Paluu sarjaan lauantaina: Vesilahden Visa – Tamu-K

Sinipaidat pelaavat kolmannen ottelunsa viikon sisään lauantaina Vesilahdella. Vastaan asettuu Vesilahden Visa, joka TamU-K:n tapaan nousi viime kauden päätteeksi vitosdivariin. TamU-K lähtee Vesilahdelle jatkamaan voitokasta alkukauttaan, kun taas VesVi pyrkii kartuttamaan pistesaldoaan syksyn mahdollista putoamiskamppailua varten. Poissaolojen riivaamanakin TamU-K saa jalkeille iskukykyisen ryhmän.

TamU-K:n viikko on sujunut voitokkaissa tunnelmissa. Viime lauantaina kaatui Kaukajärvellä Sääksmäen Sopu lukemin 2-0 ja tiistaina Sinipaidat etenivät Suomen Regions’ Cupissa kuudentoista parhaan joukkoon voittamalla Lamminpään luonnonnurmella Lohikosken Pallokerhon 4-1. Lauantain kotijoukkue VesVi puolestaan on sarjan viimeisenä ja viime otteluissaan kärsinyt ensin 2-3 kotitappion TahVelle ja tämän jälkeen vieraillut Pirkkalassa häviten PJK/2:lle 3-1.

Anssi Saiha

Sekä VesVin että TamU-K:n viimeaikaiset tulokset eivät ole sumentanteet päävalmentaja Suonsyrjän ajatuksia ennen lauantain ottelua. ”Vaikea peli tulossa. Vierasmatsi, aamupäivä ja otteluruuhka. Nyt pitää jälleen joukkueen kaivaa se kipinä esille, jonka voimin me erotumme muista tässä sarjassa.” Suonsyrjä haastaa.

Sinipaidoilla on runsaasti poissaoloja. Ykkösmaalivahti Ilkka Innola on valmennustehtävissä Eerikkilässä ja täten Kalle Heltonen aloittaa tolppien välissä. Nollapelit sekä cupin ottelussa LeKiä vastaan että PJK/2:n vieraana torjunut Heltonen saa eteensä jälleen uuden näköiseksi muokatun puolustuslinjan, kun Timo Kauppinen on reissussa, Mika Oksanen töissä ja ennen viime ottelua akillesjänteensä loukannut Alaa Adeeb mitä ilmeisimmin aloittaa vaihdossa vammansa jäljiltä. Ahmed Lakra puolestaan palasi kentille TamU-K/2 riveissä hieman liian aikaisin ja joutuu huilaamaan vielä hetken takareisivamman äidyttyä uudelleen. Ilouutinen puolestaan on Otto Pitkäsen paluu kokoonpanoon.

Anssi Saiha

Keskikentällä tilanne on puolustusta parempi. Vain Jesse Kupiainen jättää pelin väliin työesteen vuoksi ja esimerkiksi Anssi Saiha on valmiina lauantaihin. ”Muutama avainpelaaja on poissa, mutta saamme nälkäisen ja voitonhaluisen TamU-K -lauman jalkeille siitä huolimatta”, Saiha lupaa. Sinipaitojen peliä väsymättömästi rakentava Saiha kokee onnistumisten ruokkivan onnistumisia, myös henkilökohtaisella tasolla. ”On semmonen pikkunen simpanssi tuolla selässä nyt”, maalinteosta puhuva Saiha manaa, mutta luottaa joukkuetoverien apuun tässäkin asiassa. ”Jos ensi pelissä saan sen pois niin teen samantien kaksi! Riippuu paljon siitä, onko Kupiainen Senior kirurgi-tuulella”, Saiha vinkkaa.

Viime ottelun edustusoikeudellisten asioiden vuoksi huilannut Jan Irjala palaa Vesilahdella kokoonpanoon. Tämä on erittäin hyvä asia, sillä toinen voimahyökkääjä Mika Kytöviita on viimeistelemässä rusketustaan Rooman auringon alla. Myös Nawar Karikuss on lauantaina sivussa, kuin myös Adnan Omerovic, joka on lomailemassa Bosniassa. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä jaksaa useista poissaoloista huolimatta pysyä positiivisena. ”Myhäilyttää tämä joukkueen upean laaja rinki. Meillä on sellainen määrä poissaoloja, että suurin osa joukkueista rampautuisi suorituskyvyltään, mutta meillä riittää laatua edelleen penkillekin”, päävalmentaja hykertelee.

Ottelu Vesilahden Visa – TamU-K pelataan lauantaina Vesilahden koulukeskuksen tekonurmella alkaen kello 14.00. Sinikaarti järjestää tuttuun tapaan bussikuljetuksen otteluun ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.sinikaarti.net/phpBB3. Tervetuloa!