PiPo-79 jatkoi TamU-K 2:n murheellisten tulosten sarjaa

tamuk-pipo_03

PiPo-79 – TamU-K 2 2-0 (2-0)
1-0 Juhana Sirviö
2-0 Jarno Ojala

Varoitukset:
Joona Valkeala, TamU-K 2
Kemal Dedic, TamU-K 2

Ulosajot:

TamU-K 2:lla oli mahdollisuus yrittää kääntää heikosti alkaneen kautensa suuntaa sunnuntaina, kun vuorossa oli kevään ensimmäinen vierasottelu. Joukkueen tuskaan ei kuitenkaan saatu tälläkään kertaa helpotusta, vaan kaikki kolme pistettä jäivät kamppailua isännöinelle PiPo-79:lle lukemin 2-0.

tamuk-pipo_09
Adnan Omerovic pelasi kauden ensimmäisen sarjaottelunsa

Ottelu noudatti jälleen jo liiankin tutuksi tullutta kaavaa. Pallo oli huomattavasti enemmän Sinipaitojen hallussa, mutta paikoitellen selvääkään hallintaa ei taaskaan saatu muunnettua ratkaisevaksi hyödyksi hyökkäyskolmanneksella. Luvattoman heikko viimeistely piti viimeistään huolen siitä, että kotijoukkueen maali säilyi koskemattomana koko yhdeksänkymmentäminuuttisen ajan. Sen sijaan PiPo-79 oli tappavan tehokas omissa paikoissaan ja sai pallon kahdesti ohi TamU-K:n maalia vartioineen Ari-Pekka Puputin.

Ottelu alkoi jälleen Sinipaitojen osalta vahvasti, ja palloa maltettiin pelata maata pitkin pelaajalta toiselle. Turhan usein siirtelyssä kuitenkin sorruttiin liialliseen verkkaisuuteen, ja kotijoukkueen oli suhteellisen helppo pitää tunkeilijat poissa aivan parhaista maalipaikoista. Paras paikka osui vasenta laitaa pelanneelle Samuli Kumpulaiselle, joka pääsi täysin vapaasti nokikkain PiPo-maalivahdin kanssa, mutta ei kyennyt sijoitaamaan palloa verkkoon asti. Myös Rasmus Hämäläinen pääsi hyvien harhautusten jälkeen etenemään päätyrajaa pitkin lähes ilman häirintää kohti kotijoukkueen maalia, mutta kova keskitys ei aivan tavoittanut miltei maaliviivalla yksin seissyttä joukkuetoveria.

tamuk-pipo_04
Samuli Kumpulainen ei kyennyt siirtämään palloa verkkoon läpiajostaan

Kun TamU-K ei pystynyt omia paikkojaan käyttämään, punaisissa paidoissa pelannut PiPo kävi armotta toisessa päässä näyttämässä mallia tehokkudesta. Ensin Juhana Sirviö sijoitti vastahyökkäyksen päätteeksi pallon kuudentoista kulmalta kierteisellä laukauksella yli TamU-vahti Puputin, ja vain muutamaa hetkeä myöhemmin Jarno Ojala tuplasi johdon siirtämällä torjunnasta tuleen paluupallon verkkoon. Sinisten lasien läpi katsottuna lukemat eivät todellakaan vastanneet kenttätapahtumia, ja taukovihellyksen kuuluessa vierasjoukkueen vaihtopenkkiä kohti kävelikin epäuskoisena päätään pyöritteleviä pelureita.

tamuk-pipo_08
Jari Puputti lähellä maalintekoa

Tauon aikana rivit saatiin kuitenkin kasattua siinä määrin hyvin, että jakson ensimmäinen – ja itse asiassa koko ottelun avonaisin maalipaikka osui Sinipaidoille. PiPo:n maalivahti pystyi vain vaivoin venyttämään lapikkaansa Jukka Wennströmin laukauksen eteen, ja ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelanneella Adnan Omerovicilla oli tuhannen taalan paikka niitata paluupallo lähietäisyydeltä jo maassa räpiköineen veräjänvartijan ohi, mutta tälläkin kertaa kotijoukkue varjeltui kuin ihmeen kaupalla takaiskulta.

Myöhemmin mm. Jari Puputti oli lähellä kaventaa lukemia Sinipaidoille edullisempaan suuntaan, mutta maalinedusruuhkasta lähtenyt laukaus leijaili vain pallonmitan ohi vasemman yläkulman. Myös edelleen vasenta laitaa viilettänyt joukkueen kuopus Kumpulainen oli jälleen päästä läpiajoon, mutta tällä kertaa PiPo:n topparin onnistui kammeta vikkeläjalkainen laituri kumoon. Kun toisessa päässä kotijoukkue ei kyennyt saamaan koko jakson aikana käytännössä yhtään kunnollista laukausta kohti TamU-K:n maalia, ottelun toinen jakso jäi maalittomaksi, ja lopputulokseksi kirjattiin PiPo:n 2-0-voitto.

TamU-K 2 pääsee yrittämään kurssinmuutosta seuraavan kerran jo helatorstaina, jolloin joukkue matkaa Ahvenisjärven kentälle Ilves valkoisen vieraaksi. Ottelu alkaa klo 20.00.

(Kuvat: Susanna Kuhanen)