Paikallispelissä tasattiin pisteet 1-1 (0-0)

Ilves 2 – TamU-K 1-1 (0-0)
55 min 1-0 Amin Chouaib
68 min 1-1 Jan Irjala

Varoitukset:
37 min Timo Kauppinen, TamU-K
75 min Eero Riponiemi, TamU-K
81 min Jussi Harju, Ilves 2

Ulosajot:

Tähdet:
*** Kalle Heltonen
** Timo Kauppinen
* Ville Toiva

Tampereen paikallinen Ilves 2:n ja TamU-K:n välillä käytiin tiistai-iltana sateisellä Pyynikillä. Viiden ottelun jälkeen joukkueilla oli eroa viisi pistettä ja piste-ero säilyi myös keskinäisen ottelun jälkeen. Vauhdin ottelussa tarjosi Ilves, joka oli myös lähempänä voittoa. Kenttätapahtumiin nähden Sinipaidat saivat olla tyytyväisiä pisteeseen, joka tuli osaksi maalilla hienosti venyneen Kalle Heltosen ansiosta.

Ensimmäisellä jaksolla suuri osa Sinipaitojen hyökkäyksistä kulki vasenta laitaa Jan Riikosen kautta
Ensimmäisellä jaksolla suuri osa Sinipaitojen hyökkäyksistä kulki vasenta laitaa Jan Riikosen kautta

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hapuilevasti ja TamU-K oli heti päästä iskemään johtomaalin, kun Ilveksen maalilla Gustav Långbackan avaus epäonnistui täysin ja kimposi Sinipaitaisesta pelaajasta suoraan Jacin Dakkakille rangaistusalueen rajalle. Dakkakin sutaisu palloon oli kuitenkin huono ja Veikkausliigakokemustakin omaava Långbacka nappasi pallon hanskoihinsa.

Sinipaidat olivat hyvin mukana ottelun alussa, mutta lopulta maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä kenttää. Ilves oli hyvällä jalalla ottelussa ja välillä peli oli erittäin vauhdikasta, mutta hienot kuviot ja rauhallinen pelinrakentelu loistivat poissaolollaan. TamU-K sai pari puolittaista tilannetta Jan Riikosen miehittämältä vasemmalta laidalta, mutta ilman tulosta jatkettiin reilu puoli tuntia peliä.

Maalivahti Kalle Heltonen palkittiin ansaitusti Sinipaitojen parhaana
Maalivahti Kalle Heltonen palkittiin ansaitusti Sinipaitojen parhaana

Puolen tunnin kohdalla Sinipaitojen peliä rauhallisesti pyörittänyt Jonne Keränen otettiin vaihtoon lievän nivusvaivan johdosta ja vaikka tilalle tuli kokenut Eero Riponiemi, ei Sinipaitojen pelinrakentelu ollut enää kovin toimivaa. Ilves sai enemmän otetta pelistä, ja alkoi lähentyä TamU-K:n maalia. Tulokseksi jäi pari vaarallista vapaapotkua paristakymmenestä metristä. Ensimmäisen vapaapotkun Ilveksen pelaaja sai toimitettua kovaa etutolppaan ja siitä ulos, mutta jälkimmäisen vaparin noin viisi minuuttia ennen puoliajan loppua Heltonen haki hienolla torjunnalla vasemmasta ylänurkasta, pitäen ottelun nollassa nollassa.

Puoliajan lähestyessä loppua oli Sinipaitojen vuoro rakentaa pari maalitilannetta. Kun koko puoliaika TamU-K:n hyökkäykset olivat kulkeneet maata pitkin vasemmalle Riikoselle, kokeiltiin tällä kertaa ristipalloilla laitoja. Ensimmäisestä ristipallosta Riikonen sai hankittua kulman vasemmalta. Pallo jäi kulman jälkitilanteesta pomppimaan pariin kymmeneen metriin, josta Niko Saarinen pääsi lataamaan kovan laukauksen joka kilpistyi Ilves-puolustukseen.

Pian yritettiin ristipalloa toiselle laidalle, jossa viiletti laitapuolustajana noussut Jouko Turunen. Turunen haastoi lähes päätyrajalla Ilveksen puolustusta päästen ohi ja antoi matalan ja kovan keskityksen etutolpalle. Vikkeläjalkainen Dakkaki oli paikalla ensimmäisenä ohjaten pallon yli maahanheittäytyneen Långbackan ja lopulta myös maaliin. Tuulettaneet Sinipaidat joutuivat kuitenkin pettymään, sillä avustavan lippu oli ylhäällä ja ottelu jatkui 0-0 tasatilanteessa, joka olikin lopulta myös koko ensimmäisen puoliajan tulos.

Tälle vedolle ei Heltonenkaan mahtanut mitään
Tälle vedolle ei Heltonenkaan mahtanut mitään

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntuneempi TamU-K, ja puoliajan alku oli enemmän Sinipaitojen hallintaa. Hyvän jakson katkaisi kuitenkin Ilveksen maali puoliajan kymmenennellä minuutilla. Pallo tuli TamU-K:lle puolustuslinjaan, josta Jan Irjala yritti purkaa palloa keskeltä. Purku jäi liian matalaksi ja Ilveksen Amin Chouaib pääsi katkaisemaan purkupallon keskialueella. Yhtäkään Sinipaitaista pelaajaa ei ollut lähelläkään joten Chouaib pääsi etenemään kohti TamU-K:n maalia, siirtämään pallon paremmalle jalalleen ja laukomaan komean laukauksen kohti takaylänurkkaa. Heltonen oli täysin voimaton kovan yläriman alle helähtäneen laukauksen edessä.

Sinipaidat lähtivät nopeasti hakemaan tasoitusta loukkaantumisen jälkeen paluuta kentille tekevän Andrea Milantin. Milanti oli heti alusta vaarallinen ja vain parin minuutin kentälläolon jälkeen haastoi kaksi Ilveksen puolustajaa oikealla laidalla, pääsi molemmista ohi ja kirmasi rangaistusalueelle pallon kanssa. Kolmas ilvespuolustaja pysäytti italialaisen etenemisen jalkoihin suuntautuneella taklauksella, joka näytti moneen silmään erittäin selkeältä pilkulta, mutta tuomari antoi pelin jatkua.

Timo Kauppinen murtautuu boksiin
Timo Kauppinen murtautuu boksiin

Kauppisen syöttä löytää Jan Irjalan, joka siirtää pallon maaliin
Kauppisen syöttö löytää Jan Irjalan, joka siirtää pallon maaliin

TamU-K:n tilanteet jatkuivat pian kulmalla vasemmalta, jota meni antamaan Milanti. Kulma tuli erittäin pitkänä boksin taka-alueelle, jonne Timo Kauppinen ehti ensimmäisenä kaksi keltapaitaista kintereillään. Hieno harhautus vapautti Kauppisen uhkaajistaan ja tämä pääsi ohittamaan vielä yhden keltapaidan rangaistusalueella ennen kuin jakoi erittäin kovan matalan syötön maalin eteen. Toppariparin pitempi puolisko Irjala sai pienen kenkänsä syötön väliin ja ohjasi pallon hölmistyneen Långbackan ohi verkon perukoille.

Ottelua jatkettiin tasatilanteessa ja hallinta siirtyi selkeästi kotijoukkueen haltuun Sinipaitaisen joukkueen lähinnä purkaessa palloa omalta alueeltaan. TamU-K:n pelin tasapainoon vaikutti reilusti se, että koko keskikenttä jouduttiin vaihtamaan erilaisten loukkaantumisten takia kentältä ennen aikojaan. Vaikka Ilves hallitsi kenttätapahtumia, oli tilanteiden rakentelu normaalissa pelissä kuitenkin heillekin vaikeaa. Ainoat maalitilanteet ottelun lopun aikana tulivat erikoistilanteista, kun Ilves sai pari vaparia vaarallisen läheltä maalia. Heltonen oli kuitenkin aina siellä missä pallokin, ja tuntui liimaavan vaikeammatkin laukaukset syliinsä.

Heltosella on taas töitä maalillaan
Heltosella on taas töitä maalillaan

Pisteet tasattiin ansaitusti lukemin 1-1, mutta ottelu jätti TamU-K:n valmennuskaksikolle mietittävää tulevaa ajatellen. Sinipaidat ovat onnistuneet neljässä viimeisessä ottelussa kussakin tekemään vain yhden maalin ja joukkueen tehotilaston jaetulla kärkipaikalla on topparipari Kauppinen-Irjala, Mika Kytöviidan ja Jan Riikosen ohella.

”Ei oteta siitä mitään pois, että Ilves oli tänään hyvä, mutta me emme onnistuneet. Syöttö- ja kaksinkamppailupelaamisemme oli heikkoa”, totesi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen.

Tasapeli perustui Heltosen hyviin otteisiin: ”Maalivahti Heltonen oli pisteen takuumies. Otetaan se nöyränä vastaan ja keskitytään seuraaviin koitoksiin.”

Seuraava koitos onkin jo tällä viikolla, kun TamU-K pelaa kolmannen ottelunsa yhdeksän päivän sisään. Sunnuntaina Pyynikille saapuu vieraaksi sarjan kärkikamppailuun povattu toijalalaisjengi TP-49. Ottelu pelataan kello 16.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Sinipaidat sarjan kärkikamppailuun mukaan!

Ottelu on päättynyt
Ottelu on päättynyt

Ilves 2:
#1 Gustav Långbacka
#4 Arttu Kauko
#9 Mauno Siren
#14 Badr-Eddin Laouini
#15 Aarni Soininen -> #40 Roope Kostiainen, 45 min
#21 Prince Ampah -> #28 Eino-Veikko Ek, 45 min
#26 Mikko Malminen -> #27 Jussi Harju, 64 min
#29 Amin Chouiab
#30 Mikko Hasa -> #17 Mikael Paajanen, 58 min
#32 Diego Tomas
#36 Arttu Järvelä

TamU-K:
#17 Kalle Heltonen
#2 Jouko Turunen -> #29 Osku Airesto, 79 min
#4 Juha Kumara -> #6 Joona Kapanen, 70 min
#8 Petri Vadén -> #22 Andrea Milanti, 58 min
#10 Jonne Keränen -> #9 Eero Riponiemi, 32 min
#11 Niko Saarinen -> #7 Juho Lehtovaara, 69 min
#15 Jacin Dakkaki -> #19 Eero Sointu, 64 min
#20 Jan Irjala
#25 Jan Riikonen -> #13 Risto Niskanen, 72 min
#27 Timo Kauppinen
#28 Ville Toiva