Pirkkalasta tuomisina voitto ja kolme pistettä 0-4 (0-2)

PJK/2 – TamU-K 0-4 (0-2)
24 min 0-1 Mika Kytöviita
42 min 0-2 Mohammed El Harrak
61 min 0-3 Jacin Dakkaki
86 min 0-4 Mohammed El Harrak

Varoitukset:
56 min Eino Aarimo, PJK/2

Ulosajot:

Kuvat: Mikko Jokela

Sinipaidat sai otteluun hyvän alun ja PJK:n maalivahti joutui venymään parhaimpaansa
TamU-K sai otteluun hyvän alun ja PJK:n maalivahti joutui venymään parhaimpaansa

PJK/2 ja TamU-K ottivat yhteen paahteisella Pirkkalan keskuskentällä sunnuntain alkuillasta. Vihreissä pelannut TamU-K selvisi lopulta ottelussa voittajaksi selvin lukemin 0-4. Kuvaavaa ottelulle oli se, että TamU-K:n maalissa ollut Kalle Heltonen ei joutunut 90 minuutin aikana kertaakaan torjuntatöihin. Sen sijaan toisessa kenttäpäädyssä seissyt kolleega Matti Mäkinen esitti muutamaan otteeseen hienoja torjuntoja, joiden avulla pirkkalalaiset pysyivät vaivoin TamU-K:n vauhdissa mukana.

Jacin Dakkaki murtautuu maalille
Jacin Dakkaki murtautuu maalille

Vierailijat aloittivat pelin vahvasti halliten kenttätapahtumia suvereenilla otteella. Ensimmäiset viisitoista minuuttia toivat pari hyvää tilannetta, mutta PJK:n tolppien välissä ollut Mäkinen venyi pari kertaa hienoon pelastukseen ja piti joukkueensa mukana pelissä.

Ei kuitenkaan kestänyt kuin vajaa 25 minuuttia, kun TamU-K siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. Mika Kytöviita pelattiin oikealta puolelta vapaaksi ja mies tykitti pallon etuylänurkkaan sonnimaisen kovalla potkulla. Maali oli Kytöviidan toinen Vitosessa tällä kaudella.

Mika Kytöviita nousee laidalla
Mika Kytöviita nousee laidalla

Ottelu jatkui TamU-K:n hallinnalla ja pian oli tarjolla lisämaaleja, kun Kytöviita pelattiin jälleen maalintekopaikkaan. Hienosti kantapäällä suoritettu ohjaus päätyviivalta laitettuun kovaan syöttöön suuntautui kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Mäkinen venytti hienon torjunnan ja tilanne säilyi 0-1:ssä.

Vaikka hallinta oli täysin TamU-K:lla, kävi myös PJK lähellä maalia. Kotijoukkueelle tuomittiin kulma, joka annettiin pitkänä takatolpalle. Takatolpalle oli jäänyt PJK:n pelaaja vapaaksi ja tämä pääsi täysin vapaasti puskemaan suoraan kulmasta. Paluusuuntaan puskettu pallo tipahti ylärimaan ja tämän jälkeen takaisin peliin joten Heltosen varjelema maali pysyi puhtaana.

Lauri Heittola puolustaa
Lauri Heittola puolustaa

Ensimmäinen puoliaika näytettiin tapulteltavan 0-1 tilanteeseen, kunnes Kytöviidan tavaramerkki, järkyttävän pitkä sivurajaheitto, pääsi yllättämään PJK:n puolustuksen. Mohammed El Harrak sai pallon heiton jälkeen etutolpalla ja pisti pallon ylänurkkaan sinipaitaisten puolustajien keskeltä. Tauolle asteltiin siis tilanteessa 0-2.

Mohammed El Harrakin hillitty maalituuletus

Mohammed El Harrakin hillitty maalituuletus

Mohammed El Harrakin hillitty maalituuletus
Mohammed El Harrakin hillitty maalituuletus

TamU-K jatkoi painostustaan toisella puoliajalla ja loi tilanteita väsyneeltä näyttäneen PJK puolustuksen kustannuksella. 61. minuutilla vierailijajoukkueen johto lisääntyi, kun Jacin Dakkaki pääsi sijoittamaan pallon maaliin lähietäisyydeltä. Tilannetta edelsi depyyttinsä tehneen Jan Irjalan vapauttava pusku Dakkakille, joka pääsi yksin maalivahtia vastaan.

Väsynyt PJK ei pysynyt TamU-K:n vauhdissa mukana ollenkaan ja pallo pyöri jatkuvasti vaarallisesti kotijoukkueen maalilla. Lisämaaleihinkin oli mahdollisuuksia ainakin Lauri Heittolalla, joka pariinkiin otteeseen yritti tunnetulla kaukolaukauksellaan ohittaa Mäkisen PJK:n maalilla. Ensimmäisen laukauksen maalivahti torjui, ja toisen hyvän kaukolaukauksen PJK:n puolustus pelasti maaliviivalta.

Petri Vadén pallossa, taustalla Joonas Kupiainen ja puolustuksessa jälleen loistanut Juha Kumara
Petri Vadén pallossa, taustalla Joonas Kupiainen ja puolustuksessa jälleen loistanut Juha Kumara

Lopullisen selkärangan katkaisi vajaa kymmenen minuuttia ennen pelin loppua El Harrak, joka jälleen kerran pääsi ensimmäisenä puskemaan Kytöviidan pitkään heittoon. Mies jätettiin täysin vartioimatta takatolpalle, jonne Kytöviidan heitto tällä kertaa ylsi.

Vielä viimeisillä minuuteilla TamU-K sai pallon toimitettua PJK:n maaliin, mutta tilanteesta tuomittiin rike ja näin ottelu päättyi lukemiin 0-4.

Jan Irjala pääpallossa
Jan Irjala pääpallossa

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Olimme erittäin hyviä tänään kentän molemmissa päissä. Hieno suoritus joukkueelta.”

”Vaikka puolustuslinjamme eli jälleen ennen peliä, niin maestro Juha Kumaran johdolla nelikko piti maalivahtimme liki työttömänä.”

”Meillä on todella positiivinen ongelma, kun hyviä pelaajia on taistelemassa peliajasta kahdenkin joukkueen tarpeiksi. Tänäänkin penkiltä tultiin loistavasti sisään briljantin Mohammed El-Harrakin johdolla.”

Jan Irjala nousee muita ylemmäksi
Jan Irjala nousee muita ylemmäksi

TamU-K:n kausi jatkuu viikonpäästä lauantaina pelattavalla Vitosen ottelulla TamU-K – Sopu. Ottelu pelataan Kaukajärvellä lauantaina klo 17.30 lähtien. Tervetuloa!

PJK/2
#1 Matti Mäkinen
#4 Eino Aarimo
#5 Mika Haapala
#7 Benjamin Pirskanen
#9 Marko Manninen
#11 Juuso Hannunkivi
#13 Antti Ollila
#14 Kai Lehtinen
#15 Miika Myllymäki
#19 Mikko Ojala
#29 Leevi Vuorio
#2 Joni Koskinen
#22 Olli Jääskeläinen
#30 Jarmo Huttunen

TamU-K
#17 Kalle Heltonen
#4 Juha Kumara
#5 Joonas Kupiainen
#8 Petri Vadén
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#26 Mika Kytöviita
#29 Osku Airesto
#10 Adnan Omerovic
#16 Lauri Heittola
#22 Mika Suonsyrjä
#23 Nawar Karikuss
#25 Mohammed El Harrak

Tähtipörssin valinnat:
* * * Juha Kumara
* * Joonas Kupiainen
* Mika Kytöviita