Sinipaidat jatkoon Suomen Regions’ Cupissa 2-1 (1-1)

TamU-K – ViiPV 2-1 (1-1)
6 min, Joonas Kupiainen, erp
42 min 0-1 Joni Ranta
58 min 1-1 Jacin Dakkaki
112 min 2-1 Nawar Karikuss

Varoitukset:
27 min, Timo Kauppinen, TamU-K
67 min, Ilkka Jussila, ViiPV
68 min, Joonas Kupiainen, TamU-K
80 min, Alaa Adeeb, TamU-K
100 min, Juha Kumara, TamU-K
119 min, Jukka Saari, ViiPV

Ulosajot:


Yleisöä:

94

TamU-K ja Viialan Peli-Veikot pelaajaesittelyssä
Pelaajaesittelyt.

Suomen Regions’ Cupin 2. kierroksen ottelu TamU-K:n ja ViiPV:n välillä päättyi iloisiin tamperelaisjuhliin, kun Nawar Karikuss ratkaisi ottelun hienolla maalivahdin ylittäneellä tsippauksella jatko-ottelun 22. minuutilla. Viialan Peli-Veikot siirtyi ensimmäisen puoliajan lopulla kuin varkain 0-1 johtoon uuden hankintansa, TKT:sta pari divisioonaa alemmas tiputtautuneen Joni Rannan maalilla, mutta Sinipaidat punnersivat pelin tasoihin ja lopulta ohi.

Ensimmäinen puolisko alkoi hitaalla temmolla ja kumpikaan joukkueista ei ottanut hallintaa ottelussa. Sinipaidat pääsivät kuitenkin jo heti yrittämään maalia, kun Adnan Omerovic murtautui ViiPV -puolustuksen läpi ja bosnialaistaustainen hyökkäyspelaaja kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Rangaistuspotkua meni yrittämään Joonas Kupiainen, mutta hyvän ottelun pelannut ViiPV:n maalivahti Jukka Saari sai näppinsä väliin ja torjui vielä suoraan torjunnasta maalia yrittämään päässeen Lauri Heittolan laukauksen.

Adnan Omerovic. Taustalla valmentaja Sami Kriikkula, huoltaja Joonas Niemelä ja maalivahti Henry Friman
Adnan Omerovic. Taustalla valmentaja Sami Kriikkula, huoltaja Joonas Niemelä ja maalivahti Henry Friman.

Peli jatkui rikkonaisena, sillä tuomari Vili Keinänen piti linjansa tiukkana ja vihelsi rikkeen lähes jokaisesta kaksinkamppailutilanteesta. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalitilanteita, mutta Ilkka Innolan ja Saaren maalit säilyivät koskemattomina pitkään.

Seuraava vaarallinen maalitilanne tuli TamU-K:n Petri Vadénille, joka pääsi antamaan vapaapotkua parista kymmenestä metristä Saaren maalista. Vadénin veto suuntautui kohti ylänurkkaa, mutta viialalaisten maali säilyi koskemattomana Jukka Saaren hienon torjunnan ansiosta.

Ottelun henki oli se, että TamU-K piti palloa enemmän, mutta vaaralliset maalitilanteet tulivat puoliajan loppupuolella vierasjoukkueelle. Viialan kärkimies Joni Ranta osoitti vaarallisuuttaan päässen ensin kokeilemaan kääntölaukausta 16 alueen sisältä, mutta tilanne päätyi kulmaksi. Viisi minuuttia myöhemmin Ranta olikin sitten karussa TamU-K:n puolustukselta. Timo Kauppiselle sattui keskikentällä harhasyöttö, josta viialalaiset saivat suoraan pelattua Rannan Sinipaitojen toppareiden välistä läpi. Ranta ujutti pallon vastaantulleen Innolan alta maaliin ja ViiPV siirtyi pelissä 0-1 johtoon.

Jacin Dakkaki maalinteossa

Jacin Dakkaki maalinteossa
Jacin Dakkaki maalinteossa

Toiselle puoliajalle Sinipaidat hakivat lisää hyökkäysvoimaa, kun Jesse Kupiainen ja Ahmed Lakra tulivat kentälle ja korvasivat Antti Eijamon sekä Adnan Omerovicin. Sinipaidat tulivatkin toiselle puoliajalle huomattavasti pirteämpinä ja ensimmäisten minuuttien aikana nuorempi Kupiaisen veljistä, Jesse, sai luotua maalipaikan Vesa Suonsyrjälle maalin takatolpalle. Suonsyrjän laukaus kuitenkin kilpistyi jälleen Jukka Saaren hyvään torjuntaan.

TamU-K:n painostus lopulta palkittiin kun reilu 10 minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu. Petri Vadén antoi TamU-K:n kuudennen kulman oikealta puolelta. Vadénin kulma kaartui takatolpalle, josta Vesa Suonsyrjä sai puskettua pallon maalialueen keskelle. Keskellä Jacin Dakkaki pääsi palloon ensimmäisenä ja sai sen verran potkaistua, että peliväline päätyi tolppien väliin ja maalin kattoon.

Ottelu jatkui TamU-K:n painostuksena ja voittomaalia haettiin hanakasti. Vaarallisimmat tilanteet tulivat jälleen kulmista, joita Sinipaidat pääsivätkin yrittämään monta kertaa. Toppari Juha Kumara oli 65 minuutin kohdalla lähellä maalintekoa kulman jälkitilanteesta, mutta laukaus meni vain hieman yli maalin.

Ottelussa ei enempää maaleja nähty ensimmäisten 90 minuutin aikana, joten pelissä mentiin 2×15 minuuttia kestäneeseen jatko-otteluun.

Mohammed El-Harrak
Mohammed El-Harrak

Jatko-ottelun ensimmäisellä puoliskolla TamU-K oli lähellä maalia kahdesti. Ensin Jesse Kupiainen ajoi itsensä pallon kanssa vahvasti kohti maalia, mutta Saari sai tilanteen torjuttua. Hieman myöhemmin Saari hieman haparoi keskityspallossa ja Nawar Karikuss sai kuin varkain sutaistua pallon tolppaan pallon tiputtaneen Saaren jaloista.

ViiPV:llä oli oma paikkansa, kun Tero Tromstedtille siunaantui paikka vasemmalle rangaistusalueen sisään. Kumara kuitenkin sai horjutettua mustapaitaista Tromstedtia sen verran, että ratkaisu jäi vaisuksi.

Pian tämän jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu. Ahmed Lakra katkaisi omalla alueella ViiPV:n pystysyötön ja lähti nousemaan voimakkaasti. Yleisön suosikkina tunnettu Lakra jatkoi tämän jälkeen pallon keskellä Mohammed El-Harrakille, jonka millintarkka syöttö vapautti Nawar Karikussin karkuun ViiPV -puolustukselta. Yksin läpi päässyttä Karikussia vastaan tullut viialalaismaalivahti Jukka Saari oli täysin voimaton, kun Karikuss nosti pallon korkealta hänen ylitseen maaliin.

Nawar Karikuss tuuleettaa 2-1 ratkaisumaalia
Nawarr Karikuss tuulettaa 2-1 ratkaisumaalia

Kun lisämaaleja ei enää ottelusta nähty, selvitti TamU-K tiensä Suomen Regions’ Cupin kolmannelle kierrokselle. Valmentajana lauantain ottelussa toiminut Sami Kriikkula oli tyytyväinen lähinnä jatkopaikkaan: ”Hieno taisteluvoitto vastustajasta ja cupissa jatkoon! Ensimmäinen puoliaika oli heikko, ja emme pelanneet omalla tasollamme. Helpot ratkaisut loistivat poissaolollaan. Missattu rankkari, ja räikeät virheet antoivat vieraille 0-1 johdon taukotilanteessa.”

”Puoliajalla kävimme omaa peliä läpi paljon, ja toisen puoliajan ilmeeseen olen tyytyväinen. Toisen puoliajan TamU-K pelasi siten, mihin pystymme parhaimmillamme; agressiivisesti, rohkeasti ja pallonhallintaan pyrkien.”

Ratkaisun avaimet Kriikkula näki vaihtomiehissä: ”Jesse kupiainen teki hyvän sisääntulon, samoin myös Ahmed Lakra. Puhumattakaan siitä, miten supersub Nawar Karikuss teki voittomaalin kentälle tullessaan.”

Tulevaisuuden varalta Kriikkula antaa odottaa parempaa: ”Loppujen lopuksi olen tyytyväinen lopputulokseen – kausi on vasta aluillaan, ja kuten tämän hetken sää – me olemme vasta lämpiämässä”

Joukkue ja kannattajat ottelun päätyttyä
Joukkue ja kannattajat ottelun päätyttyä

Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen arvonta suoritetaan 7.5. ja ottelu tulee olla pelattuna 25.5. mennessä. Seuraa TamU-K:n tiedotusta saadaksesi selville kuka joutuu Sinipaitojen kaltoin kohtelemaksi cupin seuraavalla kierroksella.

TamU-K:n seuraava ottelu pelataan 28.4. klo 16 lähtien Pyynikin urheilukentällä. Kyseessä on Vitosen 1. kierroksen ottelu Lammin Vetoa vastaan. Tervetuloa kannustamaan Sinipaidat voittoon!

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#10 Adnan Omerovic -> #7 Jesse Kupiainen, 46 min
#13 Antti Eijamo -> #3 Ahmed Lakra, 46 min
#15 Jacin Dakkaki -> #25 Mohammed El-Harrak, 74 min
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä -> #21 Alaa Adeeb, 62 min -> #23 Nawar Karikuss, 91 min
#24 Joonas Kupiainen
#27 Timo Kauppinen

ViiPV
#1 Jukka Saari
#2 Ilkka Jussila
#4 Veli-Matti Heinonen
#5 Mika Lahtinen -> #21 Matti Puurunen, 84 min
#6 Joni Ranta
#10 Miikka Innala -> #26 Olli Suhonen, 76 min
#11 Juha Hevonoja -> #27 Tero Tromstedt, 60 min
#15 Jesse Järvi
#20 Jari Haapalehto -> #18 Tomi Koivisto, 98 min
#22 Sami Koivisto -> #3 Eero Salmela, 84 min
#25 Ville Ojala