Regions’ Cup käynnistyy lauantaina

TamU-K kohtaa lauantaina Regions’ Cupin ottelussa Viialan Peli-Veikot. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä alkaen kello 17.00. ViiPV pelaa tulevalla kaudella samassa vitosdivarilohkossa Sinipaitojen kanssa, joten ottelu antaa myös hyvän kuvan edessä olevista haasteista sarjan puolella.

TamU-K lähtee otteluun mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä siinä missä pelaajisto on terve ja paikalla, puuttuu penkin päästä päävalmentaja Mika Suonsyrjä. Vetovastuu lauantain kiihkeään koitokseen on annettu kakkoskoutsi Sami Kriikkulalle.

Sinipaitojen harjoituskausi on sujunut vaihtelevissa merkeissä, sillä suhteellisen hyvistä peliesityksistä huolimatta tulos on useimmiten jäänyt laihaksi. Kuvaava esitys koko joukkueen alkukaudelle oli viime sunnuntain harjoitusottelu Pelikasseja vastaan, joka pallonhallinnasta huolimatta jäi 1-1 tasatulokseen. Päätavoite lauantaille onkin yksinkertainen. Hyvän esityksen rinnalle tarvitaan hyvä tulos. Jos joukkueet päätyvät varsinaisen peliajan jälkeen tasatulokseen, pelataan 2 x 15 minuutin jatkoaika ja tarvittaessa lauotaan rangaistuspotkukilpailu.

Joka tapauksessa tämän kauden Regions’ Cupiin on Sinipaidoilla marssittaa valmiimpi miehistö kuin vuosi sitten, jolloin Kangasalan Voitto oli parempi lukemin 3-0. Tänä vuonna TamU-K on harjoitellut koko pitkän talven yhdessä ja pelaajat tuntevat toisensa. Myös poissaolotilanne on helpottanut mitä pidemmälle kevät on edennyt. Varmoja poissaolijoita lauantaina ovat vain Suomen Cupin ottelussa pelikiellon itselleen töninyt hyökkääjä Mika Kytöviita, polveaan potevat Anssi Saiha ja Kemal Dedic, kakkosvahti Kalle Heltonen, varatoppari Mika Oksanen sekä keskikenttäpelaajista Retu Harju. Hyvä uutinen on toppari Otto Pitkäsen paluu kokoonpanoon, joskin hän odottaa edelleen polvensa operaatiota, mutta on pelikunnossa lauantaina.

Vastustaja Viialan Peli-Veikot on vuonna 1957 perustettu rutinoitunut aladivisioonaseura. Viime kaudella joukkue sijoittui vitosdivarissa oman lohkonsa viidenneksi ollen koko kauden turvallisesti ylemmässä keskikastissa isompiaan kiusaten. Täksi kaudeksi ViiPV on vahvistunut muun muassa kolmosen TKT:sta siirtyneellä hyökkääjä Joni Rannalla.

”ViiPV on suhteellisen isokokoinen ja rutinoitunut ryhmä, jolla on myös pallollista taitoa. Meillä on oma peli ailahdellut, mutta kun saamme asenteen taitojemme tasolle olemme varmasti vahvoilla tässäkin ottelussa”, ennakoi kokenut Vesa Suonsyrjä kamppailua.

Ottelun kentän ulkopuolisena erikoisuutena päästään maistelemaan eksoottisia makuja aina Pohjois-Afrikasta saakka. Myyntikojun tarjontaan on tulossa äärimmäisen herkullisia egyptiläisiä pasteijoita, joita on saatavana sekä kasvis- että lihaversiona. Tule siis paikanpäälle ja koe kiihkeä kamppailu kentällä, tunnelma katsomossa sekä maukas makuelämys kielesi päällä!

Ottelun jälkipelit pelataan Vastavirta-klubilla (Pispalan valtatie 39), jossa TamU-K järjestämässä illassa esiintyvät Hannibal & DJ Massimo, Tryer, Vala sekä Gruppo Erotico DJ’s. Lippuja on myynnissä Regions’ Cupin ottelun yhteydessä, hinta 7 € (TUK ry:n jäsenille alennettu hinta 6 €).

Suomen Regions’ Cupin ottelu TamU-K – ViiPV Pyynikin urheilukentällä lauantaina 20.4. alkaen kello 17.00!