Sinipaidat matkaavat lauantaina Urjalaan

Ottelut sarjan tyvipään joukkueita vastaan jatkuvat lauantaina, kun Sinipaidat matkaavat Urjalan Palloseuran vieraaksi. Sunnuntaina selvin numeroin kaatuneiden Pelikassien tavoin urjalalaiset ovat juuttuneet sarjan tyveen, ja vain tiukka voittoputki voi enää pelastaa joukkueen putoamiselta Vitoseen. Sellaisen alku onkin UrPSilla vireillä, sillä joukkue otti viikko sitten kauden toisen voittonsa, kun FC Teivo joutui poistumaan Etelä-Pirkanmaalta selvä 5–1 (2–0) -tappio niskassaan.

”UrPSia on turha aliarvioida, sillä he ovat kotonaan vaikea vastus”, muistuttaakin päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”Meidän pitää jatkaa pelin kehittämistä ja pelata hyvin jotta saamme halutut pisteet.” Päävalmentajan sanoille antaa painoa myös se tosiasia, että vuosi sitten vastaava ottelu oli vielä 80 minuutin pelin jälkeen maalittomassa tasatilanteessa. Vasta Andrea Milantin ja Risto Niskasen viimeisellä kympillä tekemät maalit käänsivät ottelun Sinipaidoille. Myöskään tänäkeväinen kotiottelu Pyynikillä ei ollut mikään läpihuutojuttu, vaan hankala ottelu päättyi nihkeään 2–1 (1–1) voittoon Jan Riikosen ja Ilkka Korvasen maaleilla.

Yllä mainittuja maalintekijöitä ei tulevan lauantain ottelussa kentällä nähtäne, joten muiden pelaajien on noustava ratkaisijan rooleihin. Kesän menojen ja erilaisten vammojen johdosta Sinipaidat lähtevät otteluun varsin kapealla kokoonpanolla. ”Me saamme vahvan kokoonpanon jalkeille mutta leveyttä saisi olla enemmän”, päävalmentaja Suonsyrjä toteaa. Vaihtopenkillä nähtäneenkin lähinnä kakkosjoukkueen miehiä, mutta avauskokoonpano on kuitenkin totutun vahva.

Myös Urjalasta on kantautunut Twittterin kautta tietoja jalkeille saatavan kokoonpanon kapeudesta. Kokonaisuudessaan urjalalaisten kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä, mikä osaltaan selittää heikkoa menestystä. Tarina on Sinipaidoille hyvin tuttu – ja niin varmasti jollakin tasolla ihan jokaiselle Nelosen joukkueelle. Siksi kokoonpanoasioille ei kannata sen suurempaa huomiota antaa. Varmaa on, että Sinipaidat ovat liikkeellä iskukykyisellä miehistöllä. Toisaalta UrPS on kotonaan aina sarjasijoitustaan vahvempi joukkue riippumatta heidän pelaajatilanteestaan.

Ottelu pelataan Urjalan pallokentällä tulevana lauantaina 25.7. klo 12.00 alkaen. Aikaisesta alkamisajasta huolimatta Sinipaidat saavat jälleen bussillisen kannattajia mukaansa. Urjalaan on toki lyhyt matka, joten jos bussikyyti ei maistu, tunnelmalliselle stadionille pääsee helposti myös omalla autolla. Twitter-seuranta tietenkin palvelee niitä, jotka eivät paikalle syystä tai toisesta ennätä.