PJK 2 saapuu Pyynikille Sinipaitojen vieraaksi

Pyynikin kotiottelut saavat sunnuntaina jatkoa sarjapelin muodossa, kun PJK 2 tulee Sinipaitojen kotinäyttämölle ideanaan varastaa pisteet TamU-K:lta ja vahvistaa asemiaan putoamisviivan yläpuolella.

Edellisestä joukkueiden välisestä kohtaamisesta on aikaa kaksi ja puoli kuukautta. Tuolloin Pirkkalan keskuskentällä pelattu ottelu käytiin vahvasti TamU-K:n hallinnassa ja päättyi 0-4 Sinipaitojen voittoon. Pirkkalalaisten tähtenä säihkyi maalivahti Matti Mäkinen, joka osoitti välillä akrobaattisia otteita torjuessaan TamU-K:n maalintekoyritykset. Sinipaidoilla häikäisi Mohammed El Harrak kahdella osumallaan, mutta ennen kaikkea ottelu muistetaan siitä, että TamU-K:n maalia varjellut Kalle Heltonen ei joutunut torjumaan 90 minuutin aikana kertaakaan. PJK 2 ei kuitenkaan ollut aivan näin vastaantulija, sillä ainakin kerran kotijoukkue kolisutteli maalipuita kulman jälkitilanteesta.

TamU-K ehti jo kesän aikana kohdata loukkaantumissuman, mutta tästä selvittiin kunnialla. Reilu viikko sitten pelatun ottelun jälkeen fiilikset eivät joukkueen sisällä kuitenkaan olleet kovin hyvät, sillä Jesse Kupiainen, Juha Kumara ja Alaa Adeeb joutuivat jättämään kentän ennen loppuvihellystä loukkaantumisen johdosta. Onneksi tästä kolmikosta vain Kumara on poissa riveistä sunnuntaina. Valmennuskaksikolle Mika & Mika (Suonsyrjä & Kanerva) tämä aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa: keskikentän ryhmitys pitää jälleen rakentaa uudestaan, sillä Kumaran piti olla luova ratkaisu keskikentän ongelmiin ja nyt hänkin on poissa ringistä.

Muista poissaolijoista voidaan mainita pelikiellossa oleva päävalmentaja Mika Suonsyrjä, joka seuraa pelikieltonsa takia ottelua katsomosta, ulkomaan matkalla oleva Lauri Heittola ja vieläkin nilkkavaivaansa paranteleva Joonas Kupiainen. TaPaa vastaan hattutempun iskenyt Timo Kauppinen tullaan siis jälleen näkemään kentän keskiössä rakentamassa Sinipaitojen peliä.

Ottelussa valmennusvastuussa oleva Mika Kanerva odottaa pelistä tutunnäköistä näytöstä: ”Luulen että vastustaja tulee kärkijoukkuetta vastaan puolustamaan tiiviisti ja panostaa vastaiskuihin.”

”Kyllä PJK 2 kaatuu sillä että pidetään tempo kovana kuten treeneissä. Uskon että vastustaja tippuu kyydistä jossain vaiheessa, kunhan meidän peruspelaaminen on huolellista!”, kertoo Kanerva keinoista PJK 2:n kaatamiseen.

Erityisesti kakkosvalmentajan mieleen on Sinipaitojen laitapelaaminen: ”Tamu-K:sta kannattaa seurata nopeita ja taitavia laitapelaajia Jacinia (Dakkaki) ja Peteä (Vadén), joita pidän tämän sarjan parhaimpina pelaajina”

Ottelu pelataan huomenna sunnuntaina klo 18.30 alkaen Pyynikin urheilukentällä. Grilli on jälleen kuumana ja TamU-Kioski myy muutakin virvoketta ja naposteltavaa normaaliin tyyliin. Myös fanituotemyynti on perinteisesti paikalla.

Tervetuloa kannattamaan Sinipaidat kohti Nelosta!