Pelaajaesittelyssä Jacin Dakkaki

Jacin Dakkaki

”Maali per matsi”, toteaa Sinipaitojen peräänantamaton 21-vuotias kärkipelaaja Jacin Dakkaki lyhyesti, kun häneltä kysyy tulevan kauden tavoitetta. Espoossa Leppävaaran Pallossa uransa aloittanut Dakkaki kieriskelee öisin sängyssä, jos verkko ei kentällä heilu. Siksi maalinnälkäinen pelaaja tekee otteluissa kaikkensa, jotta pallo saataisiin ensin omalle joukkueelle ja sen jälkeen vastustajan maaliin.

”Ensimmäisen kerran koskin jalkapalloon toisella luokalla ja huomasin, että pelaaminen on todella kivaa.” Dakkaki liittyi Leppävaaran Pallon juniorijoukkueeseen kuitenkin vasta yksitoistavuotiaana. Sitä ennen hänen pallottelunsa tapahtui koulun kentällä sekä kaveriporukassa vapaa-ajalla. LePassa Dakkakista tehtiin heti kärkipelaaja ja maaleja alkoi syntyä. Kolmen kauden jälkeen hän kuitenkin lopetti Leppävaaran Pallossa. ”Vanhat pelikaverit vaihtoivat joukkuetta ja oma mielenkiinto lopahti. Sitten muutimmekin jo Tampereelle.”

Vaatimattomasta junioritaustastaan huolimatta Dakkaki on teknisesti taitava pelaaja, eivätkä kolme LePassa vietettyä vuotta menneet hukkaan. ”Reenasimme sisäsyrjäsyöttöjä. Joka harjoituksissa paljon sisäsyrjäsyöttöjä!”, nauraa Dakkaki välillä turhauttaviakin harjoituksia. Hyvän tekniikkansa ja kykynsä suojata palloa lisäksi Dakkakin silmiinpistävin piirre kentällä on hänen uskomattoman luja asenteensa prässätä vastustajan puolustajia ja aiheuttaa heille pallonmenetyksiä omalla alueellaan.

”Jo ennen kuin aloitin jalkapallon pelaamisen, meillä oli tapana kaverin kanssa juosta kilpaa. Sovimme jonkun maalin, ja aloitimme kisan. Emme juosseet urheilukentällä, vaan vaihtelevassa maastossa.” Juoksukilpailutausta näkyy kentällä, sillä Dakkakin luontainen palo pyrkiä kohti pallonriistoa on poikinut jo alkukaudella maaleja sekä vaarallisia tilanteita. Dakkaki on pelaaja, joka ei päästä puolustajia helpolla ja usein hänen päällekäyvä pelityylinsä johtaa myös vastustajan turhautumiseen.

Asuttuaan vuoden Tampereella Dakkaki alkoi jälleen kaivata pelaamista tosissaan. Hän pelasi aluksi kaveriporukassa, kunnes aloitti futsalin Vierasjoukkueen riveissä. Kun Vierasjoukkue päätti lähteä viime kaudeksi mukaan jalkapallon kutosdivariin, sopi Dakkaki pelaavansa luonnollisesti siellä. Siirto TamU-K:iin ei kuitenkaan ollut kaukana jo tuolloin. ”Jo ennen viime kauden alkua Ahmed Lakra houkutteli mukaan, mutta olin juuri lupautunut pelaamaan Vierasjoukkueessa”, muistelee Dakkaki vuoden takaisia tapahtumia.

Kausi kutosdivarissa sujui henkilökohtaisella tasolla hienosti, mutta joukkueena Vierasjoukkue ei vakuuttanut. ”Tein kaksitoista maalia, mutta joukkueen taso ei ollut hyvä”, Dakkaki manaa ja jatkaa: ”Aloin miettiä siirtoa seuraan, jossa voisin itsekin kehittyä ja joka tavoittelee voittoja.” Viimeinen niitti siirrolle Sinipaitoihin oli syksyinen nousukarsintaottelu Pyynikillä, jonka tunnelma tempaisi hänet mukaansa. ”Kannattajat ovat loistavia ja aina mukana, oli kyseessä sitten harjoitusmatsi tai tosipeli. Kun kuulin, että TamU-K hakee pelaajia, päätin yrittää mukaan.”

Harjoituskausi sujui Dakkakin osalta kaksijakoisesti. Hän pelasi pirteästi ja pääsi paikkoihin, mutta pallot eivät painuneet pönttöön. ”Maalittomuus pyöri yölläkin mielessä. Yöuniani en aivan menettänyt, mutta pettynyt olin. Reenasin vain entistä kovempaa ja sanoin että ensi pelissä teen maalin!” Lopulta helpottavat osumat syntyivät harjoitusottelussa Kangasalan Voittoa vastaan ja ensimmäinen niistä oli seurausta loistavasta pallonriistosta hölmistyneeltä puolustajalta. Maalihana pysyi auki myös sarja-avauksessa LaVea vastaan sekä Regions’ Cupin ottelussa Viialan Peli-veikkoja vastaan, sillä Dakkakin volley toi helpottavan tasoituksen lopulta jatko-ottelun jälkeen Sinipaitojen voittoon päättyneessä pelissä.

Dakkakin tavoitteena on kehittyä pelaajana niin hyväksi kuin mahdollista. TamU-K:ssa hän kokee, että siihen on hyvät mahdollisuudet. ”Jos en loukkaannu, en epäile ettenkö voisi kehittyä! Reeneissä on hyvä fiilis kun kaikki vetävät täysillä ja joukkue yrittää parantaa joka osa-alueella.” Myös kotiasiat alkavat olla mallillaan. ”Löysin juuri työpaikan, mikä vaikuttaa pelaamiseeni ainoastaan positiivisesti”, lupaa Dakkaki ja toteaa työpaikan löytämisen laskeneen stressitasoja huomattavasti. Samalla hän antaa jämäkän lupauksen tulevasta kaudesta. ”Me lähdemme voittamaan, olemme reenanneet niin kovaa. Itse tulen olemaan koko ajan paremmassa kunnossa ja maaleja tulee varmasti!”