Regions’ Cup jatkuu Vaasassa

Suomen Regions’ Cup jatkuu Sinipaitojen osalta huomenna Vaasassa, kun 5. kierroksen ottelussa vastaan asettuu kolmosta pelaava FC Kiisto. TamU-K:n rinki on poissaolojen piinaama, sillä kuluva viikonloppu on ollut täynnä häitä, perhejuhlia, loukkaantumisia, työesteitä, ulkomaanmatkoja sekä ulosajoja. Tästä huolimatta Sinipaidat lähtevät Vaasaan metsästämään jatkopaikkaa.

Poissaolijoiden lista on pitkä. Tuttujen nimien kuten Ahmed Lakra, Kemal Dedic ja Adnan Omerovic lisäksi huomenna estyneitä pelaamaan ovat sekä Joonas että Jesse Kupiainen, Petri Vadén, Jan Irjala, Timo Kauppinen, Alaa Adeeb, Antti Eijamo, Mohammed El-Harrak, Nawar Karikuss sekä päävalmentaja Mika Suonsyrjä. Lisäksi pakaravamman piinaaman Juha Kumaran pelaaminen on hyvin epävarmaa. Onneksi seuran puheenjohtaja Heikki Wilen reagoi tilanteeseen jo alkuviikosta solmimalla itse myös pelaajasopimuksen kuluvaksi kaudeksi. Lisäksi joukkueenjohtaja Otto Kurjanen tekee debyyttinsä suurella todennäköisyydellä huomenna.

”Lähtökohdat matsiin ovat haastavat, mutta joukkueen taistelutahdon ja asenteen tietäen ei vastustajalle anneta mitään ilmaiseksi, vaan lähdetään tosissaan tappelemaan jatkopaikasta”, uskoo maalin suulle palaava TamU-K -kapteeni Ilkka Innola. Myös hyökkäyspäässä nähdään uutta positiivista vipinää, kun koko alkukauden sivussa ollut Retu Harju palaa kokoonpanoon ja todennäköisesti suoraan avaukseen. Viime ottelussa sekä keskikentän keskustassa että lopulta topparina pelannut kokenut Vesa Suonsyrjä korostaa taistelutahdon merkitystä vaikeassa tilanteessa. ”Menemme kentälle kuin miehet ja poistumme kuin miehet. Selityksien taakse emme mene, vaan voittanut joukkue ansaitsee aina lopulta jatkopaikkansa”, lietsoo Suonsyrjä.

Vastustaja FC Kiisto pelaa Vaasan piirin kolmosdivisioonaa. Kiisto on sarjassaan toisena kymmenen pelatun ottelun jälkeen vakuuttavalla saldolla 8-1-1. Maalierokin joukkueella on laadusta kielivä 30-8. Puhtaasti tilastojen ja sarjatason puolesta fakta on, että FC Kiisto tulee olemaan TamU-K:n historian kovin vastustaja. Itseluottamusta kohottavia tuntemuksia voi kuitenkin kaivaa sekä historiasta että nykyhetkestä, sillä kun Tampere United ja FC Kiisto viimeksi kohtasivat Suomen Cupin ottelussa Vaasassa vuonna 2005, poistuivat Sinipaidat kentältä 4-0 voitto mukanaan. Huomenna vieraskannattajien vahva tuki voi koitua kotijoukkueen kohtaloksi ja sen tietää myös Innola. ”Matkustamme peliin yhdessä yli 40 Sinikaartilaisen kanssa, joten taistelutahto on aivan varmasti tästäkin syystä huipussaan.”

Kun ottelu Vaasan Palosaaren kentällä potkaistaan käyntiin huomenna sunnuntaina kello 17.00, nähtäväksi jää, onko Sinipaitojen bussi parkissa muuallakin kuin vain kentän vieressä.