Paluu Pyynikille: TamU-K kohtaa Tervakosken Padon lauantaina

Vaikka harmaa ja kolea sadesää on luonut syksyisen tunnelman Tampereen jalkapallokentille, purkitetaan sarjoissa silti vasta kevätkierrosta. TamU-K päättää ensimmäisen ottelukierroksen lauantaisella kotiottelulla Tervakosken Patoa vastaan. Nelosen piikkipaikkaa pitävä TamU-K palaa Pyynikin kotoisalle stadionille yli kuukauden tauon jälkeen. Voitto kasvattaisi Sinipaitojen eron sarjakakkoseen viiteen pisteeseen ja antaisi erinomaiset lähtökohdat syksyn nousutaisteluun. Sääennustekin lupaa aurinkoista keliä lauantain otteluun.

Kolmen ottelun vieraskiertueelta yhdeksän pistettä rikkaampana Pyynikille palaava TamU-K lähtee otteluun hyvä esitys allaan. Myös Sinipaitojen valmentaja Mika Kanerva luottaa miehistöönsä. ”Nyt on se aika kesästä kun punnitaan joukkueiden ringin laajuutta. Pelaajilla on lomareissuja, juhlia ynnä muita menoja”, Kanke manaa, mutta toteaa valoisammin: ”Viime pelin huikean tasonnoston jälkeen odotan kolmea pistettä lauantaina.”

Sinipaidoilta poissa ovat ainakin festariviikonloppua viettävä Jan Riikonen, lomareissulla oleva Jouko Turunen sekä häissä vieraileva Eero Sointu, mutta TamU-K saa silti jalkeille hyvin iskukykyisen miehistön. Italialaistaituri Andrea Milanti palaa kokoonpanoon ja myös Petri Vadén on penkillä, joskin hänen pelaamisensa on selkävaivojen vuoksi hyvin epävarmaa. Torstain viimeistelyharjoituksissa oli mukana myös Sastamalassa polvensa loukannut Eero Riponiemi, mutta hän jättää ottelun suosiolla väliin. Positiivisia uutisia kuultiin myös Anssi Saihan tilanteesta, sillä maaliskuussa loukkaantunut pelinrakentaja on näillä näkymin liittymässä harjoitusvahvuuteen elokuun aikana.

”Pato luultavasti tulee olemaan kova pala purtavaksi”, kommentoi kebabranskalaisten ääreltä tavoitettu Mika Kytöviita. Huhut viimeistelyharjoituksista kertovat Sonnin olevan kentällä ollessaan päävalmentaja Mika Suonsyrjän luottomies, jos palloa viedään pilkulle loppukauden peleissä. Tämä tieto ei kuitenkaan Kytöviidan peliin vaikuta. ”Vaikeaa se on tällä massalla vakuuttavasti kaatua. Muut saa sitten hommata rankkarit mulle”, myhäilee Sonni tyytyväisenä ja antaa kannattajille vielä takeet maneereistaan. ”Oon lojaali pelityylilleni, joten samanlainen ryminä jatkuu myös tulevaisuudessa. Puhtaasti, mutta kovaa mennään!”

Tervakosken Pato tippui viimekauden päätteeksi Kolmosesta pykälän alaspäin ja teki täksi kaudeksi uusia linjauksia toimintaansa. Joukkueesta ulostettiin ulkopaikkakuntalaiset ja seuraorganisaatio satsasi omien junioreiden kehittämiseen. Edustusjoukkue koostuu tällä kaudella seuran junioreista sekä muutamasta kokeneemmasta pelimiehestä. Pato on sarjassa seitsemäntenä neljällä voitolla, kahdella tasapelillä sekä niin ikään neljällä tappiolla.

TamU-K:n paluu Pyynikille tapahtuu lauantaina 5.7. alkaen kello 16.00. Tervetuloa seuraamaan, kuinka Sinipaidat päättävät kevätkierroksen eksoottisia tervakoskelaisia vastaan. Sateet ovat väistyneet, tekonurmi vihertää ja kaupungin kiihkeintä jalkapalloa pelataan jälleen Tampereen rajojen sisäpuolella! ”Se on kuin kotiin palaisi”, toteaa Mika Kytöviita lauantain ottelusta, eikä Sonnin lausuntoa kiistääkään voi.

Ennen ottelua kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin kupeessa sijaitseva Brygga, joka tarjoaa seuran jäsenkortilla hyviä alennuksia kisajuomista. Jatkossakin Sinipaitojen pelatessa Pyynikillä Brygga toimii tukikohtana niin ennen otteluita kuin otteluiden jälkeenkin. Ovet aukeavat aina viimeistään kaksi tuntia ennen ottelun alkua – lauantaina siis klo 14. Ottelun jälkeenkin Bryggassa ehtii poiketa pikaisesti ennen TamU-Kruisea. Kolmetuntinen risteily m/s Wellamolla lähtee Mustalahden satamasta klo 19.30 ja Näsijärven aalloilla ohjelmaan kuuluu Valan akustinen keikka. Tiedot kertovat että Vala on paikalla täydellä viisihenkisellä kokoonpanolla. Liput risteilylle maksavat 20 euroa, ja niitä saa ottelun yhteydessä fanituotteiden myyntipisteeltä sekä myös vielä laivalta ennen sen lähtöä.