Sarjakausi pakettiin 4-1 (4-0) voitolla JanPasta

TamU-K – JanPa 4-1 (4-0)
12 min 1-0 Timo Kauppinen
16 min 2-0 Mika Suonsyrjä
36 min 3-0 Mika Kytöviita
38 min 4-0 Mika Kytöviita
65 min 4-1 Jarkko Lehtonen

Varoitukset:
35 min J-P Toivonen, JanPa
68 min Markus Paloposki, JanPa

Ulosajot:


Yleisöä:
116

Mika Suonsyrjä onnittelujen keskipisteenä 2-0 maalin jälkeen
Mika Suonsyrjä onnittelujen keskipisteenä 2-0 maalin jälkeen

Sinipaitojen sarjakausi päättyi lauantai-iltana voitokkaaseen otteluun Janakkalan Palloa vastaan lopulta lukemiin 4-1 (4-0). Peli oli samalla TamU-K:n päävalmentaja Mika ”Immortal” Suonsyrjän uran viimeinen kentällä, ja kärjessä vakuuttavasti esiintynyt pelaajalegenda pääsikin viimeistelemään ottelun voitto-osumaksi jääneen 2-0 -maalin.

Molemmat joukkueet marssivat erittäin hyväntuulisina yli satapäisen yleisön eteen, ja aloittivat ottelun positiivisen haikeuden vallassa, sillä olihan jälleen yksi upea kausi alasarjajalkapalloa kääntymässä päätökseensä. TamU-K toipui ensimmäisenä lumouksesta ja työnsi pelin painopisteen vastustamattomasti JanPan päätyyn saaden monia erikoistilanteita jo ennen Timo Kauppisen niittaamaa avausmaalia. Kauppinen sai pallon pilkun kohdalle vapaaseen tilaan, kun Mika Kytöviidan rajaheitto kimpoili ensin Juha Kumaralle boksin takanurkkaan, ja tämän laukaus torjuttiin maalin suulla. Paluupallo pomppi Kauppisen jalkaan, eikä mies erehtynyt tälläkään kertaa, vaan pommitti pallon varmasti verkkoon.

Timo Kauppinen kurottaa palloon
Timo Kauppinen kurottaa palloon

Toista ja ottelun lopulta ratkaissutta pönttöä ei tarvinnut kauaa odotella. Oikealta laidalta lähtenyt hyökkäys pelattiin keskelle, noin kahteenkymmeneen metriin Janakkalan maalista, jossa pallon tavoitti Mika Suonsyrjä. ”Maali viimeisessä pelissä oli piste iin päälle tai mikä tahansa klisee. Tuuletuksesta varmaan näki paljonko latausta purkautui”, muistelee Suonsyrjä ottelun jälkeisenä aamuna. ”Sonni Kytöviita passasi vapaaksi 16-rajalle ja kerrankin lähdin sijoittamaan, enkä rässinyt palloa voimalla kohti kuuta”, päättää hän maalimuistelonsa.

Myyntipisteellä makkara maistui
Myyntipisteellä makkara maistui

Vierailijoiden ainoa vaarallinen paikka syntyi kun peliä oli pelattu reilut puoli tuntia. Ensin Timo Kauppinen plokkasi nopeassa vastahyökkäystilanteessa vedon yli päätyrajasta, ja seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Antti Eijamo siivosi puskupallon maaliviivalta väljemmille vesille. Muutoin JanPa ei juurikaan päässyt hätyyttelemään Sinipaitojen maalia.

Ottelun kolmas maali syntyi rankkarista, kun boksiin murtautunut Kytöviita kaadettiin, ja tuomari vei pallon hieman kyseenalaisesti pilkulle. Sonni itse asettui pallon taakse ja mälläsi sen voimalla maalin yläosaan maalivahdin ulottumattomiin. Vielä ennen taukoa Joonas Kupiainen vapautti Jan Irjalan laidalta vapaaksi. Irjala ajoi maalintekosektorille, mutta sen sijaan, että olisi laukonut pallon itse maaliin, malttoi katsoa taakseen. ”Päätin tarjota Sonnille, ettei se rupea kiukuttelemaan saunaillassa”, kommentoi Irjala ratkaisuaan, joka lopulta johti Kytöviidan illan toiseen osumaan. Sonni sijoitti Irjalan nappisyötön sisäsyrjällään verkkoon ja tauolle päästiin Sinipaitojen johtaessa todella vakuuttavasti 4-0.

Mika Kytöviita tekee 4-0 rankkarista
Mika Kytöviita tekee 4-0 rankkarista

Mika Suonsyrjä keskittyneenä
Mika Suonsyrjä keskittyneenä

Petri Vadén hakee keskitystä
Petri Vadén hakee keskitystä

Toinen jakso ei tarjoillut suurempia ihmeitä, mutta yhden hienon osuman kuitenkin. JanPan kapteeni Jarkko Lehtonen sai riistettyä pallon keskialueella Timo Kauppiselta. Heti riiston jälkeen Lehtonen huomasi Ilkka Innolan olevan suht kaukana maaliltaan ja napautti pallon tyylikkäästi riman alle ja loppulukemiksi 4-1.

Ottelun kohokohta nähtiin pari minuuttia ennen loppua, kun Mika Suonsyrjä asteli rytmikkäiden kannatushuutojen saattelemana viimeistä kertaa pelaajana vaihtoon. Tapahtumaa aitopaikalta seurannut veli Vesa Suonsyrjä oli otettu tilanteesta. ”Immortalin lopettaminen ja kannattajien reaktiot oli hieno nähdä parhaalta mahdolliselta paikalta eli pelikentältä. Hienot eleet kannattajilta”, fiilistelee nuorempi Suonsyrjä. Juhlakalu itse herkistyi äärimmilleen. ”Tajuton fiilis. Yksi elämäni parhaista päivistä. Valtava kiitos joukkueelle ja kannattajille. Muistan teidät elämäni loppuun asti”, päättää Mika Suonsyrjä.

JanPan Jarkko Lehtonen tuulettaa 4-1 maaliaan
JanPan Jarkko Lehtonen tuulettaa 4-1 maaliaan

JanPan maalivahti Jani Hanninen torjuu
JanPan maalivahti Jani Hanninen torjuu

Suonsyrjän veljekset viimeistä kertaa yhdessä kentällä
Suonsyrjän veljekset viimeistä kertaa yhdessä kentällä

Sarjakausi on nyt paketoitu ja jäljellä on enää virallinen vitosdivarin mestaruusottelu ensi viikon lauantaina FC Melodya vastaan. TamU-K toivottaa kaikki paikalle Pyynikin urheilukentälle, kun taistelu himoitusta mestaruuspytystä alkaa kello 12.00. Sitä ennen voi miettiä Antti Eijamon kanssa muun muassa sitä, palaako Sinipaitojen numero 22 kuitenkin vielä kerran. ”Veikkaan että tässä käy kyllä selänteet ja tulee vielä se one more year…”, manaa Eijamo ja jakaa vielä kiitosta koko seuraorganisaatiolle: ”Loppuun on pakko vaan kiittää joka peliveljeä kaudesta! Huikea jengi ja parhaat kannattajat!”

Joukkueen ja kannattajien kohtaaminen ottelun jälkeen
Joukkueen ja kannattajien kohtaaminen ottelun jälkeen

Mika Suonsyrjä riisuu pelikenkänsä
Mika Suonsyrjä riisuu pelikenkänsä

Näillä nappiksilla ei enää pelata
Näillä nappiksilla ei enää pelata

TamU-K:
#1 Ilkka Innola
#29 Osku Airesto
#4 Juha Kumara
#27 Timo Kauppinen
#13 Antti Eijamo
#8 Petri Vadén
#5 Joonas Kupiainen
#16 Lauri Heittola
#10 Adnan Omerovic
#26 Mika Kytöviita
#22 Mika Suonsyrjä
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#18 Otto Pitkänen
#25 Mohammed El-Harrak
#3 Ahmed Lakra
#24 Anssi Saiha

JanPa:
#25 Paavo Löyttyniemi
#2 Zerihun Tuomela
#4 Mikko Humppi
#5 Augustin Ndagije
#6 Jere Mansikkaniemi
#10 Jarkko Lehtonen
#13 Aku Mäkilä
#17 Ossi Suhonen
#14 Tommi Kintilä
#19 Matti Äikäs
#20 Tommi Riihimäki
#21 J-P Toivonen
#23 Markus Paloposki
#44 Olli Ryynänen
#68 Juho Hymylä
#72 Eero Jortikka
#73 Riku Laitinen
#74 Tomi Airaksinen
#1 Jani Hanninen

Tähtipörssin valinnat:
* * * Mika Suonsyrjä
* * Timo Kauppinen
* Mika Kytöviita