Sääksmäki tarjosi TamU-K:lle sopuisasti kolme pistettä 1-3 (1-1)

Sopu – TamU-K 1-3 (1-1)
27 min 1-0 Jukka Virta
30 min 1-1 Mika Kytöviita
58 min 1-2 Mika Kytöviita
74 min 1-3 Lauri Heittola

Varoitukset:
21 min Antti Eijamo, TamU-K
48 min Kristian Perttunen, Sopu
85 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K

Ulosajot:


Kuvat:
Mikko Jokela

Sinipaidat matkasivat torstai-iltana Sääksmäelle kohtaamaan paikallisen Sopun. Pelipaikalla vierailijoiden silmiä hiveli samettisen tasainen nurmikenttä, joten pahimmat tarinat Sääksmäen perunapellosta eivät onneksi pitäneet paikkaansa. Kotijoukkueelle panokseton ottelu oli TamU-K:lle kuitenkin merkittävä, sillä suoraan nousuun vaadittavasta pistemäärästä uupuu vielä muutama piste. Sinipaitojen miehistö oli jälleen kokenut hieman muutoksia edelliseen otteluun nähden, mutta jalkeille saatiin iskukykyinen 17 pelaajan ryhmittymä.

http://tamu-k.com/wp-content/uploads/2013/08/sopu_tamuk_01.jpg
Kahden maalin mies Mika Kytöviita oli hyvällä pelipäällä

Ottelu alkoi Sinipaitojen osalta jälleen löysästi ja Sopu pääsi muutaman kerran iskemään vaarallisesti Sinipaitojen puolustukseen. Alun jälkeen kuitenkin pelin painopiste siirtyi lähes täysin Sopun maalille ja TamU-K pääsi luomaan maalintekopaikkoja, josta pallo olisi pitänyt laittaa pömpeliin. Maalia pääsi lähestulkoon maaliviivalta yrittämään ensin Mika Kytöviita, mutta pallo leijaili taivaaseen Kytöviidan jalasta. Tämän jälkeen Timo Kauppinen ja Juha Kumara pääsivät laukomaan boksin rajalta ilman tulosta, mutta lähimmäksi maalia pääsi kuitenkin Sopun oma puolustaja, joka yritti purkaa pallon oman maalin edestä, purkuyrityksen kimmotessa toisen Sopu-pelaajan selästä taaksepäin. Pallo tipahti lopulta oman maalin ylärimaan, josta peliväline hoidettiin selvemmille vesille.

Yksi monista maalinedushässäköistä, palloa lähinnä Petri Vadén
Yksi monista maalinedushässäköistä, palloa lähinnä Petri Vadén

Kun reilu parikymmentä minuuttia oli pelattu, kävi kuitenkin jälleen samalla lailla, kuin on käynyt TamU-K:n peleissä monta kertaa tällä kaudella aiemminkin. Vastustaja pääsi kuin varkain iskemään ottelun avausmaalin. Sopu sai kulmapotkun, joka ehdittiin jo purkaa Sinipaitojen maalilta. Purku päätyi 25 metrissä olleelle Sopu-pelaajalle, joka laukoi suoraan ilmasta kovan laukauksen maata pitkin. Pallon vauhti kuitenkin pysähtyi maalin edessä TamU-K -toppareiden välissä olleen Jukka Virran jalkaan, joka olikin yllättäen pallon kanssa yksin maalivahti Kalle Heltosta vastaan. Virralla oli helppo tehtävä laitaa peliväline oikeaan nurkkaan ja siirtää Sopu 1-0 johtoon.

TamU-K ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi siitä mihin oli ennen Sopun maalia jäänyt ja rakenteli tilanteita mustapaitojen maalille. Ahkerana tekijänä hyökkäyspäässä oli varsinkin Kytöviita, joka heti aloituksen jälkeen pääsi ajamaan oikeasta laidasta sisään rangaistusalueelle ja laukomaan tulisesti. Veto kuitenkin suuntautui suoraan päin Sopun raamikasta maalivahtia Henri Tilaa ja Sopu jatkoi ottelun johdossa. Seuraavat tilanteet siunaantuivat Jan Irjalalle, mutta kookas hyökkäyspelaaja ei saanut käännettyä puskujaan alaspäin, joten TamU-K jatkoi maalin tappiolla.

Mika Kytöviita puskee pallon voimalla verkkoon

Mika Kytöviita puskee pallon voimalla verkkoon
Mika Kytöviita puskee pallon voimalla verkkoon

Tasoitusmaali tuli kuitenkin hyvin pikaisesti kulman jälkitilanteesta. Pitkästä kulmasta pallo pomppi kahden pään kautta itse Kytöviidalle, joka antoi paukkua tällä kertaa päällä. Kymmenestä metristä lähtenyt voimakas pusku päätyi verkon perukoille oikeaan ylänurkkaan ja vierailijat olivat nousseet tasoihin.

Vaikka Sinipaidat jatkoivat pallonhallintaa ensimmäisen puoliskon lopun, lisämaaleilla ei juhlittu joten puoliajalle päästiin tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi jälleen Sinipaitojen vahvalla hyökkäyspanostuksella kun Sonni Kytöviita eteni vahvasti vasempaa laitaa pitkin, mutta Tila Sopun maalilla hoiti tonttinsa hyvin. TamU-K piti jälleen kenttätapahtumia hallussaan, mutta lisämaaleja nähtiin vasta reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Petri Vadén nousi vasemmalta ja pääsi laukomaan ajettuaan laidasta keskelle. Sopun maalivahti ei saanut palloa näppeihinsa ja Kytöviita oli jälleen mies paikallaan painaen pallon lähietäisyydeltä verkkoon maalivahdin haparoidessa.

Petri Vadén oli jälleen joukkueen parhaimmistoa
Petri Vadén oli jälleen joukkueen parhaimmistoa

Mielikuva tilanteen synnystä oli koko ajan maalintekijän mielessä: ”Kelasin tilanteen mielessäni juostessani maalille – Peteltä vahva nousu, sitten se roiskasee matalan pallon kohti veskaa, veska tiputtaa pallon eteensä ja meikäläinen tuikkaa pallon häkkiin – näinhän siinä sitten kävi. Ilmeisesti meillä on joku telepaattinen yhteys”, naureskeli Kytöviita pelin jälkeen.

Sinipaitojen johtomaali sekoitti kotijoukkueen pakkaa selkeästi ja välillä kentällä tunteet kuumenivat. Vapareita annettiin reilusti ja tuomari joutui puhuttelemaan muutamia pelaajia.

Kentällä jatkui kuitenkin myös peli ja TamU-K oli päästä ratkaisemaan ottelun pariin otteeseen, kun Irjala pelasi itsensä hyviin maalintekopaikkoihin. Mies jopa ohitti kahdesti Sopu-maalivahti Tilan, mutta laukausta ei kummassakaan tilanteessa ikinä kuulunut. Lisäksi hyvän ottelun pelannut Juha Kumara pääsi laukomaan tulisesti rangaistusalueen ulkopuolelta kohti oikeaa nurkkaa, mutta Tila torjui laukauksen vain vaivoin kulmaksi.

Myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä sai peliaikaa
Myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä sai peliaikaa

Sopun selkärangan katkaiseva niitti nähtiin, kun ottelua oli reilu vartti jäljellä. Sinipaidoille tuomittiin 25 metristä vapaapotku, jota menivät juonimaan Kumara ja Lauri Heittola. Kumara juoksi ensin pallon yli, jonka jälkeen Heittola antoi oikean jalan tykkinsä puhua. Kova laukaus meni suoraan oikeaan alanurkkaan ohi maaliviivalla hämmentyneen Tilan ja TamU-K siirtyi ottelussa 1-3 johtoon. ”Muuri oli väärässä paikassa”, kommentoi Heittola vapaapotkuaan totuttuun maltilliseen tyyliinsä.

Viimeisen viidentoista minuutin aikana ote siirtyi näennäisesti Sopulle, mutta kotijoukkue jäi ilman maalintekopaikkoja. Sen sijaan Sinipaidat saivat vastahyökkäyksistä monia hyviä tilanteita. Parhaiten pelin lopun pelasikin Ahmed Lakra, jonka vahvat nousut olivat myrkkyä Sopun puolustukselle. Yhdestä näistä nousuista Lakra pääsikin laukomaan lähes päätyviivalta, kun oli ensin ohittanut Sopun maalivahdin, mutta laukaus meni ohitse takatolpalle, jossa oli Jan Irjala mukana hyökkäyksessä. Epäonnekseen Irjala tuikkasi pallon tolppaan ja peli jatkui tilanteessa 1-3. Kun tilanteilla ei lopussa mässäilty, päättyi ottelu näihin lukemiin ja kolme pistettä matkasi TamU-K:n kanssa Tampereelle.

Juha Kumara maalaismaisemassa
Juha Kumara maalaismaisemassa

Voitokas päävalmentaja Mika Suonsyrjä ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä: ”Loimme valtavan määrän paikkoja ja ansaitsimme voittomme selkeästi. Silti pelissä jäi toivomisen varaa.”

”Jatkuva loukkaantumiskierre ja poissaolot sekoitavat peliämme, mutta kyllä poikien asenne on kunnossa.”

”Sonni Kytöviidan otteet lämmittävät mieltä erityisesti. Me todella tarvitsemme häntä tänään nähdyllä tasolla jatkossakin”, kehui päävalmentaja ottelun selkeää avainhahmoa.

Tähtiraadilta täydet kolme tähteä saanut Kytöviita oli myös itse tyytyväinen otteluun: ”Tappioasemasta voittoon. Odotettavissa oli vaikea vierasreissu Valkeakoskelle ja siltä se myös alkuminuuteilla näytti. Kun ei omista paikoista saa maalia, vastustaja yleensä saa. Onneks kuitenkin saatiin tasotusmaali heti ekalla puolikkaalla ja ohjat alkoi pikkuhiljaa siirtyä meille. Lopulta se sitten tuli se helpottava 2-1 johtomaali.”

”Tästä on taas hyvä jatkaa kohti tavoitetta eli nousua!”, olivat Sonnin viimeiset kommentit.

TamU-K jatkaa vahvaa kauttaan seuraavaksi jälleen kotiottelulla Pyynikin pyhätössä, kun Vesilahden Visa saapuu Sinipaitojen vieraaksi. Peli pelataan sunnuntaina 8.9. kello 18.15 lähtien. Tervetuloa seuraamaan Sinipaitojen matkaa kohti Nelosta!

Sääksmäen Sopu
#1 Henri Tila
#2 Jukka Virta
#4 Matti Salakka
#6 Taisto Mäkelä
#9 Janne Heikkilä
#10 Henri Grym
#11 Esa Heritty
#14 Toni Mikkonen
#15 Jussi Salakka
#16 Kristian Perttunen
#20 Antti Heikkilä
#8 Juha Ahomaa
#3 Jyrki Järvinen
#13 Mika Toivonen
#19 Olli-Petteri Ketola

TamU-K
#17 Kalle Heltonen
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#26 Mika Kytöviita
#27 Timo Kauppinen
#29 Osku Airesto
#1 Ilkka Innola
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#19 Vesa Suonsyrjä
#22 Mika Suonsyrjä
#25 Mohammed El Harrak

Tähtipörssin valinnat:
* * * Mika Kytöviita
* * Lauri Heittola
* Petri Vadén