Regions’ Cup jatkuu tiistaina Lamminpään urheilukentän samettisella nurmella

TamU-K jatkaa panoksellisten kilpaotteluidensa sarjaa jo tiistai-iltana Lamminpään Urheilukentällä. Suomen Regions’ Cupin neljännen kierroksen ottelussa jyväskyläläistä Lohikosken pallokerhoa vastaan panoksena on paikka cupin kuudentoista parhaan seuran joukossa. Ainoana pirkanmaalaisseurana mukana olevan TamU-K:n peli alkaa kello 19.30.

Sinipaitojen tie Regions’ Cupissa on ollut haastava mutta voitokas. Arpa heitti TamU-K:n suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Viialan Peli-veikot. Voitto jäi Tampereelle vasta jatko-ottelun jälkeen, kun loppulukemat Pyynikin kentällä 120 minuutin pelin jälkeen olivat 2-1 Sinipaidoille. Kolmannella kierroksella kohdattiin nelosdivisioonassa pelaava Lempäälän Kisa, joka kaatui lopulta suhteellisen vahvan esityksen jälkeen 1-0 Timo Kauppisen puskumaalilla. Nyt vastassa oleva LPK pelaa niin ikään nelosdivisioonassa, Keski-Suomen piirin alueella.

”Mielenkiintoinen peli edessä. Kilpatasoiset ottelut toisten piirien joukkueita vastaan ovat kokolailla harvinaisia näillä sarjatasoilla, joten vastustajan tai ylipäätään heidän piirinsä tasosta ei ole kovinkaan tarkkaa kuvaa”, Sinipaitojen päävalmentaja Mika Suonsyrjä toteaa. LPK on tällä hetkellä omassa sarjassaan kolmanneksi viimeisenä saldolla kolme tappiota ja yksi voitto. Lohikoskelaiset ovat viimeistelleet 14 kertaa, mutta omissa on vastaavasti soinut saman verran.

Viime ottelussa Sopua vastaan kentille palannut Jesse Kupiainen odottaa cupin ottelua suurella mielenkiinnolla. ”Lähden hyvillä fiiliksillä peliin. Parannetaan viime matsista ja pelataan taas kauden paras peli. Tavoite on täysillä päästä jatkoon cupissa.” Oman mausteensa otteluun tuo Sinipaitojen uusi kakkosvalmentaja Mika Kanerva, ja onkin jännittävää nähdä, mitä lisää tuoreet aivot tuovat taktiikkataululle.

TamU-K:n kokoonpano on tuttua luettavaa. Kaikki kahdeksantoista paikkaa saadaan täytettyä ja kentälle takuuvarmasti vahva miehitys. Poissaolijatkin ovat lähestulkoon samat kuin edellisessä ottelussa sillä erolla, että hyökkääjä Jan Irjala on huomenna pelikelvoton edustettuaan edellistä seuraansa TKT:ta samassa kilpailussa. Näin ollen Mika Kytöviita tehnee paluun piikkipaikalle ja Jacin Dakkaki saanee aloittaa laidalla.

Vahvan kokoonpanon lisäksi myös viime otteluiden esitykset ovat ruokkineet Sinipaitojen itseluottamusta. ”Lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan korkeamman sarjatason joukkuetta omilla vahvuuksillamme. Itseluottamus ja usko tekemiseen on korkealla koko ryhmässä”, myhäilee Mika Suonsyrjä. Cup-ottelun luonne on kuitenkin raaka ja yksikin virhe voi kostautua jatkopaikan menetyksenä. Sen tietää myös Suonsyrjä. ”Marginaalit tulevat olemaan todella pienet, joten valmistautumisen pitää osua nappiin.”

Suomen Regions’ Cupin ottelu TamU-K – LPK pelataan poikkeuksellisen hyvissä olosuhteissa, sillä Lamminpään nurmi on ehdottomasti yksi Tampereen alueen parhaista, ellei jopa paras. Upeiden kenttäolosuhteiden lisäksi Lamminpää tarjoaa hienot puitteet katsojille niin itse katsomorakenteiden kuin palveluidensa puolesta. Tarjolla on tuttuun tapaan sekä virkistäviä juomia että pientä hiukopalaa kisamakkaran muodossa. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 19.30. Tervetuloa seuraamaan Sinipaitojen matkaa kohti Eurooppaa!