Pelaajaesittelyssä Antti Eijamo

Antti Eijamo

Kotkalainen Antti Eijamo ei varmaankaan osannut aavistaa mitä oli edessä kun hän katseli TamU-K:n karsintaotteluita netistä ja kiinnostui seurasta. Antista tuli nimittäin jo ennen ensimmäistä tapahtumaa uudessa seurassa Ahvena.

Kotkalaisen jalkapallokoulun kasvatti aloitti viisivuotiaana korttelisarjassa ja sen jälkeen seurat ja roolitkin vaihtuivat Kotkan sisällä tiheästi.
Korttelisarjassa pelasin Saaren Pojissa. Sieltä siirryin 12-vuotiaana Kotkan Jäntevään, jossa siirryin maalivahdiksi. 14-vuotiaana vaihdoin KTP:n mukaan jossa pelasin aina 17-vuotiaaksi asti ja jossain vaiheessa harjoittelin edustusringinkin mukana. Sieltä sitten menin peliajan perässä PeKa:n maalille. Jossain vaiheessa kyllästyin ja siirryin takaisin Jäntevään pelaamaan kenttäpelaajana. Viimeksi edustin Kotkan Kiriä ennen kuin muutin tänne Tampereelle, kertoo Eijamo vaiherikkaista Kotkan vuosistaan.

Mikä Sinut sitten sai muuttamaan Tampereelle?
Muutin tänne opiskeluiden perässä, mutta opiskelut ovat vaihtuneet työntekoon. Olen tykännyt asua täällä eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana kaupungista.

Olen kuullut, että olit seurannut TamU-K:n toimintaa jo ennen siirtymistäsi seuraan. Minkälainen kuva sinulla on seurasta ollut ennalta?
Etsin itselleni seuraa täältä ja löysin sattumalta TamU:K:n netin kautta ja jäin seuraamaan miten edellinen kausi kulki. Sitten näin karsintafinaalin netin kautta ja jäin ihailemaan kannattajakulttuuria, joka todella sytytti. Kun sitten tänne haettiin uusia pelaajia laitoin tekstiviestin Mika Suonsyrjälle ja pääsin harjoituksiin mukaan.

Nyt olet ollut joukkueen mukana jo hiukan pidempään. Minkälainen kuva sinulle on muodostunut joukkueesta pelaamiesi pelien ja harjoitusten pohjalta?
Meillä on hyvin määrätietoinen joukkue ja seuralla on selkeä nousutavoite. Joukkueessa ei ole huonoja pelaajia lainkaan. Joukkueeseen pääsi nopeasti sisään ja täällä on hieno olla mukana. Nauraa saa välillä vedet silmissä, paljastaa Eijamo.

Kun olet päässyt seuraamaan muitakin joukkueen pelaajia, niin keitä haluaisit nostaa esiin?
Topparimme Otto Pitkänen on vakuuttanut ja nostetaan toisena esiin Anssi Saiha, josta uskon olevan meille ison avun kesän mittaan.

Pelasit nuorempana maalivahtina. Missä päin kenttää nykyisin koet olevasi omimmillasi?
Maaliin ei enää ole kiinnostusta mennä. Taisin olla liian lyhyt maalivahdiksi, ainakin jos silloisia maalivahtivalmentajiani kuuntelee. Omat ominaisuudet sitten veivät kentän puolelle. Puolustus ja keskikenttä ovat minun omimpiani pelipaikkojani. Mieluiten pelaan joko topparina tai oikeana laitapuolustajana.

Ensimmäisessä virallisessa ottelussasi kannattajat ihailivat hyviä nousujasi. Miten itse näet vahvuutesi pelaajana?
Juoksuvoima on yksi valteistani. Lisäksi omaan hyvän potkutekniikan ja olen kohtuullisen lyhyestä varresta huolimatta hyvä pääpelaaja, luettelee Antti omia vahvuuksiaan.

Jos pääsisit vaikuttamaan joukkueen taktiseen puoleen, minkä näköistä palloa TamU-K pelaisi Antti Eijamon johdolla?
Olen itse Real Madridin fani, joten jotain sen kaltaista. Nopeat vastahyökkäykset olisivat avainasemassa, pohtii Fabio Cannavaron ja Daniele DeRossin esikuvikseen nostava Eijamo.

Kun tulit Tamu-K:hon pelaamaan olit muuttunut Ahvenaksi. Mitä mieltä tästä jutusta ja tiedätkö mistä se on lähtenyt?
Eipä olisi ikinä tällainen tullut mieleen. Huumorilla olen tämän ottanut enkä ota pahalla, vaikka jatkossakin kutsuisitte Ahvenaksi. Koko juttu on kuulemma lähtenyt siitä, että päävalmentaja on muistanut nimeni kirjaimella väärin ja googlen avulla on löydetty joku ahvenkalastaja, naurahtaa Eijamo.