Sinipaidat kyykyttivät HST:tä 3-0 (1-0)

TamU-K – HST 3-0 (1-0)
41 min 1-0 Jan Irjala
53 min 2-0 Mika Kytöviita
55 min 3-0 Jan Irjala

Varoitukset:
22 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K
29 min Mika Kytöviita, TamU-K
47 min Jouni Sappinen, HST
60 min Mika Suonsyrjä, TamU-K
67 min Jouni Sappinen, HST
74 min Petri Vadén, TamU-K

Ulosajot:
59 min, Timo Kauppinen, TamU-K
67 min Jouni Sappinen, HST

Yleisöä:
158

Kuvat:
Mikko Jokela

Kaukajärven katsomot oli viety parempaan talteen, mutta yli 150 päinen yleisö löysi paikkansa kentän laidalta
Kaukajärven katsomot oli viety parempaan talteen, mutta yli 150 päinen yleisö löysi paikkansa kentän laidalta

TamU-K jatkaa sarjassa voittojen tiellä, kun perjantai-iltana Kaukajärvellä kukistui Hervanta Sporting Team puhtaasti maalein 3-0. Aivan ensimmäisen jakson alkua lukuunottamatta ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäilystä, ja Sinipaitojen esitys kokonaisuudessaan oli erittäin kypsä. Positiivisia asioita olivat kärkimiesten onnistumiset ja puolustuspelin pitävyys poissaoloista ja toisen topparin ulosajosta huolimatta. Sinipaidat on voittanut kaikki yhdeksän otteluaan ja jatkaa vakuuttavasti sarjan kärjessä.

Jan Irjala ja Petteri Tyni taistelevat pääpallosta: Irjala voittaa mutta pallo yli maalin
Jan Irjala ja Petteri Tyni taistelevat pääpallosta: Irjala voittaa mutta pallo yli maalin

Ottelun alku oli jälleen hieman kaoottinen ja HST sai luotua lievää painetta Kalle Heltosen vartoimalle maalille terävillä pistohyökkäyksillään. Paras paikka aukesi Jani Nyblomille, joka sai laidalta kovan matalan keskityksen ja ohjasi sen taidokkaasti yhdellä kosketuksella vain hieman maalin ohi. Tämän jälkeen pallo pyöri vielä muutamaan otteeseen suht vaarallisen näköisesti Sinipaitojen maalilla, mutta näistäkään hässäköistä ei osumaa syntynyt.

Irjala jälleen pääpallossa, tällä kertaa pallo ylärimaan
Irjala jälleen pääpallossa, tällä kertaa pallo ylärimaan

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä pisti myös merkille vaisun avauksen. ”Avausjakso oli meiltä nihkeä monista muutoksista ja sunnuntain aiheuttamasta keskittymishäiriöstä johtuen. Lisäksi keskityimme liiaksi mussuttamaan heikosta tuomaritoiminnasta.” Sinipaitojen puolustuksessa pelanneet Otto Pitkänen, Timo Kauppinen, Osku Airesto ja Petri Vadén saivat yhteispelinsä kuitenkin kuntoon ja pikkuhiljaa ote kääntyi TamU-K:lle.

Timo Kauppinen vapaapotkussa
Timo Kauppinen vapaapotkussa

4-4-2 ryhmityksellä pelannut TamU-K sai vaarallisimmat tilanteensa vasemman laidan kautta, jossa puolustajana poikkeuksellisesti pelannut Petri Vadén ja laituri Mohammed El-Harrak hassuttelivat HST:n pakkeja solmuun. Ensimmäisestä El-Harrakin haastosta ja keskityksestä Jan Irjala puski ylärimaan ja kimmonneen paluupallon Nawar Karikuss puolestaan pukkasi yli. Paine HST:n maalilla jatkui ja Mika Kytöviidan pitkästä heitosta pallo meni jälleen Irjalan pään kautta maaliin, mutta tätä ennen hervantalaisten maalivahti Petteri Tyni ehti loukata polvensa, ja tuomari ei sallinut maalin syntyä.

Mohammed El Harrak keskittää...
Mohammed El Harrak keskittää…

...ja Jan Irjala puskee pallon maaliin: 1-0
…ja Jan Irjala puskee pallon maaliin: 1-0

Tolppien väliin vaihdettu varamies ei ehtinyt montaa minuuttia maalillaan seistä, kun El-Harrak vippasi puolustajan eksoottiselle kahville ja täräytti kovan ja tarkan keskityksen Irjalan nuppiin. Hieno ja tarkka pusku painui vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan ja kädet nousivat ilmaan tuulettamaan. Tauolle mentiin Sinipaitojen 1-0 johdossa. Suonsyrjän Vesa ja Jacin Dakkaki nostivat ensimmäisinä liikkeen ja tahtotason riittävälle tasolle ja muu joukkue seurasi mukana. Toinen jakso olikin totutun hyvää tekemistä. Lopussa otimme jalan pois kaasulta ja koetimme säästää virtaa sunnuntaille”, kommentoi jälleen kentälläkin kovaa pelannut Mika Suonsyrjä.

Mika Kytöviita tavaramerkiksi muodostuneessa sisälle leikkaavassa laitanousussaan
Mika Kytöviita tavaramerkiksi muodostuneessa sisälle leikkaavassa laitanousussaan

Vesa Suonsyrjä kuljettaa päättäväinen ilme kasvoillaan
Vesa Suonsyrjä kuljettaa päättäväinen ilme kasvoillaan

Toisella jaksolla nähtiin tyylikäs TamU-K. Ennen kaikkea Mika Kytöviidan huikea kymmenminuuttinen toisen puoliajan alussa oli viimeinen niitti ottelulle. Vahvasti keskustassa pelannut Kytöviita sai pallon boksin tuntumassa, ajoi voimalla sivulle ja täräytti varsinaisen sonnipaukun vasemmalla jalallaan riman kautta verkkoon, kun ottelua oli pelattu 53 minuuttia. Kaksi minuuttia tästä ja nähtiin jälleen hurja Kytöviita-show. Ensin mies otti pallon haltuun noin kolmessakympissä, ajoi hieman eteenpäin ja pommitti keinonahkakuulan voimallisesti rimaan. Paluupallo ajautui hänelle takaisin ja taas lauloi kanuuna. Tällä kertaa veto kilpistyi puolustajiin ja vieri jälleen takaisin Kytöviidalle. Laukauksen sijaan hän nosti kierteisen keskityksen maaliaukolle, josta Jan Irjala runnoi pallon voimakkaasti päällään verkkoon. 3-0 oli tosiasia.

Mika Kytöviita ampuu pallon voimalla yläriman kautta maaliin: 2-0
Mika Kytöviita ampuu pallon voimalla yläriman kautta maaliin: 2-0

Pian kolmannen maalin jälkeen nähtiin illan toinen negatiivinen asia HST:n maalivahdin polvivamman lisäksi. ”Mitähän tohon sanois.. kaverin provon myötä typerä turhautuminen”, muistelee toppari Timo Kauppinen tilannetta, jossa HST-puolustaja tökki häntä kulmatilanteessa. Kauppinen reagoi turhan nopeasti nostamalla jalkaansa potkuasentoon kohti vastustajaa. Vaikka Kauppinen ehti lopettaa liikkeen ennen kontaktia, oli pelkkä aikomus kostosta tarpeeksi ottelun päätuomarille ja näin TamU-K:n luottotoppari katseli punaista korttia.

Jan Irjala puskee pallon maaliin Mika Kytöviidan keskityksestä: 3-0
Jan Irjala puskee pallon maaliin Mika Kytöviidan keskityksestä: 3-0

Peli pysyi alivoimasta huolimatta täysin Sinipaitojen kontrollissa ja kun vielä HST:n peluri nappasi itselleen toisen keltaisen ja ajettiin kentältä, oli voitto taputeltu TamU-K:lle. Enempää maaleja ei nähty kumpaankaan suuntaan ja näin voitto ja kolme pistettä sujahtivat Sinipaitojen plakkariin. Päävalmentaja Suonsyrjä ja kakkoskoutsi Mika Kanerva iloitsivat voiton jälkeen erityisesti kypsästä ja kontrolloidusta esityksestä.

Seuraavaan testiin Sinipaidat joutuvat jo huomenna sunnuntaina, kun joukkue matkustaa erittäin siipirikkoisena Vaasaan ja kohtaa Suomen Regions’ Cupissa kolmosdivarin Kiiston. Ennakko huomisen ottelusta tarkempine spekulaatioineen julkaistaan illan aikana. Sarjaottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina Turengissa, kun Janakkalan Pallo isännöi Sinipaitoja.

TamU-K:
#17 Kalle Heltonen
#8 Petri Vadén
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#23 Nawar Karikuss
#25 Mohammed El Harrak
#26 Mika Kytöviita
#27 Timo Kauppinen
#28 Jesse Kupiainen
#29 Osku Airesto
#2 Heikki Wilen
#6 Otto Kurjanen
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#22 Mika Suonsyrjä
#24 Anssi Saiha

HST:
#1 Petteri Tyni
#2 Ville Kukkonen
#4 Mika Ahovainio
#6 Janne Heinämäki
#7 Matti Kolkka
#8 Oskari Pulli
#12 Toni Mäensivu
#16 Jouni Sappinen
#18 Juha Kivistö
#20 Timo Nyblom
#21 Jani Nyblom
#13 Jon Juden
#14 Perttu Koivumäki
#22 Kari Anonen

Tähtipörssin valinnat:

* * * Vesa Suonsyrjä
* * Jan Irjala
* Mohammed El Harrak