Sarjakausi jatkuu sunnuntaina FC Rellun vieraana Pyynikillä

TamU-K jatkaa sarjakauttaan huomenna sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä kun Sinipaitoja vastaan astelee FC Rellu. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 16.15 ja samalla kyseessä on TamU-K:n kauden ensimmäinen vierasottelu. FC Rellu on jälleen uusi vastustaja TamU-K:lle, ja vaikka kyseessä on kabinettipäätöksellä kauden kynnyksellä vitosen paikkansa säilyttänyt joukkue, ei sunnuntaina ole mitään luvassa ilmaiseksi.

TamU-K:n pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Alkukauden pelikiellossa ollut ja seitsemän maalia kuudessa ottelussa harjoituskaudella paukuttanut hyökkääjä Mika Kytöviita palaa kokoonpanoon ja ottaa mitä todennäköisimmin suuren roolin Sinipaitojen hyökkäyspäässä. Myös Kemal Dedicin polvi alkaa pikkuhiljaa olla pelikunnossa, mutta kokoonpanossa miestä ei vielä sunnuntaina nähdä. Myös Retu Harju sekä Sami Kriikkula ovat vielä sivussa pelaavasta kokoonpanosta.

Huonoja uutisia puolestaan ovat viime pelissä sattuneet loukkaantumiset. Ahmed Lakra reväytti takareitensä kesken LaVe-ottelun ensimmäisen jakson ja samoihin aikoihin nilkkansa taittoi myös Jesse Kupiainen. Molemmat joutuvat huilaamaan FC Rellu ottelun lisäksi hyvin todennäköisesti myös Sinipaitojen seuraavan pelin AC OldSchoolia vastaan. Sekä Lakraa että Kupiaista odotetaan kuitenkin kokoonpanoon jo lähiviikkoina.

”Avausvoitto oli henkisesti tärkeä ja varmasti vapauttaa joukkuetta. Jokainen voitto ja sarjapiste on kuitenkin ansaittava erikseen”, toteaa TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä. Puhtaan 3-0 avausvoiton jälkeen Sinipaidat voivat lähteä luottavaisesti joskin takin napit tiukasti kiinni sunnuntain koitokseen, sillä varsinkin toisen jakson peli oli vakuuttavan näköistä pallonhallintaa.

Tuleva vastustaja FC Rellu on perinteikäs vuonna 1999 perustettu jalkapalloseura, jonka runko koostuu pääosin Tampereen Lyseon lukiossa opiskelleista pelaajista sekä satunnaisista vaihto-oppilaista. FC Rellun monivuotinen tähtipelaaja ja fyysinen keskuspuolustaja Markus Haponen odottaa sunnutain ottelua TamU-K:ia vastaan innolla. ”Jännittävää nähdä, mihin kaikkeen TamU-K:n tuore joukkue kentällä pystyy. FC Rellussa on ollut kohtuullisen suuri vaihtuvuus tälle kaudelle, joten kuviot kaipaavat vielä hiomista”, sysää Haponen paineita vierasjoukkueelle, mutta jatkaa: ”Into joukkueessa on kuitenkin kova!”

FC Rellun suurin muutos viime kauteen nähden on ykkösmaalivahti Roope Hakulisen siirtyminen kolmosdivisioonan FC Loiskeen riveihin. Tulopuolella toisaalta ovat vanhat paluumuuttajat Jari Kurki sekä Vierasjoukkuetta viime kaudella luotsannut Jaakko Haapasalmi. Haapasalmi tuo tullessaan pelillisen osaamisen lisäksi taktista silmää ja tuntee varmasti myös Jacin Dakkakin temput hyvin, sillä pelasihan Dakkaki viime kauden Vierasjoukkueen riveissä.

Siinä missä Sinipaidat painoivat ensimmäisessä pelissään vakuuttavaan voittoon, hävisi FC Rellu avausottelunsa samoin 0-3 lukemin Janakkalan Pallolle. Avauskierros on kuitenkin jo unohdettu, kun pallo sunnuntaina asetetaan keskiympyrään. Sinipaidat on viikon aikana psyykattu nöyriksi ja voitonnälkää riittää. ”Lähdemme Rellua vastaan nöyrästi liikkeelle tiedostaen sen, että meidän pitää onnistua hyvin, jotta pisteille pääsemme”, tiivistää päävalmentaja Suonsyrjä ja kääntää katseensa määrätietoisesti kohti sunnuntaita.

Ottelu FC Rellu – TamU-K sunnuntaina Pyynikin Urheilukentällä alkaen kello 16.15. Tule kannustamaan Sinipaidat tärkeään vierasvoittoon!