolan hymy on herkässä

Tuomarin vihellettyä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, valtasivat Sinipaitojen kannattajat kentän lippuinensa, ja nousujuhlat pääsivät alkamaan. Savun lopulta hälvettyä Viialan urheilustadionin alueelta jäi jäljelle kollektiivinen onnistumisen tunne ja hieno urheiluhenki, sillä TamU-K:n varmistunutta nousua neloseen tunnelmoitiin ottelun jälkeen yhdessä ViiPV:n pelaajien kanssa pitäjän keskustassa.

TamU-K on noussut neloseen, nyt saa juhlia!

TamU-K on noussut Neloseen!
TamU-K on noussut Neloseen!

ViiPV:
#1 Jukka Saari
#3 Eero Salmela
#4 Veli-Matti Heinonen
#5 Mika Lahtinen
#7 Sami Kähkönen
#8 Juha Haapalehto
#10 Miikka Innala
#20 Jari Haapalehto
#21 Niko Enstedt
#23 Samu Jouppi
#25 Ville Ojala
#6 Joni Ranta
#17 Tero Tromstedt
#22 Sami Koivisto
#27 Jesse Isohuhta

TamU-K:
#1 Ilkka Innola
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#26 Mika Kytöviita
#27 Timo Kauppinen
#28 Osku Airesto
#3 Ahmed Lakra
#7 Retu Harju
#13 Antti Eijamo
#17 Kalle Heltonen
#25 Mohammed El Harrak

Tähtipörssin valinnat:
* * * Mika Kytöviita
* * Petri Vadén
* Lauri Heittola