Positiivinen esitys TP-T:tä vastaan 1-0 (1-0) -tappiosta huolimatta

TP-T – TamU-K 1-0 (1-0)
24 min 1-0 Tuomas Lehti

TamU-K palasi kentille harjoitusottelussa TP-T:tä vastaan sunnuntaina. Aiemmissa tämän kauden peleissään kehnosti esiintyneet Sinipaidat kärsivät jälleen tappion, mutta tunnelmat kolmosdivisoonan kärkijoukkueisiin lukeutuvalle TP-T:lle 1-0 (1-0) päättyneen pelin jälkeen olivat positiiviset. Aiempien otteluiden suurimmat puutteet eli joukkuepuolustaminen ja pelinrakentelu toimivat mallikkaasti, ja paremmalla viimeistelyllä ei voittokaan olisi ollut vääryys.

Ottelussa oli mukavasti yleisöä.
Ottelussa oli mukavasti yleisöä.

”Pakka pysyi hienosti tiiviinä melkein koko pelin ajan. Tämän lisäksi teemana olleessa hyökkäyspelissä oli ideaa eilen, ja pystyimme luomaan monia maalintekopaikkoja”, toteaa TamU-K:ta viimeiset viikot luotsannut Mika Kanerva. Kanervan vetovastuu jatkuu, kunnes päävalmentaja Mika Suonsyrjän ja perheen synnytyskiireet helpottavat.

Jan Riikonen pelasi talven kolmannen ottelunsa Sinipaidoissa.
Jan Riikonen pelasi talven kolmannen ottelunsa Sinipaidoissa.

Ottelun ensimmäinen jakso sujui tasaisissa merkeissä TP-T:n hallitessa hienokseltaan palloa ja Sinipaitojen iskiessä hyviä vastahyökkäyksiä. Varsinkin oikean laidan tekninen laitahyökkääjä aiheutti ongelmia TamU-K:n laitapuolustaja Riku Jussilalle ja ottelun ainoa maali syntyikin juuri oikealta laidalta. Toisella jaksolla peliään parantanut Jussila hävisi yksi vastaan yksi -tilanteen ja hyökkääjä pääsi vapaasti etenemään päätyyn ja boksiin, josta hän vielä antoi tarkan hyvän syötön maalin eteen juosseen Tuomas Lehden jalkaan, josta pallo jatkoi tietään maaliin.

Testimies Sergio Moreschini (keskellä) pelasi lupauksia antavasti keskikentän pohjalla.
Testimies Sergio Moreschini (keskellä) pelasi lupauksia antavasti keskikentän pohjalla.

Sinipaitojen parhaat paikat ensimmäisellä jaksolla syntyivät Eero Soinnun kaukovedoista, joista yksi pysähtyi maalivahdin torjunnan jälkeen rimaan ja toisen veskari kauhoi kulmaksi. Muuten TamU-K:n hyökkäykset kariutuivat lupaavan alun jälkeen lievään huolimattomuuteen viimeisellä kenttäkolmanneksella. Pelinrakentelu toimi kuitenkin paljon paremmin kuin kauden aiemmissa peleissä ja suurin syy tähän oli Anssi Saihan paluu keskikentälle. Saiha toi älyä ja pallovarmuutta rauhoittaen samalla koko joukkueen pelaamista. Nyt palloa pystyttiin helpoilla syötöillä pitämään omilla, ja tätä kautta myös kenttäryhmitys pysyi tiiviinä sekä hyökätessä että puolustettaessa.

Andrea Milanti pelasi jälleen vahvan ottelun laitahyökkääjänä.
Andrea Milanti pelasi jälleen vahvan ottelun laitahyökkääjänä.

Toisella jaksolla ote kääntyi enemmän TamU-K:lle ja paikkoja tasoitukseen syntyi useita. Hienosti pelannut Andrea Milanti järjesteli itselleen muutaman hyvän vetopaikan, mutta italialaisen sihti ei ollut tarkimmillaan ja vedot suuntautuivat niukasti yli. Hyvin keskikentällä pelanneet Juho Lehtovaara ja Juha Kumara pääsivät myös laukomaan boksin sivuosista, mutta tuloksetta. Myös toppari Timo Kauppinen nousi toisella jaksolla paikoille ja sai ensin Kumaran kovan käännön päähänsä, mutta ei kyennyt kontrolloituun puskuun vedoksi tarkoitetusta keskityksestä. Ottelun loppuhetkillä Kauppinen pääsi laukomaan Milantin hyvästä jatkosta, mutta TP-T-maalivahdin jalkatorjunta esti tasoituksen.

Timo Kauppinen laukoo tulisesti.
Timo Kauppinen laukoo tulisesti.

”Erityisen tyytyväinen olin joukkueen työmoraaliin. Voitimme kaksinkamppailuja ja pallottomana tehtiin hyvin töitä. Eteenpäin on menty huimasti viime peleistä ja se on hieno nähdä”, päättää Mika Kanerva. Sinipaitojen riveissä lupaavasti esiintyi myös italialainen testipelaaja Sergio Moreschini, joka tuli toisella jaksolla keskikentän pohjalle. Moreschini jatkaa joukkueen mukana toistaiseksi ja kokemusta hänellä on muun muassa kaksitoista vuotta A.S. Roman kaarteesta.

TamU-K:n harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina Jyväskylässa Palokan Rientoa vastaan. PaRi pelaa paikallista nelosdivaria ja ottelu alkaa kello 16.30 Vehkalammen tekonurmella.

TamU-K:
Kalle Heltonen
Riku Jussila
Timo Kauppinen
Osku Airesto
Jouko Turunen
Anssi Saiha
Juha Kumara
Andrea Milanti
Juho Lehtovaara
Jan Riikonen
Eero Sointu
Lauri Heittola
Sergio Moreschini