Porin Palloilijat kaatui rutiinisuorituksella 1-3 (1-1)

TamU-K haki talvikauden toiselta vieraspelimatkalta 1-3 (1-1) -voiton Porin Palloilijoista. Ottelussa oli mukana muutamia testimiehiä, joista etenkin kaksi maalia tehnyt Mika Kytöviita esiintyi edukseen. Sinipaitojen kolmannen maalin teki vanha tuttu Bosnian härkä Adnan Omerovic. TamU-K lähti otteluun kokoonpanolla Heltonen; Adeeb-Kauppinen-Suonsyrjä V-Kurjanen; Harju-Dedic; El Harrak-Saiha-Karikuss; Kytöviita.

Satakunnan piirin alimmalla sarjatasolla Vitosessa pelaava kotijoukkue Porin Palloilijat (PoPa) lähti otteluun kovalla sykkeellä, ja hallitsi pelitapahtumia ensimmäisellä vartilla. Ansaittu 1-0 -johtomaali syntyi TamU-K:n puolustuksen pahasta harhasyötöstä reilun 10 minuutin pelin jälkeen. PoPan alkurynnistyksen jälkeen TamU-K pääsi paremmin peliin mukaan, ja hallinta siirtyi Sinipaidoille. Noin 25 minuutin kohdalla testimies Kytöviita pääsi ampumaan läheltä pallon voimalla maalin ylänurkkaan. Loppu ensimmäisestä puoliajasta pelattiin TamU-K:n hienoisessa hallinnassa, mutta kun lisämaaleja ei syntynyt, tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle TamU-K teki täydet seitsemän vaihtoa. Näin kaikki mukana olleet 18 pelaajaa saivat runsaasti peliaikaa. Porilaisten koneesta sen sijaan alkoi jo tässä vaiheessa olla bensa lopussa, ja pallonhallinta siirtyi lähes sataprosenttisesti Sinipaidoille. PoPan urhea puolustustaistelu piti kuitenkin lukemat jalkapallollisina, sillä ainoiksi maaleiksi jäivät Kytöviidan 1-2 -maali noin 55 minuutin kohdalla sekä Omerovicin 1-3 -maali noin 75 minuutin kohdalla.

Ottelua ei voi pitää Sinipaidoilta aivan nappisuorituksena, mutta kun ottaa huomioon että avainpelaajista Ilkka Innola, Sami Kriikkula ja Petri Vadén eivät olleet tänään lainkaan mukana, sekä sen että avauskokoonpanossa oli paljon vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia ja testimiehiä, voi suoritusta silti pitää kiitettävänä. Joukkueen pelitapa näyttää iskostuneen kaikkien pelaajien takaraivoon, ja etenkin puolustussuuntaan perusasiat ovat kunnossa. Hyökkäyspelaamisen tarvitaan vielä lisää terävyyttä, mutta vuodenaikaan ja harjoitusmääriin nähden sekin on varsin hyvällä mallilla.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen harjoitusottelun antiin: ”Saimme kokeiltua testipelaajiamme ja jaettua peliaikaa vähemmän pelanneille. Parannettavaa jäi jälleen pallollisessa pelissä, mutta valmennuksellisesti matka antoi paljon lisäinfoa.”

TamU-K:
Alaa Adeeb
Jacin Dakkaki
Kemal Dedic
Mohammed El Harrak
Henry Friman
Retu Harju
Lauri Heittola
Kalle Heltonen
Nawar Karikuss
Timo Kauppinen
Joonas Kupiainen
Otto Kurjanen
Mika Kytöviita
Ahmed Lakra
Adnan Omerovic
Otto Pitkänen
Anssi Saiha
Vesa Suonsyrjä