”Panoksena henkinen hyvinvointi”: TamU-K – LaVe sunnuntaina klo 16.00

Vitosen sarjakausi alkaa Sinipaitojen osalta sunnuntaina, kun Pyynikin urheilukentälle TamU-K:n vieraaksi saapuu Lammin Veto noin yhdeksänkymmenen kilometrin päästä Hämeenlinnan liepeiltä. Seurojen historian ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa panoksena on kolme pistettä sekä henkinen hyvinvointi heti sarjan alussa. Nousutaisteluun pyrkivien joukkueiden olisi avattava kautensa voitolla.

TamU-K saa jalkeille vahvan ryhmän. Varmoja poissaolijoita on sunnuntain pelistä vain kolme, sillä Mika Kytöviita kärsii vielä Suomen Cupissa saamaansa pelikieltoa, Kemal Dedicin polvi ei kestä pelaamista ja Sami Kriikkulalla on työeste. Valmennuksen päänvaivaksi jääkin, ketkä kahdenkymmenenneljän pelaajan ringistä tippuvat kokoonpanon ulkopuolelle, sillä pöytäkirjaan mahtuu vain kahdeksantoista nimeä. Iloisia asioita ovat etenkin Anssi Saihan ja Retu Harjun pelikuntoon toipumiset sekä päävalmentaja Mika Suonsyrjän paluu etelänlomalta.

”Mielenkiintoinen peli tulossa. LaVe on omissa papereissani lohkon suurimpia nousijasuosikkeja. Huomenna sitten katsotaan tuleeko Lammilta muutakin pätevää kuin Stam1na”, letkauttaa Suonsyrjä ja myhäilee perään: ”Meidän suoritustasomme on valtavasti parempi, kuin mitä tähän aikaan viime kaudella, mutta pelin hallintaan pohjautuva pelitapamme kypsyy hitaasti. Varsinkin kun pelaajistossa on ollut eloa aivan kauden kynnykselle asti.”

Lammin Veto tippui viime kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas ja on nyt Sinipaitojen tavoin sopeutumassa Vitosen haasteisiin. LaVen joukkueessa on käynnissä pienimuotoinen sukupolvenvaihdos ja edustusjoukkueen mukana pyörii myös B-juniori-ikäisiä pelaajia haistelemassa miesten tunnelmaa. Lammilaiset lähtevät kauteen nöyrästi tavoittelemaan sarjapaikkansa säilyttämistä, mutta kuten TamU-K:n päävalmentaja Suonsyrjä totesi, on LaVe vuosien nelosdivarikokemuksensa vuoksi ennakkoon ajatellen yksi lohkon kärkipään joukkueista.

”Ensimmäiset pelit ovat meille ikäänkuin kauteen valmistautumista, sillä huonon lumitilanteen takia emme ole päässeet harjoittelemaan kunnolla. Joukkueessa on myös hieman loukkaantumishuolia, eli kaikki huomenna mukaan pääsevät saavat varmasti tasaisesti peliaikaa”, lupaa LaVen päävalmentaja Vesa Karjalainen. Aivan ilman ottelukokemusta LaVe ei ole, sillä viikko sitten Parolassa pelatussa Wanha Apteekki –turnauksessa se voitti Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-juniorit lukemin 2-1, mutta hävisi viime kauden päätteeksi neloseen nousseelle Urjalan Palloseuralle puhtaasti 3-0.

TamU-K pelasi viime lauantaina Regions’ Cupin ottelun saman sarjalohkon Viialan Peli-Veikkoja vastaan ja voitti jatko-ottelun jälkeen 2-1. Ottelu sujui Sinipaitojen hienoisessa hallinnassa ja varsinkin toisen jakson esitys oli vahva Jesse Kupiaisen sisääntulon myötä. TamU-K lähtee luonnollisesti jatkamaan siitä, mihin viime ottelu jäi ja parantamaan esitystään. Huomisen avauskokoonpano selviää vielä lauantai-illan aikana ja julkaistaan totuttuun tapaan seuran Facebook-sivuilla sekä Twitterissä.

Ottelu TamU-K – Lammin Veto potkaistaan käyntiin huomenna sunnuntaina Pyynikin Urheilukentällä alkaen kello 16.00. ”Toivottavasti Pyynikkillä on huomenna väkeä katsomossa. Yhteinen taival kohti menestystä sarjakaudella 2013 alkaa nyt”, lataa päävalmentaja Mika Suonsyrjä intoa puhkuen. Tervetuloa!