Paluu voittokantaan taas haussa – nyt Forssassa

TamU-K palaa kilpakentille huomenna lauantaina Forssassa paikallisen Jalkapalloklubin vieraana. Alla on kaksi viime viikkoista Pyynikillä pelattua ottelua, joista tulos oli äärimmäisen laiha yksi piste. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä tunnistaakin tilanteen: ”Kriittinen peli meille. Tuloksentekoon on palattava nyt mikäli haluamme tavoitteistamme taistella.” TamU-K on sarjassa toisena, ja yhden ottelun enemmän pelanneet VaKP ja NePa hengittävät niskaan vain yhden ja kahden pisteen päässä. Samat kaksi joukkuetta aiheuttivat viime viikon pistemenetykset, joten keskinäisiä otteluita ei enää ole, ja näin ottelut muita vastaan tulevat ratkaisemaan lopullisen sarjajärjestyksen.

Vanhan toteamuksen mukaan sarjanousut ratkaistaan usein keskikesän lomakaudella, kun erilaiset menot verottavat monen joukkueen kokoonpanoja. Sinipaitojen osalta juhannuksen jälkeinen saldo onkin ollut luvattoman heikko, kun kuudessa ottelussa on tullut voittoja, tasapelejä ja tappioita yhtä monta, eli kaksi kutakin. Kesän kääntyessä syksyä kohti saldon täytyy parantua, jotta tavoite sarjanoususta voidaan saavuttaa. ”Kesän kiireet ovat näkyneet tekemisessä negatiivisesti. Nyt jokaisen pelaajan pitää näyttää tahtotilaa ja pelata joukkueelle”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä.

Forssaan saadaankin jalkeille jälleen hyvä kokoonpano. Ehkä suurin kysymysmerkki ennen ottelua on, tuleeko VaKP-ottelussa vaikeuksissa olleeseen puolustuslinjaan muutoksia. Kun Timo Kauppinen ei täysin onnistunut keskikentän pohjalla, on monissa piireissä kyselty löytyisikö tälle paikalle joku toinen, jolloin ”Tinke” voisi palata keskuspuolustukseen. Tällä paikalla Kauppinen on koko sarjan ehdotonta eliittiä, ja yhteistyö VaKP-ottelua lukuunottamatta koko kauden erinomaisesti pelanneen Jan Irjalan kanssa on sujunut hyvin. Hyökkäyspäähän Sinipaidat saavat NePa- ja VaKP-otteluiden tapaan lähes parhaan mahdollisen miehistön. Nyt vaaditaan lisäksi tehoja.

FJK:lla on alla kaksi voitto-ottelua. Viime lauantaina kaatui sarjajumbo SW nihkeässä vierasottelussa maalein 0-2, mutta sitä edelsi kaksi päivää aiemmin otettu vakuuttava 3-0 kotivoitto TP-49:stä. Näiden voittojen myötä FJK nousi PP-70 ohi putoamisviivan yläpuolelle, ja kun seuraavat joukkueetkin ovat vain pisteen-pari FJK:n edellä, joukkue on varmasti motivoitunut ottamaan pisteitä lauantain ottelussa. Maaleja FJK on tehnyt kauden mittaan laajahkolla rintamalla: Janne Eerikäisellä on seitsemän tehtyä maalia, keväällä Pyynikillä edukseen erottuneella Benedikt Emekalla on viisi maalia ja myös Matias Mero on samassa lukemassa. Keskinäisiä kohtaamisia TamU-K:lla ja FJK:lla on takana vain yksi, jolloin keväthelteinen kohtaaminen Pyynikillä päättyi kotijoukkuuen 1-0 voittoon Mika Kytöviidan ensimmäisen puoliajan maalilla.

Ottelu pelataan Forssan urheilukentällä lauantaina 9.8. klo 14 alkaen. Paikalle on lähdössä bussilastillinen vieraskannattajia, mutta ne jotka eivät paikan päälle ehdi voivat seurata ottelua tavalliseen tapaan Twitteristä.