Pato-voitto 1–2 (1–2) piti sarjanousun Sinipaitojen omissa käsissä

Pato – TamU-K 1–2 (1–2)
15 min Chakib Belbachir 0–1
21 min Jarno Lapinniemi 1–1
36 min Tuomas Savinainen 1–2

Varoitukset:
19 min Jan-Erik Isosomppi, Pato
59 min Lassi Siivonen, Pato
69 min Ilkka Korvanen, TamU-K
74 min Chakib Belbachir, TamU-K
78 min Timo Siivonen, Pato

Ulosajot:

Tähdet:
*** Tuomas Savinainen
** Otto Pitkänen
* Jonne Keränen

TamU-K otti lauantaina massiivisen tärkeän 1–2 (1–2) voiton kauden toiseksi viimeisestä sarjapelistä Tervakosken Padon vieraana. Tuloksen myötä sarjanousu on katkolla ensi lauantaina viimeisellä ottelukierroksella kotiottelussa FC Teivoa vastaan. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä ensi lauantaina 26.9. klo 13 alkaen. Voitto ottelusta varmistaa nousun Kolmoseen.

Chakib Belbachir pääsi jälleen avauskokoonpanoon ja kiitti luottamuksesta maalilla
Chakib Belbachir pääsi jälleen avauskokoonpanoon ja kiitti luottamuksesta maalilla

Lauantain otteluun lähdettiin Tervakoskella kutkuttavissa tunnelmissa, sillä Parolan Visa oli aiemmin viikolla siirtynyt piikkipaikalle voittamalla NePan. TamU-K tarvitsi voiton palatakseen sarjan kärkeen ja pitääkseen nousumahdollisuudet omissa käsissään. Ottelun tärkeys näkyi Sinipaitojen otteissa pelin alkupuolella ja otteissa oli merkkejä jännittämisestä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia Pato oli ottelussa niskan päällä, mutta pelin edetessä TamU-K pääsi paremmin peliin mukaan.

Chakib Belbachir juhlii 0–1-maalia Jonne Keräsen kanssa ja myös Petri Vadén liittyy juhliin
Chakib Belbachir juhlii 0–1-maalia Jonne Keräsen kanssa ja myös Petri Vadén liittyy juhliin

Kun pelikello näytti 15. minuuttia, pallo pelattiin Padon boksiin, josta Chakib Belbachir pääsi pienessä tilassa kääntymään ja laukomaan pallon ohi kotijoukkueen maalivahdin. Tilanne 0–1 sinipaidoille. Vain viisi minuuttia myöhemmin Pato sai pahan ylivoimahyökkäyksen, mutta maalivahti Roope Hakulinen sai peitettyä ja seurauksena oli kulmapotku. Kulmapotkussa Padon Jarno Lapinniemi oli unohtunut takatolpalle täysin vapaaksi, ja tämä pääsi tasoittamaan pelin lukemiin 1–1.

Markus Halme ja runsaslukuisina paikalle saapuneet vieraskannattajat
Markus Halme ja runsaslukuisina paikalle saapuneet vieraskannattajat

Tasoitusmaalin jälkeen TamU-K:n peli sekosi taas vähäksi aikaa ennen kuin peli palasi takaisin uomiinsa. Tuomas Savinainen esitti läpi pelin vahvoja nousuja pitkin vasenta laitaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen hän sai pallon laitaan Jonne Keräseltä, nousi lähelle vastustajan kuudentoista aluetta, ajoi keskelle ja laukoi tarkasti aivan maalin takanurkkaan. Komea osuma vei TamU-K:n tauolle 1–2-johdossa.

Tuomas Savinainen nousee vetopaikkaan...
Tuomas Savinainen nousee vetopaikkaan…

...ja laukaus uppoaa maaliin
…ja laukaus uppoaa maaliin

Tuomas Savinainen ryntää juhlimaan maalia Sinikaartin kanssa
Tuomas Savinainen ryntää juhlimaan maalia Sinikaartin kanssa

Maalijuhlat kannattajien edessä
Maalijuhlat kannattajien edessä

Toisen puoliajan alussa maalivahti Roope Hakulinen jatkoi mainioita otteitaan ottamalla Padon läpiajon kiinni. Jakson alkupuolella peli oli melko tasaväkistä, vaikkakin hallinta ja maalipaikkojen vaarallisuus kallistuivat hieman enemmän TamU-K:lle.

Tommi Lehtimäki päästettiin irti noin tunnin pelin jälkeen
Tommi Lehtimäki päästettiin irti noin tunnin pelin jälkeen

Ottelun 70. minuutilla pallo jäi pomppimaan TamU-K:n hyökkäyspäässä vitosen viivan tuntumaan, mutta Tommi Lehtimäki ja Mika Kytöviita eivät kumpikaan päässeet tyrkkäämään palloa avopaikasta maaliin. Hiukan myöhemmin Kytöviita nousi vahvasti laitaa pitkin ja syötti takaviistoon tekopaikkaan Jonathan Makuenolle, joka tälläsi pallon maalin ylärimaan. Hyvästä vedosta huolimatta maalia ei siis syntynyt, eikä Tommi Lehtimäki aivan saanut puskettua jatkopalloakaan maaliin.

Mika Kytöviita ja Tommi Lehtimäki eivät pääsee laukomaan palloa maaliin
Mika Kytöviita ja Tommi Lehtimäki eivät pääsee laukomaan palloa maaliin

Jonathan Makueno keskittää
Jonathan Makueno keskittää

Myös Otto Pitkänen pääsi kokeilemaan maalintekoa. Vain mies itse tietää, hakiko hän tilanteessa vetoa vai keskitystä, mutta pallo leijaili lopulta vain parikymmentä senttiä yli maalin takakulman.

Kun vapauttavaa kolmatta maalia ei hyvistä paikoista huolimatta syntynyt, aiheuttivat Padon vaaralliset vastahyökkäykset harmaita hiuksia Sinipaitojen leirissä. Uhrautuvasti pelannut puolustus, maalivahti Roope Hakulisen hyvät otteet ja onni säästivät kuitenkin TamU-K:n uusilta takaiskumaaleilta. Noin vartti ennen täyttä aikaa Pato sai vaarallisen vapaapotkun keskeltä hyvältä laukaisuetäisyydeltä. Jan-Erik Isosompin veto viuhui vain niukasti ohi maalin.

Padon vapaapotku viuhuu niukasti ohi maalin
Padon vapaapotku viuhuu niukasti ohi maalin

Ottelun lopussa sinipaidat jäädyttivät pelin järkevästi ja palloa pidettiin vastustajan kulman läheisyydellä kaukana vaarallisesta kenttäalueesta. Pitkältä tuntuneiden lisäajan minuuttien jälkeen tuomari vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja huojentuneet voitonjuhlat saivat alkaa vieraskatsomossa.

Petri Vadén pelasi pitkästä aikaa avauskokoonpanossa
Petri Vadén pelasi pitkästä aikaa avauskokoonpanossa

Mika Kytöviita yrittää murtautua vetopaikkaan
Mika Kytöviita yrittää murtautua vetopaikkaan

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä totesi pelin olleen äärimmäisen haastava. ”Kova tuuli, sateen pehmentämä kenttä ja vapautuneesti kovan haasteen heittänyt Pato tekivät iltapuhteestamme erittäin vaikean. Olemme löytäneet sarjan loppuvaiheilla peliimme oikean tasapainon ja tänään olimme jälleen vahvoja nimenomaan joukkueena. Jätkät tekevät kovasti töitä yhteisen hyvän eteen.”

”Mitään ei ole kuitenkaan voitettu vielä”, päävalmentaja Suonsyrjä muistuttaa. ”Me keskitymme kauden viimeiseen viikkoon täysillä ja tulevana lauantaina toivottavasti koko seurayhteisö on paikalla tukemassa meitä matkalla kohti menestystä!”

Kauden viimeisessä ottelussa FC Teivoa vastaan TamU-K voi siis varmistaa voitolla suoran nousun Kolmoseen tulevaksi kaudeksi. Ottelu alkaa Pyynikin stadionilla ensi lauantaina 26.9 klo 13. Tervetuloa mukaan auttamaan Sinipaidat sarjanousuun!

Pato:
#1 Lehtola Elias
#4 Siivonen Timo
#5 Lapinniemi Jarno
#9 Isosomppi Jan-Erik
#10 Aro-Koivisto Tuomas
#14 Hyvönen Kari-Matti
#18 Pullinen Dani
#21 Toivonen Jukka-Pekka
#23 Siivonen Lassi
#24 Siivonen Markus
#25 Aaltonen Jouni

#11 Leppänen Mikko
#20 Punkari Janne
#26 Ahlholm Roope
#30 Ojalainen Pekko
#xx Leppänen Teemu

TamU-K:
#2 Halme Markus
#3 Savinainen Tuomas
#7 Alanne Aki -> #31 Makueno Jonathan, 59 min
#8 Vadén Petri -> #4 Lehtimäki Tommi, 59 min
#9 Kanto Juho
#10 Keränen Jonne
#17 Hakulinen Roope
#18 Pitkänen Otto
#20 Korvanen Ilkka
#26 Kytöviita Mika -> #5 Hiltunen Severi, 72 min
#27 Belbachir Chakib -> #28 Toiva Ville, 82 min

#16 Ihalainen Jukka
#21 Rantanen Markku