Regions’ Cup käyntiin Seinäjoella

Regions' Cup käyntiin Seinäjoella

Sinipaidat aloittavat kilpakautensa toisen kerran tänä vuonna, kun Suomen Regions’ Cup käynnistyy joukkueen osalta lauantaina. TamU-K matkustaa Seinäjoelle Sisu-Pallon vieraaksi ja ottelu potkaistaan käyntiin kello 15.00. Jatkopaikan lisäksi Sinipaidat lähtevät peliin hakemaan tiivistä ja ehjää esitystä, sillä lauantainen cup-ottelu on samalla kenraaliharjoitus kiirastorstain sarja-avausta ajatellen.

Sinipaitojen päävalmentaja Mika Markus ”Immortal” Suonsyrjä odottaa ottelua jännityksellä. ”Mielenkiintoinen haaste edessä. Nämä bussipelit ovat monien asioiden summana olleet meille hankalia läpi seurahistoriamme”, kommentoi Suonsyrjä viitaten muun muassa viime kesän varamiehiseen FC Kiisto-kohtaamiseen niin ikään Regions’ Cupissa. Jos vuosi sitten cup-taival päättyi sekavalla pelaajistolla Pohjanmaalle, voidaan samalla suunnalla odottaa tulevana viikonloppuna täysin eri lähtökohdista kentälle astelevaa sinipaitaista joukkuetta.

”Saamme matkaan erinomaisen täysmääräisen kokoonpanon. Pitkästä aikaa kykenemme reagoimaan peliin tarvittaessa myös vaihdoin ja jalkoja riittää varmasti loppuun asti”, lupaa päävalmentaja Suonsyrjä. Bussiin astelee 18-henkinen pelaajisto, mikä tarkoittaa täyttä penkkiä valmennusjohdon käyttöön. Poissa lauantain kamppailusta ovat polviaan potevat Osku Airesto sekä pidempään poissaoleva Anssi Saiha, koulutuksessa oleva Joona Kapanen, etureitensä TPV-ottelussa reväyttänyt Otto Pitkänen ja Jyväskylään muuttanut Lauri Heittola. Myös joukkueen ykkösmaalivahti Ilkka Innola joutuu jättämään pelin väliin, joten talven harjoitusotteluissa hyvin torjunut Kalle Heltonen marssii maalille myös Seinäjoella.

Sinipaitojen mukana Seinäjoella on yksi kokonaan uusi pelaaja sekä luotettava vanha tuttu, jota ei kuitenkaan pelikentillä olla hetkeen nähty. Suomen Cupin ottelussa helmikuun alussa pohkeensa loukannut Joonas Kupiainen alkaa nimittäin olla jälleen kunnossa ja lähtee Pohjanmaalle hakemaan positiivista paluuta joukkueeseen. Kokonaan uusi nimi kokoonpanossa on Jonne Keränen, joka siirtyy Sinipaitojen kakkosjoukkueesta edustuksen mukaan vakuutettuaan valmennusjohdon harjoituksissa. Keränen on taitava ja urheilullinen monen pelipaikan pelaaja, jota ensisijaisesti kaavaillaan sekä puolustuksen laidoille että keskikentän keskustaan.

Yksi TamU-K:n luottopelaajista ja lauantaina kapteeninnauhaa kantava toppari Timo Kauppinen analysoi sekä oman että joukkueen vireen olevan sitä parempi mitä pidemmälle kevät etenee. ”Oma kunto alkaa olemaan pronssisella tasolla”, paljastaa Kauppinen ja jatkaa: ”Myös koko joukkueen tekeminen on paruntunut viimeaikoina huomattavasti, eli voimme hyvällä mielellä lähteä peliin.” Lopputuloksesta ei Kauppisen mukaan ole epäselvyyttä. ”Jatkoon mennään!” Samoilla linjoilla on myös TamU-K:n taitava italialaisvahvistus Andrea Milanti. ”Meillä ei ole mitään syytä pelätä ketään, haluamme voittaa lauantaina!”

Sinipaidat matkaavat Seinäjoelle täydellä bussilla yhdessä kannattajien kanssa, joten tunnelmaa Regions’ Cup-avauksesta ei tule puuttumaan. Onneksi Pohjanmaalle pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla kuten junalla, joten kaikki halukkaat löytävät varmasti pelipaikkakunnalle. Paikanpäälle saapuville kannattajille päävalmentaja Suonsyrjä haluaa esitellä taistelevan TamU-K:n. ”Jatkopaikkaa lähdemme hakemaan. Jos vain saamme jätettyä itsestämme kaiken kentälle, on siihen kaikki mahdollisuudet”, päättää päävalmentaja.

Suomen Regions’ Cupin 2. kierroksen ottelu Sisu-Pallo – TamU-K lauantaina 12.4. kello 15.00 Jouppilan tekonurmella Seinäjoella. Tervetuloa!

Sinipaidat Seinäjoella:

Kalle Heltonen
Ville Toiva
Timo Kauppinen
Jan Irjala
Jouko Turunen
Riku Jussila
Jonne Keränen
Joonas Kupiainen
Juha Kumara
Niko Saarinen
Juho Lehtovaara
Jan Riikonen
Andrea Milanti
Petri Vadén
Mika Kytöviita
Risto Niskanen
Jacin Dakkaki
Eero Sointu