Sekä edustus että kakkosjoukkue valmistautuvat kärkikamppailuihin sarjakärjessä

TamU-K – ParVi 2015

TamU-K:lla on meneillään yksi koko seurahistorian aikana eniten kuhinaa seurayhteisössä aiheuttaneista viikoista. Sen päätteeksi edustusjoukkue pelaa Nelosen nousutaistelun kannalta äärimmäisen tärkeän kotiottelun Parolan Visaa vastaan. Ottelu pelataan tietenkin Pyynikin urheilukentällä ja se potkaistaan käyntiin sunnuntaina 16.8. klo 13 alkaen. Sinipaidat ovat sarjan kärjessä, mutta parolalaiset vaanivat vain pisteen päässä sarjan kakkosena, joten keskinäinen ottelu määrittää joukkueiden asemat loppukauden nousutaisteluun. Kakkosjoukkueella puolestaan on vastaava ottelu heti edustuksen ottelua seuraavana päivänä, kun se pelaa Kutosen lohkonsa kärkiottelun Tampere African Sportsia eli TAS:ia vastaan. Tämä ottelu pelataan Kaukajärven tekonurmella maanantaina 17.8. klo 19.30 alkaen. Molempiin otteluihin odotetaan kauden ennätysyleisöjä ja sankkaa kannattajajoukkoa.

TamU-K 2 – TAS 2015

Vaikka Sunnuntain TamU-K – ParVi -ottelu on nousukamppailun kannalta äärimmäisen tärkeä, nousutaistelun ratkaisu venyy lähes varmasti aina kauden viimeisiin peleihin syyskuun lopulle. Voittokaan ei kasvattaisi Sinipaitojen sarjajohtoa kuin neljään pisteeseen, jolloin jäljellä olevissa kuudessa ottelussa olisi varaa vain yhteen pistemenetykseen. Tappiotulos taasen siirtäisi edun takaisin ParVille. Parolalaisethan johtivat sarjaa pitkään, mutta menettivät reilu viikko sitten sarjajohdon pelattuaan kolme ottelua voitotta, ja varmasti janoavat nousua takaisin sarjan piikkipaikalle.

Kakkosjoukkueen tilanne sen sijaan sikäli edustusjoukkueesta poikkeava, että sillä on kuluvalla viikolla mahdollisuus nykäistä kunnon kaula sarjakakkosena majailevaan TAS:iin. Se tosin edellyttää sitä, että kakkosjoukkue voittaa PiPo-79:n huomenna keskiviikkona Ikurissa pelattavassa vierasottelussa. Tällöin kaula TAS:iin olisi mahdollisuus kasvattaa keskinäisessä ottelussa jopa kahdeksaan, kun molemmilla joukkueilla on siinä vaiheessa jäljellä enää neljä ottelua. Toisaalta päinvastaiset tulokset veisivät TAS:n Sinipaitojen ohi, joten ei ole liioittelua sanoa, että eletään kakkosjoukkueen nousukamppailun ratkaisuvaiheita.

Kakkosjoukkueen päävalmentaja Mikko Jokela onkin sitä mieltä, että kauden mielenkiintoisimmat pelit ovat vasta tulossa. ”Olemme pelanneet hyvin ja nousu on omissa käsissä, mutta uskoisin, että kauden niin sanotut ilmaiset pisteet on jo kerätty”, Jokela arvioi. ”Kaikista lopuista tarvittavista pisteitä saadaan varmasti taistella kaikilla sylintereillä. Erityisesti seuraavat PiPo- ja TAS-pelit ovat tärkeitä nousutavoitteen saavuttamiseksi. Mielenkiintoisia viikkoja on siis luvassa.”

Edustusjoukkueen päävalmentaja Mika Suonsyrjä on mielissään siitä, että seuran molemmat aikuisten kilpajoukkueet ovat tässä vaiheessa kiinni kauden tavoitteissaan. ”Jo talvikaudella oli selvää, että molemmat joukkueet lähtevät tavoittelemaan nousua. Tämä muokkasi molempien joukkueenrakentamista, ja alusta asti tarkoituksena on ollut itsenäisesti vahvat mutta yhteistyökykyiset jengit”, valoittaa Suonsyrjä kauteen valmistautumista.

Joukkueiden välinen yhteistyö ja pelaajaliikenne onkin puhuttanut seurayhteisöä paljon kesän mittaan. Erityisesti edustusjoukkueessa aukkoja täydentämässä käyneiden pelimiesten esitykset ovat lämmittäneet kaikkien mieltä. Osku Airesto ja Vesa Suonsyrjä toki olivat kaikille tuttuja jo aiemmilla kausilla, mutta mm. Jukka Ihalainen, Tuomas Hyrkkänen ja Tuukka Juutilainen ovat olleet lähes kaikille täysin uusia ja äärimmäisen positiivisia tuttavuuksia kentällä.

”Edustusjoukkueen poikkeuksellisen loukkaantumiskierteen vuoksi täydennysliike on ollut pääsääntöisesti alhaalta ylös, mutta olemme myös päässeet antamaan pelituntumaa muutamalle edustuksen pelaajalle hyvissä paikoissa”, toteaa Mika Suonsyrjä viitaten mm. Lauri Savolaisen, Anssi Saihan ja Mika Kytöviidan onnistuneisiin vierailuihin kakkosjoukkueessa.

Molemmat valmentajat korostavat yhteistyötä ja sitä, että joukkueiden välisestä pelaajaliikenteestä tehtävien ratkaisujen tulee palvella seuran kokonaisetua. ”Vaikka seurajohto on päättänyt selkeän alisteisuussuhteen joukkueiden välille, olemme toimineet tasavertaiselta pohjalta”, Suonsyrjä toteaa. ”Loppujen lopuksi yhteistyö ja kompromissit ovat aina sanelua parempia kokonaisuuden kannalta.”

Edustusjoukkueen mahdollisista täydennystarpeista sunnuntain otteluun valmentajat ovat tässä vaiheessa kuitenkin vaitonaisia. Edustusjoukkue näyttää kuitenkin päässeen loukkaantumisten ja muiden poissaolojen osalta pahimman yli, ja kun kakkosjoukkueen pelaajamateriaali on leveä ja tasaisen laadukas, on varmaa että molempiin ratkaisuotteluihin saadaan laadukkaat kokoonpanot.

Edustusjoukkue siis pelaa Nelosen kärkikamppailun TamU-K – ParVi sunnuntaina 16.8. klo 13.00 alkaen Pyynikillä. Kakkosjoukkue puolestaan pelaa Kutosen kärkikamppailun TamU-K 2 – TAS maanantaina 17.8. klo 19.30 alkaen Kaukajärvellä. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy. Tervetuloa nauttimaan nousukamppailuiden tunnelmasta!