Sinipaidat hakevat paluuta voittokantaan perjantaina Urjalassa

Edustusjoukkueen kausi jatkuu perjantaina Urjalassa kun paikallinen Palloseura isännöi Sinipaitoja tunnelmallisella kotistadionillaan. Otteluun voidaan odottaa suurehkoa määrää kotiyleisöä, ja luonnollisesti myös Tampereelta on tulossa kannattajia bussilla. Kannatusryhmien välistä laulukisaa kiinnostavampi on kuitenkin taistelu kentällä, sillä kumpikin joukkue tarvitsee pisteitä kipeästi. Kotijoukkue on vain on vain kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella ennen FJK:ta, kun taas TamU-K on sarjan kärjessä tasapisteissä Ilveksen kakkosjoukkueen kanssa. Sarjasijoitusten ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä UrPS on osoittanut olevansa kova kotijoukkue, saldonaan kolme voittoa selvin numeroin sekä niukka tappio Ilvekselle.

Nousutaistelun kannalta TamU-K on samassa tilanteessa, jossa kaudella 2012 pelattiin Kutosen syyskausi: pistemenetyksiin ei ole varaa, jollei pahin kilpailija yllättäen pudota pisteitä omissa otteluissaan. Ennen perjantain ottelua asetelmat eivät kuitenkaan muutu, sillä Sinipaitojen seuraava ottelu on koko Nelosenkin seuraava ottelu. Joukkue saa siis rauhassa keskittyä vain omaan tekemiseensä, ja sinänsä turha muiden otteluiden tulosten kyttääminen jää automaattisesti pois.

Kevään ottelussa UrPS kaatui Pyynikin urheilukentällä maalein 6-0 (2-0). Tätä tulosta ei kuitenkaan kannata suuresti tuijottaa, sillä alkukaudesta urjalalaisten peli oli raporttien mukaan muutenkin sekaisin, mutta sittemmin joukkue on pelannut tasaisia ja parhaimmillaan voitokkaitakin otteluita myös kärkipään joukkueita vastaan. Maaleja joukkue on tehnyt laajalla rintamalla, sillä kuuden maalin miehiä on peräti kolme: Kasperi Ojala, Janne Ahtosaari sekä Pekka Porttikivi. Ojalan veljeksistä myös Ilari ja Henri kuuluvat joukkueen parhaimmistoon.

Sinipaitojen pelaajatilanne näyttää ottelun alla hivenen paremmalta kuin viime viikonloppuna, kun käytössä oli vain yksi edustusjoukkueessa tällä kaudella aiemmin pelannut vaihtomies. Selkävaivainen Petri Vadén on kuitenkin edelleen poissa, ja puolustuslinjasta puuttuvat Timo Kauppinen ja Otto Pitkänen. Muilta osin pelaajatilanne ratkeaa lopullisesti vasta torstain aikana, ja vaihtopenkillä nähdään mahdollisesti taas täydennyksiä kakkosjoukkueesta.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä toteaa paluun voittokantaan olevan ehdoton tavoite kun alla on tasapeli FC Melodyn kanssa sekä tappio Tervakosken Padolle viikkoa aiemmin Pyynikillä. ”Mikäli aiomme päästä tavoitteisiimme, niin voitottomuudesta ei saa venyä putkia”, Suonsyrjä paaluttaa. ”Perjantai-ilta ja Urjalan hieno kotistadion sytyttävät kotikannattajineen meidät varmasti. Nyt on pojilla taas mahdollisuus näyttää mitä osaavat.”

Ottelu pelataan Urjalan urheilukentällä perjantaina klo 18.30 alkaen. Kannattajien bussikuljetuksessa on kuulemma tilaa ja paikkoja voi tiedustella Sinikaartilta. Ennen bussin lähtöä kannattajat kokoontuvat TamU-K:n yhteistyökumppaneihin kuuluvaan Nordiciin, ja todennäköisesti bussiin mahtuu kun vain ilmaantuu paikalle ja kysyy paikkaa. Nordic aukeaa klo 15 ja bussi starttaa klo 16.30. Joukkue tarvitsee kannattajien maksimaalisen tuen – tule siis paikalle!