Päävalmentajan katsaus: Vihdoinkin!

Maaliskuun kääntyessä lopuilleen on meillä takana kymmenkunta peliä ja vajaat kolmekymmentä harjoitustapahtumaa tämän vuoden puolella. Jo menneen vuoden marras- ja joulukuussa höntsäsimme kevyesti.

Koko harjoituskautta on leimannut voimakkaasti rikkonaisuus. Tekeminen on ollut kaiken aikaa hyvällä tasolla, mutta sairastelut ja loukkaantumiset ovat iskeneet meihin poikkeuksellisen rankasti.

Suurin osa harjoituspeleistä on jäänyt anniltaan vajaaksi, kun kokoonpanossa on ollut toipilaita ja kakkosjoukkueen pelaajia avauksessa, ja penkki tyhjänä. Onneksi viimeiset viikot ovat sujuneet valoisammissa merkeissä.

Joukkueen edustusasuun on harjoituspeleissä pukeutunut peräti 32 pelaajaa. Lisäksi harjoituksissa on käynyt kääntymässä puolenkymmentä muuta miestä ja edelleen mukanamme harjoittelee kolme sopimuksetonta pelaajaa.

Tässä kohtaa pitää nostaa hattua joukkueelle. Pojat ovat ottaneet tulokkaat hienosti vastaan eikä kova pelaajaliikenne ole syönyt henkeä. Jokainen haluaa, että saamme jalkeille mahdollisimman kovan ryhmän.

Tätä kirjoittaessa alkukauden ohjelma alkaa olla viimeistä sinettiä vaille valmis. Kilpakautemme jatkuu jo reilun kahden viikon päästä Regions’ Cupin merkeissä Seinäjoella. Luvassa on hieno matka joukkueen ja kannattajien kesken, pysähdystä Juustoportilla unohtamatta. Uskon iskukykymme olevan jo parempi kuin torsoksi jääneessä Suomen Cupissa, ja odotan peliä innolla.

Nelosen piti alunperin alkaa jo pääsiäisenä, mutta emme olisi saaneet iskukykyistä ryhmää jalkeille pelaajien siviilikiireiden vuoksi. Kiitos FC Melodyn suuntaan, että siellä ymmärrettiin tilanne ja peliä siirrettiin. Lopullisen sarjaohjelman pitäisi valmistua lähipäivinä.

Emme ole vielä tavoitellulla tasolla pelillisesti, mutta tuskin sitä on yksikään kilpailijoistammekaan. Toivotetaan kausi tervetulleeksi pitkän ylimenokauden jäljiltä!

Tervetuloa joukkueen matkaan seuraamaan seurahistorian haastavimman kauden etenemistä positiivisin miettein. Eteenpäin TamU-K!

Mika ”Immortal” Suonsyrjä
Päävalmentaja, TamU-K