Paluu Pyynikille: TamU-K – TahVe sunnuntai-iltana

Sinipaidat palaavat Pyynikin urheilukentälle kotiottelun merkeissä sunnuntai-iltana. Vastaan asettuva Tahmelan Vesa kohdataan käytännössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, sillä kevään ottelu jouduttiin harmillisesti keskeyttämään J-P Mäkisen takareiden petettyä heti kättelyssä. Tällä kertaa TahVe pysynee tolpillaan koko 90 minuuttia ja kentällä nähdään viihdyttävää vitosdivarifutista.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. TamU-K:n esitykset ovat olleet hieman ailahtelevia. Toissaottelussa Sinipaidat kärsivät kauden avaustappionsa FC Rellulle, mutta kokosivat rivinsä 2-1 voittoon päättyneessä taistelupelissä OldSchoolia vastaan. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä ynnää yhtälöön mukaan viikon harjoitukset ja on luottavainen ennen sunnuntaita: ”Perjantain harjoituksissa miehet ja pallo liikkuivat. Se on saatava siirrettyä peliin.”

Paluu Pyynikille tietää myös paluuta pienemmälle pelipinta-alalle. ”Pyynikin pieni kenttä muuttaa pelaamisen luonnetta. Tilaa ja aikaa on vähemmän”, pähkäilee päävalmentaja. Viime ottelussa TamU-K:n taktiikkaa jouduttiin poissaolojen vuoksi rukkaamaan 4-4-2 formaattiin. Keskikentän keskustasta puuttuivat OldSchoolia vastaan Joonas ja Jesse Kupiainen sekä selkävammainen Anssi Saiha. Huomiseen otteluun paluun tekee nuori ja taitava Jesse Kupiainen Joonaksen parannellessa nilkkaansa vielä parin viikon ajan. Anssi Saiha puolestaan tähtää pelikuntoon TaPa-otteluun.

Huhut harjoituskentiltä vievät alkukauden topparina pelannutta Juha Kumaraa kohti keskikenttää TahVea vastaan. Samalla tuttu 4-3-3 tehnee paluun. ”Olen valmis pelaamaan korkeammalla, jos käsky käy. Viime kaudet olen pelannut vitosta lähinnä keskikentän keskustassa, joten sikäli paikka on tuttu”, kommentoi Kumara. Timo Kauppisen rinnalla topparina aloittanee Otto Pitkänen. Muuten Sinipaitojen täydessä kokoonpanossa ei pitäisi olla yllätyksiä.

Tahmelan Vesan kausi on sujunut keskikastissa. Joukkue majailee sarjataulukossa kuudentena 22 pisteellä. Viimeiset ottelunsa TahVe on pelannut FC Rellua sekä JanPaa vastaan, joista tuloksina on ollut ensin 3-1 tappio Janakkalassa ja 2-2 sitten kotitasapeli Rellua vastaan. TahVen ryhmä koostuu lähinnä salibandynpelaajista ja vanhoista kokeneista sotaratsuista, kuten Mäkinen. Kirkkaimpana tähtenä tahmelalaisten ryhmässä viilettää pitkähiuksinen maalinsylkijä Lassi Vänttinen.

Kello 20.00 alkavaan otteluun on jälleen luvassa erikoisherkkuja myös kentän ulkopuolelle. Ravintoloitsija Yoni Ichtertz kasaa 4 Vuodenaikaa -ravintolan ryhmän kokoon ja saapuu Pyynikille jälleen herkullisten käsinvalmistettujen ranskalaisten hotdogiensa kera. Paikalle kannattaa siis saapua hyvissä ajoin, ettei joko jonottaminen tai antaumuksellinen hodarinsyönti häiritse itse ottelunautintoa. Ainakin päävalmentaja Suonsyrjä odottaa huomista ottelua vähintään yhtä paljon kuin hodaria. ”Kaksi edelliskohtaamista TahVea vastaan edustavat urani korkeinta huippua ja nolointa pohjanoteerausta. Ei varmasti ole vaikeaa sytyttää joukkuetta tähän peliin.”

Erillisellä kahvipisteellä on uutuutena myynnissä korvapuusteja juoman kyytipojaksi. Myös fanituotteet saa tältä myyntipisteeltä pääkatsomon edestä. Erityisesti t-paitojen kanssa kannattaa pitää kiirettä, sillä ne loppuvat kohta, eikä lisää näitä malleja ole myöhemmin tulossa saataville. Myös seuran 15-vuotisjuhlahuivit tullaan myymään loppuun tällä kaudella, eikä niitäkään ole enää myöhemmin saatavilla.

Tampereen vitosdivarin 1. lohkon ottelu TamU-K – TahVe Pyynikin Urheilukentällä sunnuntaina kello 20.00. Tervetuloa!