Sinipaidat Koskenpoikien kimppuun tiistain myöhäisillassa

TamU-K kohtaa Suomen Cupin toisella kierroksella Valkeakosken Koskenpojat. Ottelu pelataan TESC-hallin C-puolella tiistai-iltana alkaen kello 22.30. Ensimmäisellä kierroksella Sinipaidat pudotti jatkosta Ikurin Vireen selvin 3-0 luvuin, kun taas koskilaiset kaatoivat kotikentällään Saharan tekonurmella Mäntän Valon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ikurin Virettä vastaan TamU-K ei joutunut varsinaiseen hätään missään vaiheessa ottelua, ja varhainen avausmaali helpotti Sinipaitojen peliä entisestään. VaKP:ia vastaan tuskin on luvassa yhtä helppoa iltapuhdetta, sillä Kossut on nelosdivarin kärkipään joukkueena selvästi kovempi ryhmä. Tämän tiedostaa Vireen verkkoon puskumaalin painanut päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”Pysyvästi nelosen kärkipäässä pelaava ryhmä on meille ainakin kahta pykälää Virettä kovempi haaste. Harjoitteluolosuhteet ovat heilläkin toki heikot ja uskon, että me olemme jo päässeet pelaamaan heitä enemmän. Tasollisesti he ovat varmaan HIFK:n kakkosjoukkueen kanssa samaa luokkaa, eli kova joukkue on tulossa vastaan”, vertaa Suonsyrjä.

TamU-K:n kokoonpanoon on luvassa muutamia muutoksia viikon takaiseen verrattuna. Avauskokoonpanossa topparina pelannut Juha Kumara joutuu jättämään ottelun väliin flunssan vuoksi. Positiivista on kuitenkin, että lomalta Suomeen palannut Timo Kauppinen pelasi sunnuntaina Porissa topparina täyden ottelun ja hoiti tonttinsa vakuuttavasti. Myös kärjessä viime ottelun aloittaneella Sami Kriikkulalla on flunssan oireita, ja hän aloittanee Koskenpoikia vastaan penkillä.

Ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tekevät tuoreet sopimuspelaajat maalivahti Kalle Heltonen ja kärkipelaaja Mika Kytöviita. Ilkka Innolan aloittaessa maalinsuulla Heltonen katselee ainakin ottelun alkuosan penkiltä, mutta on tarpeen vaatiessa varmasti kovan tason korvaaja Innolalle. Harteikas joskin tekninen ja nopea hyökkääjä Kytöviita paukutti Porissa kaksi upeaa maalia ja on varmasti erinomainen lisä Sinipaitojen hyökkäykseen.

Valkeakosken Koskenpojat tiputti Mäntän Valon ensimmäisellä kierroksella yllättävän niukasti, ja olisi vieraiden paremmalla viimeistelyllä nyt laulukuorossa. Mänttäläispelaajan sudittua vetonsa ottelun loppuhetkillä 2-2 tilanteessa täysin tyhjästä maalista ohi, päädyttiin kuitenkin rangaistuspotkukilpailuun, jonka koskilaiset klaarasivat.

Kuten ensimmäisen kierroksen ottelussa Ikurin Virettä vastaan, myös nyt joudutaan tyytymään vain 80 minuutin peliaikaan. Tasatilanteessa ratkaisu haetaan suoraan rangaistuspilkulta. Ottelun voittaja etenee kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista Jukola Jaguars – Tervakosken Pato.

Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu TamU-K – Valkeakosken Koskenpojat TESC-hallissa tiistaina 12.2. alkaen kello 22.30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!