Päävalmentajan katsaus: Vielä kerran pojat!

Tulevana lauantaina TamU-K on viimeistä kertaa koolla sekä joukkueena että kenties historian kirjoihin jäävänä nimenä.

Olemme menneellä neljällä kaudella pelanneet joka syksy kovin panoksin. Debyyttikaudellamme 2012 kilpasarjoissa nousimme Vitoseen kaksivaiheisen playoff-karsinnan kautta, joka huipentui ikimuistoiseen karsintafinaaliin. Tuskin kukaan tamulainen voi unohtaa Pyynikin iltavaloja ja huimaa tunnelmaa, joka tuona iltana koettiin. Minäkin pelasin silloin vaikka jonnet ei kai muista.

Kaudella 2013 nousujuna jatkoi puksutustaan ja vauhtia oli niin paljon, että muut jäivät statisteiksi. Jäimme yhden ottelun päähän tappiottomasta kaudesta Vitosessa, ja lisäksi paremmalla onnella olisimme voineet puksuttaa cup-junallakin jopa pidemmälle kuin neljännesvälieriin, joka sekin oli Vitosen jengille huikea menestystarina. Varsinkin kun viimeisellä kierroksella kentällä oli avauksessa lähes koko seuran taustatiimi.

Viime kausi oli ensimmäinen tappioon päättynyt nousuyritys. Jälkikäteen katsottuna tasoittumisvaihe tuli kuitenkin tarpeeseen ja olemme seurana kasvaneet vakaammalle ja leveämmälle pohjalle.

Kuluva kausi määritetään tulevana lauantaina.

Olemme läpi kauden kärsineet valtavasti loukkaantumisista ja muista poissaoloista. On käsittämätön suoritus, että olemme edelleen kiinni tavoitteessamme eli sarjanousussa, vaikka kentällä on käynyt kohta neljäkymmentä eri pelaajaa.

Muutamat pelaajista ovat jo ilmoittaneet, että lauantai on heidän viimeinen esiintymisensä TamU-K:n edustusjoukkueessa. Ainakin Anssi Saiha ja Vesa Suonsyrjä pelaavat jäähyväisottelunsa Teivoa vastaan. Vesa on seurahistorian yksi kovimmista sotureista ja Anssi puolestaan taitopelaaja vailla vertaa. Uskon, että he saavat lauantaina vielä kerran ansaitut aplodit seuran eteen antamastaan panoksesta.

Enää muutama päivä aikaa, kunnes on jälleen aika täyttää Pyynikki! Tehdään lauantaista yhdessä ikimuistoinen ilta. Sekä joukkue kentällä että kannattajat katsomossa antavat varmasti kaikkensa.

Menestys on yhteinen. Vielä kerran Pojat!

Päävalmentaja Mika Immortal Suonsyrjä
Kiitos 2011–2015