Sinipaidat matkaavat lauantaina Sastamalaan

TamU-K pelaa lauantaina kauden toisen matkaottelunsa, kun kannattajien ja joukkueen yhteinen bussi suuntaa Sastamalaan. Nelosen kamppailua isännöi Sastamalan Woima, joka on neljässä ensimmäisessä sarjaottelussaan kokemiensa tappioiden jälkeen hieman parantanut tuloksiaan, sillä kahdesta edellisestä ottelusta SW:llä on tilillään vierastasuri TP-49:stä sekä kotivoitto Ilveksen kakkosjoukkueesta. Lauantain kamppailussa SW:n urakkaa kuitenkin vaikeuttaa jonkinasteinen pelaajapula, joka sai kotijoukkueen jopa ehdottamaan ottelun siirtoa. TamU-K:n ohjelmaan sopivaa korvaavaa päivää ei kuitenkaan löytynyt, joten ottelu pelataan alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Sinipaidoilla on alla kauden paras esitys kotiottelussa TP-49:ää vastaan, joten joukkue lähtee vierasotteluun itseluottamusta uhkuen. Ainoa jonkinlaista pähkäilyä ottelun alla aiheuttava asia on pelialusta, sillä TamU-K:n pelaajat pääsevät lauantaina luonnonnurmelle vasta toista kertaa tällä kaudella. Edellinen kerta oli Apialla Koskenpoikien vieraana, ja silloin tuloksena oli 3-1-tappio. Vieraamman pelialustan piikkiin ei siinä ottelussa voinut kuitenkaan laittaa yhtään mitään.

Lauantain kohtaaminen on ensimmäinen TamU-K:n ja SW:n välinen kohtaaminen, ja ylipäänsä seurahistorian ensimmäinen peli Sastamalassa. Näin ollen ottelun ennakkoasetelmat määräytyvät lähinnä sarjataulukon perusteella. Siellä joukkueet taistelevat aivan eri sijoituksista, ja on hyvinkin mahdollista että kumpikaan joukkue ei pelaa Nelosessa ensi kaudella. SW:llä oli keväällä jopa osallistuminen tämän kauden Neloseen vaakalaudalla usean pelaajan jätettyä seuran, mutta seura päätti kuitenkin viedä kauden läpi Kutosessa pelaavasta kakkosjoukkueesta nostettujen pelaajien turvin.

Näistä asetelmista huolimatta Sinipaidat eivät voi tuudittautua helppoon otteluun. Sastamalan Woima on aiemmissa otteluissaan osoittanut olevansa valmis yllätyksiin, eikä tämän kauden Nelosessa tunnu mikään olevan mahdotonta. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä kertookin odottavansa haastavaa ottelua. ”Suuri kenttä. Uusi alusta. Varmasti ottelun siirtojupakasta sisuuntunut vastustaja”, hän listaa uskoen kuitenkin samalla omaan joukkueeseensa: ”Meidän tekemisemme on alkanut klikata kohdilleen ja itseluottamus on kunnossa. Vahvasti haemme kolmea pistettä, mutta asenteen on oltava kohdillaan ja suorittamisen ryhdikästä.”

Pitkäaikaispoissaolijoiden lisäksi kokoonpanosta puuttuvat lauantaina ainakin Jan Irjala, Eero Sointu sekä Andrea Milanti erilaisten siviilimenojensa takia. Joukkueen kokoonpanoon ovat puolestaan palaamassa Ilves-pelissä saamastaan pienestä tällistä toipunut Jouko Turunen sekä kärkipelaaja Jacin Dakkaki. Lisäksi joukkueen mukana kevään mittaan harjoitelleen Vesa Suonsyrjän paperiasiat ovat kunnossa, ja hän on jatkossa käytettävissä tarpeen mukaan.

Ottelu pelataan Sastamalan keskuskentällä lauantaina klo 15 alkaen. Ottelua voi tavalliseen tapaan seurata Twitteristä – tai tule paikan päälle joukon jatkoksi!