Regions’ Cup jatkuu Kaukajärvellä ottelulla LeKi-futista vastaan

TamU-K kamppailee Regions’ Cupin jatkopaikasta lauantaina, kun kolmannen kierroksen ottelussa vastaan asettuu Lempäälän Kisa. Sinipaidat pääsevät näin pienoisen pelitauon jälkeen vihdoin tositoimiin, sillä viime viikonlopun ottelua Tahmelan Vesaa vastaan ei noin seitsemän sekunnin kestonsa vuoksi kunnon koitokseksi voi laskea. Kaukajärven suurelle kentälle asteleekin varmuudella nälkäinen joukko sinipaitoja, sillä panoksena ottelussa on paikka Suomen Regions’ Cupin neljännelle kierrokselle 32 parhaan joukossa.

Lempäälän Kisa ja TamU-K kohtasivat ennen kautta harjoitusottelussa, jossa lempääläläiset olivat tuloksen valossa niukasti parempia. Lukemiin 2-1 päättynyt peli oli harjoitusotteluksi kiihkeä, sillä vapaapotkuja nähtiin paljon ja lopulta jopa ulosajo, kun TamU-K:n härkämäinen hyökkääjä Adnan Omerovic ajettiin jälkipelin vuoksi suoralla punaisella pihalle. Kenttätapahtumat Valkeakosken Saharan tekonurmella olivat tasaisia, ja kun ottaa huomioon, että ainakin TamU-K:n kokoonpanoon on luvassa muutoksia edelliseen kohtaamiseen nähden, on lauantaina odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu.

TamU-K:n alkukausi on lähtenyt hienosti liikkeelle. Vaikka otteet kentällä eivät ole olleet aina häikäiseviä, on joukkue hallinnut pelaamiaan otteluita selkeästi ja viimeistään toisella jaksolla tiputtanut vastustajan kyydistä. Hyvä esimerkki tästä on toissa viikon Old School -peli, jossa alun kangertelun jälkeen revittiin lopulta selkeä 4-1 voitto vastustajan väsähdettyä Sinipaitojen pallonhallintaan. Huomenna vastustajan fyysisen kunnon pettämisen varaan ei voi laskea, sillä LeKi ja sen pelaajat ovat tottuneet painamaan täysiä minuutteja nelosdivisioonassa.

Regions’ Cupissa Sinipaidat arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, ja huhtikuun lopussa pelatussa ottelussa TamU-K kukisti lopulta jatkoajalla Viialan Peli-veikot lukemin 2-1. Lempäälän Kisa puolestaan murskasi samoin toisella kierroksella paikallisvastustajansa Sääksjärven Loiskeen vakuuttavin 5-1 lukemin. TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä tietää, millainen joukkue Kaukajärvellä lauantaina kohdataan: ”Leki on nuori ja erittäin liikkuva ryhmä. He pelaavat varsin suoraviivaista ja vauhdikasta jalkapalloa. Meidän pitää löytää aseet, joilla vastaamme heidän peliinsä.”

Yksi Sinipaitojen alkukauden tärkeimmistä aseista uupuu kuitenkin huomenna. Ykkösmaalivahti Ilkka Innola joutuu olemaan työesteen vuoksi sivussa ottelusta, mutta onneksi tolppien väliin löytyy erinomainen korvaaja. Viime kaudella kolmosdivisoonassa torjunut Kalle Heltonen tekee huomenna debyyttinsä kilpailullisissa otteluissa, eikä ajankohta voisi olla kiihkeämpi. ”Sen verran on kokemusta jalkapallosta, että ei nyt varsinaisesti jännitä”, toteaa Heltonen kuitenkin viileästi ennen ottelua ja jatkaa: ”On hienoa päästä tekemään pitkän odottelun jälkeen virallinen debyytti seurassa, ja toivotaan että pystyn omalta osaltani auttamaan joukkuetta.”

Myös muita poissaolijoita on huomisesta ottelusta paljon. Polveaan puhdistamassa ollut Otto Pitkänen on vielä pari viikkoa sivussa, samoin jalkavammojaan potevat Ahmed Lakra, Kemal Dedic, Nawar Karikuss sekä Retu Harju. Sami Kriikkula puolestaan on Innolan tavoin työesteen vuoksi sivussa. Pitkää sairaslistaa kompensoi kuitenkin Timo Kauppisen, Jesse Kupiaisen sekä Anssi Saihan paluu kokoonpanoon. Varsinkin Saiha tuo keskikentälle hurjan määrän pallollista osaamista ja liikettä.

Nelosessa vielä tappioitta kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä jatkava LeKi on erinomainen mittari nyky-TamU-K:lle. Sen tietää myös keskikentän ankkuripelaaja Joonas Kupiainen. ”LeKi on varmasti ennakkosuosikki, mutta odotan meiltä parempaa suoritusta kuin edellisessä matsissa heitä vastaan. Katsotaan mihin se riittää.” Myös ottelun cup-luonne sytyttää kiiman Kupiaisessa: ”Vaikka jokaisessa sarjapelissä tunnelma on aina huikea, koen silti, että cup-matseissa on oma erilainen värinänsä!”

Cup-värinää koetaan siis Kaukajärven tekonurmella lauantaina 25.5. Tuomari viheltää pilliinsä aloituspotkun merkiksi tasan kello 16.00. Tule paikalle seuraamaan, kun Sinipaidat raivaavat tietään kohti Eurooppaa!