Sinipaidat kohtaavat FC Melodyn Kaupissa

Nelosen sarjakärkeen nousseet Sinipaidat pelaavat seuraavan ottelunsa huomenna perjantaina klo 20 FC Melodyn vieraana Kaupissa. Kärkipaikan säilyttäminen edellyttää voittoa tästäkin ottelusta, sillä Parolan Visa kärkkyy sarjakakkosena vain pisteen verran Sinipaitojen perässä, eikä varmasti pudota pisteitä pelatessaan lauantaina Ylöjärvellä FC Teivon vieraana. FC Melody puolestaan on vaipunut putoamiskurimukseen, mutta sen kahden viikon takainen 3–0-kotivoitto sarjan eliittiin kuuluvasta Tervakosken Padosta osoittaa, että hyvänä päivänä joukkue on edelleen erittäin vaarallinen.

TamU-K:ssa valmennusjohdon suurimmat haasteet liittynevät edelliseen ja seuraavaan otteluun. Edellisenä sunnuntainahan joukkue pelasi hurmoksellisen toisen puoliajan Valkeakosken Koskenpoikia vastaan, ja käänsi vajaalla pelatenkin 1–2-tappioaseman maukkaaksi 4–2-voitoksi. Tämä voitto takasi herkulliset asetelmat reilun viikon päästä sunnuntaina pelattavaan ParVi-otteluun, mutta vaikka seurayhteisö kuhisee jo tämän herkkupalan ennakkotunnelmia, täytyy joukkueen keskittyä täysillä perjantain otteluun.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa toukokuussa Pyynikillä TamU-K ei antanut FC Melodylle mitään mahdollisuuksia, vaan Tommi Lehtimäen kymmenen minuutin kohdalla tekemä avausmaali siivitti joukkueen parikymmenminuuttiseen tehojaksoon, jonka jälkeen lukemat olivat jo 5–0. Tässäkin ottelussa FC Melody kuitenkin osoitti, että he kyllä tekevät maaleja kun paikka annetaan, ja lopulta ottelu päättyi 7–2 (6–1). Jos vastustaja sortuu kävelyvauhtiseen pelaamiseen, Melodyn taitavat ja kokeneet ketut rankaisevat kyllä herkästi. Leimallisia FC Melodylle ovatkin suurinumeroiset ottelut: se on neljässätoista ottelussa tehnyt 31 maalia ja päästänyt peräti 43.

Kokoonpanovaikeuksista kesän mittaan kärsineet Sinipaidat näyttävät päässeen pahimman yli. ”Meillä on jälleen vahva runko käytettävissä, ja tuttuun tapaan poissaolot keskittyvät muutamalle paikalle joihin nostetaan kakkosjoukkueesta laadukkaat paikkaajat”, päävalmentaja Mika Suonsyrjä kertoo. Varma poissaolija on toppari Markus Halme, joka otti VaKP-ottelussa suoran punaisen, ja kärsii täten kahden ottelun mittaista pelikieltoa.

Joukkueen valmistautuminen otteluun on sujunut normaaleissa merkeissä. ”Harjoittelimme tiistaina pelisuunnitelmaa tähän otteluun ja meillä on olemassa sapluuna jolla uskomme Melodyn kaatuvan”, päävalmentaja Suonsyrjä kertoo, ”Meidän on kuitenkin oltava äärimmäisen nöyriä ja työteliäitä, sillä Melody on edelleen vaarallinen vastustaja.”

Päävalmentaja luottaa kuitenkin joukkueeseensa kuin muuriin ja uskoo edellisen ottelun kasvattaneen joukkueen henkistä kanttia entisestään. ”Joukkue on kasvanut vahvemmaksi henkisesti kuin vaikkapa viime kaudella, ja VaKP-taistelu vain kasvatti sitä. Siksi luottamus hyvään tekemiseen on vahva”, Suonsyrjä päättää.

Ottelu FC Melodya vastaan pelataan Kaupin kakkoskentällä perjantaina 7.8. klo 20 alkaen. Olosuhteet Kaupissa ovat kannattajien kannalta askeettiset, mutta toisaalta peliä pääsee seuraamaan poikkeuksellisen läheltä kenttää, ja aiempina vuosina Kaupissa onkin ollut Sinipaitojen otteluissa aivan omanlaisensa tunnelma. Jos et kuitenkaan pääse paikalle, pelin kulkua voi seurata tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.