Siipirikkoinen TamU-K haastaa FC Melodyn

Nelosen syyskierros alkaa Sinipaitojen osalta tulevana lauantaina kotiottelulla FC Melodya vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kaukajärven tekonurmella, jossa pelattiin myös kauden avannut FC Melodyn isännöimä ottelu huhtikuun lopulla. Tasatulokseen 2-2 (1-2) päättynyttä ottelua on molemmista leireistä kuvailtu Nelosen kenties tasokkaimmaksi otteluksi tällä kaudella, ja myös tällä kertaa voidaan odottaa tasaista ottelua, jossa molemmille joukkueille voitolla on suurempi merkitys kuin kolme sarjapistettä. Ainakin Sinipaitojen puolella kevään tasatulos jäi kismittämään, sillä toisen jakson hallinta toi useita tilaisuuksia iskeä voittomaali. Neutraalista näkökulmasta katsoen tasatulos oli toki kaksijakoisen ottelun tapahtumiin nähden oikeutettu, sillä ensimmäisellä jaksolla TamU-K oli helisemässä Melodyn taitavan keskikentän pyörittäessä peliä.

Myös asetelmat sarjataulukossa antavat jälleen odottaa kiihkeää kamppailua sarjapisteistä. TamU-K tarvitsee pisteitä pitääkseen asemansa nousutaistelussa, kun taas FC Melody tarvitsee pisteitä pitääkseen asemansa sarjan keskikastissa siten, että jo hetken vierailulla käynyt putoamispeikko pysyy loitolla. Toisaalta tasaisessa sarjassa keskikastin matka kärkeen ja karsintaviivalle on suunnilleen yhtä pitkä, joten Melodylläkin on vielä periaatteessa mahdollisuus nousta mukaan jopa nousutaisteluun. Melody onkin joukkue, joka on jo käytännössäkin osoittanut, että se voi sekä voittaa että hävitä lähes kenelle tahansa. ”Melody on vaikea vastustaja sillä hyvänä päivänään he ovat sarjan eliittiä”, toteaa myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”Meidän on onnistuttava joukkueena saadaksemme kaivattuja pisteitä.”

Joukkueiden pelaajat ja taustat tuntevat hyvin toisensa – siirtyihän Mika Suonsyrjäkin aikoinaan Sinipaitoihin nimenomaan FC Melodystä. Näkemykset jalkapallosta eivät aina kaikilta osin kohtaa, ja voidaankin sanoa että seurat edustavat toimintatavoiltaan ja jalkapalloilullisestikin monella tapaa Nelosen ääripäitä. Yksi asia lienee kuitenkin varma: lauantain otteluun Melodyn pelaajat tulevat lujalla asenteella, ja tuskinpa heidän tällä kertaa tarvitse turvautua julkisiin kulkuvälineisiin vieraspelimatkalla. Ei ainakaan pikavuoroon, koska sellaisia ei Kaukajärvelle kulje.

TamU-K:lle haasteita tuovat useat poissaolot, joiden johdosta jotkin pelaajat nähtäneen tavallisesta poikkeavilla pelipaikoilla, ja vaihtopenkki jäänee ohueksi. Viime viikonloppuna Pato-ottelussa polvensa loukanneen Niko Saarisen kausi on näillä näkymin ohi, ja myös jo paluuta kentille suunnitellut Eero Riponiemi on saanut samanlaisia uutisia. Puolustuslinjassa poissaolijoita ovat lomamatkalla oleva toppari Timo Kauppinen sekä työkomennuksella oleva Otto Pitkänen. Lisäksi muutaman muun pelaajan pelikunto on vielä tässä vaiheessa epäselvä. ”Pelaajatilanne on haastava näin kesäkiireiden ja loukkaantumisten vuoksi”, tyytyy päävalmentaja Suonsyrjä toteamaan. ”Nyt jokaisen pelaajan on kannettava kortensa yhteiseen kekoon, jotta menestyminen on mahdollista.”

Keskikentän keskustaan uusiksi korsien kantajiksi saadaan tähän otteluun kakkosjoukkueen Jyri Helenius sekä tuore tuttavuus Henri Joki. Helenius on myös edustusjoukkueelle entuudestaan tuttu pelaaja, sillä hän oli mukana täydennysmiehenä kahdessa talvikauden harjoitusottelussa. TKT:n kakkosjoukkueessa KooTeessa aiemmin pelannut Joki taasen on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa jo useita viikkoja, ja pukee siis lauantaina Sinipaidan ensimmäistä kertaa.

Kapteenina lauantain ottelussa toimiva Jan Irjala vaatii joukkueeltaan sadan prosentin latausta. ”Tässä sarjassa ei ole yhtään joukkuetta joka voittaisi pelejä kävelemällä”, Irjala toteaa viitaten edellisen ottelun ensimmäiseen kuuteenkymmeneen minuuttiin. ”Toivottavasti se viimeinen herätys tuli viime lauantaina ja kentällä nähdään sisuuntunut TamU-K”, jyrähtää kapteeni lopuksi.

FC Melodyn kokoonpano lauantain ottelussa on tässä vaiheessa täysi arvoitus. Todennäköisesti taitavat Samuli Salminen sekä Jussi Kemmo pyörittävät peliä keskikentällä. Hyökkäyspäässä Sinipaidat saavat olla erityisen tarkkana Nelosen maalipörssiä 12 maalillaan johtavan Mikko Järvisen kanssa, ja myös Niko Innanen on maalipörssin kärkipäässä seitsemällä maalillaan.

Ottelu pelataan siis poikkeuksellisesti Kaukajärven tekonurmella, jolla pallo potkaistaan liikkeelle lauantaina klo 16. Tavallista vaatimattomammista olosuhteista huolimatta ottelussa on tavalliseen tapaan tarjolla mm. grillimakkaraa ja Ravintola 4 Vuodenajan kylmiä makkarapiiraita. Myös fanituotteita voi hankkia tästäkin ottelusta – kannattaa ottaa talteen vaikkapa uusi TamU-K viiri 8 euron hintaan. Etäkannattajat joutuvat tyytymään Twitter-seurantaan, sillä olosuhteet Kaukajärvellä eivät mahdollista mielekkään live-streamauksen toteuttamista.