Regions’ Cup päättyi heti kättelyssä 4-2 (3-2)

Ottelu pelattiin Jouppilanvuoren laskettelukeskuksen kupeessa

Sisu-Pallo – TamU-K 4-2 (3-2)
1 min 1-0 Petri Huttu
4 min 1-1 Petri Vadén
28 min 2-1 Henri Saranpää
40 min 3-1 Jukka Yli-Renko
45 min 3-2 Jouko Turunen, rp
81 min 4-2 Henri Saranpää

Varoitukset:
7 min Henri Saranpää, Sisu-Pallo
9 min Timo Kauppinen, TamU-K
22 min Jan Irjala, TamU-K
27 min Juha Kumara, TamU-K
90 min Kalle Heltonen, TamU-K

TamU-K putosi Suomen Regions’ Cupista heti kättelyssä, kun Seinäjoen Sisu-Pallo voitti Jouppilan tekonurmella lauantaina pelatun ottelun maalein 4-2 (3-2). Putoaminen alkoi kirjaimellisesti heti kättelyiden jälkeen, sillä ottelua oli ehditty pelata vain alle 40 sekuntia ennen kuin pallo oli Sinipaitojen pömpelissä. Tappion myötä Sinipaidat voivat nyt rauhassa keskittyä Scudettoon, sillä Regions’ Cupin lisäksi TamU-K:n taival Suomen Cupissa päättyi jo avauskierrokselle.

Petri Vadénilla on hieman vaikea asento, mutta tällä kertaa pallo uppoaa verkkoon
Petri Vadénilla on hieman vaikea asento, mutta tällä kertaa pallo uppoaa verkkoon

Nopea avausmaali syntyi kentän oikealta laidalta, kun pallo pelattiin hyvin terävästi pystyyn laitapuolustaja Jouko Turusen ja toppari Timo Kauppisen selustaan. SiPan vasempana laitahyökkääjänä pelannut Petri Huttu karkasi läpiajoon ja viimeisteli kliinisesti takakulmaan. TamU-K yllätettiin housut kintuissa, mutta pientä jossiteltavaa maalista jäi, sillä linjamies oli paitsiolta vaikuttaneen tilanteen käynnistyessä vielä juttelemassa mukavia kotijoukkueen valmennusjohdon kanssa, eikä hoitamassa tehtäviään rajalla.

Sinipaidat toipuivat nopeasta avausmaalista ja ottivat pikkuhiljaa pelin haltuunsa. Laitahyökkääjät Jan Riikonen ja Andrea Milanti loivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita SiPa-maalille ja lopulta juuri Milanti leikkasi oikealta keskelle ja laukoi kohti maalia. Maalivahti sylki pallon eteensä ja Petri Vadén kaatumisensa ohessa suti karapallon verkkoon ja tasoituksen taululle.

Jan Riikonen taistelee pallosta, taustalla kärjessä aloittanut Jacin Dakkaki
Jan Riikonen taistelee pallosta, taustalla kärjessä aloittanut Jacin Dakkaki

Maalin jälkeen ote pysyi yhä TamU-K:lla, mutta Sisu-Pallon taitavat hyökkäyspään pelaajat loivat myös jokusen vaarallisen tilanteen Sinipaitojen maalille. Erikoista ensimmäisessä jaksossa oli, että lähes kaikki SiPan hyökkäykset päättyivät myös maaliin. ”Pelasimme hyvän avausjakson, mutta kaveri teki maalin joka hyökkäyksestään”, totesi päävalmentaja Mika Suonsyrjä pelinjälkeisenä aamuna. Samoilla linjoilla oli myös maalia vartioinut Kalle Heltonen. ”Pelin alku oli jälleen kerran aika hirveä. Eihän se homma siihen kaatunut, mutta se turhautti meitä aika paljon”, Heltonen manasi ja pyöritteli päätään. ”Vastustajalla ei ollut ekalla puoliajalla paljon paikkoja, mutta silti ne pisti hirveällä prosentilla palloja pussiin.”

Jan Riikonen nousee vetopaikkaan
Jan Riikonen nousee vetopaikkaan

SiPan 2-1 johtomaali tuli hyvän syöttöpelin jälkeen, kun lopulta kaksi maalia tehnyt Henri Saranpää pääsi laukomaan kuudentoista-alueen rajalta suoraan syötöstä kohti Heltosen maalia. Pienen kimmokkeen kautta pallo painui lopulta verkkoon. Seinäjokelaisten kolmas maali oli pusku heppoisesti vihelletystä vapaapotkusta. TamU-K pääsi vielä maalin päähän, kun Juha Kumara kaadettiin rangaistusalueella, ja Jouko Turunen viimeisteli varman rankkarin vasempaan kulmaan aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Andrea Milanti oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa
Andrea Milanti oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa

”Emme saaneet samaa rytmiä toiselle jaksolle. Pelaajisto turhautui räikeästi kotiinpäin vetäneeseen tuomaristoon”, päävalmentaja Suonsyrjä analysoi ottelun toista jaksoa. Osansa rytmin hukkumisessa oli varmasti Sisu-Pallon parantuneessa peli-ilmeessä, mutta kaiken kaikkiaan toisen jakson esitys oli Sinipaidoilta vaisu. Tasoitukseen oli toki useita mahdollisuuksia. Parhaimpana Andrea Milantin tolppalaukaus, jonka Ville Toiva pääsi vielä jatkamaan, mutta epäonnekseen sivuverkkoon. Lopulta monta vaarallista hyökkäystä toisella jaksolla luonut Sisu-Pallo rankaisi Kalle Heltosen torjunnan riparista 4-2-osuman ja peli oli ohi.

Päätuomari saa palautetta kapteenin nauhaa kantaneelta Timo Kauppiselta
Päätuomari saa palautetta kapteenin nauhaa kantaneelta Timo Kauppiselta

Muutamien lopun tilanteiden kuivuttua kasaan päättyi peli lopulta Sisu-Pallon kahden maalin voittoon. Ottelu oli tasainen ja olisi ollut myös TamU-K:n voitettavissa, mutta pallo ei pomppinut tällä kertaa Sinipaidoille suotuisasti. Näin selittelyt voidaan jättää sikseen, parempi jatkoon ja kohti uusia haasteita. Päävalmentaja Suonsyrjän sanoin: ”Pettymys oli raju mutta nyt se on nollattava.” Mitä nopeammin nollaus tapahtuu, sen parempi, sillä jo kiirastorstaina käynnistyy huippujännittävä Tampereen piirin Nelonen. TamU-K kohtaa avauskierroksella yhden sarjan ennakkosuosikeista, FC Melodyn. Ottelu pelataan Kaukajärven tekonurmella kello 20.00.

Ottelun päätyttyä kotiyleisö poistui paikalta nopeasti, mutta Sinikaarti lauloi omilleen loppuun asti
Ottelun päätyttyä kotiyleisö poistui paikalta nopeasti, mutta Sinikaarti lauloi omilleen loppuun asti

Sisu-Pallo
#3 Mikael Luotola -> #8 Joni Willgren, 46 min
#6 Henri Huilla
#9 Jari-Pekka Luoma -> #4 Juuso Koskela, 46 min
#10 Joonas Kuivalainen -> #41 Aleksi Oijennus, 72 min
#15 Henri Saranpää
#17 Petri Perämäki
#23 Taneli Panttila -> #77 Petteri Kajasmaa, 46 min
#45 Jukka Yli-Renko -> #25 Vesa-Matti Tulisalo, 79 min
#55 Heikki-Santeri Jalkanen
#89 Erno Ruismäki
#99 Petri Huttu

#13 Antti Virkkunen
#21 Johannes Saranpää

TamU-K
#17 Kalle Heltonen
#2 Jouko Turunen
#4 Juha Kumara -> #6 Joonas Kupiainen, 68 min
#8 Petri Vadén -> #26 Mika Kytöviita, 80 min
#11 Niko Saarinen -> #10 Jonne Keränen, 80 min
#15 Jacin Dakkaki -> #7 Juho Lehtovaara, 67 min
#20 Jan Irjala
#22 Andrea Milanti -> #19 Eero Sointu, 72 min
#25 Jan Riikonen
#27 Timo Kauppinen
#28 Ville Toiva

#13 Risto Niskanen
#23 Riku Jussila