Päävalmentajan katsaus: TamU-K 2014 – Haasteet kovenevat

Vuosi on jälleen vaihtunut ja TamU-K:n nousujohteinen projekti siirtyy kolmanteen kauteensa. Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet edustusjoukkueen sarjanousuun ja koko seura on ottanut suuria askeleita eteenpäin jopa yllättävänkin kovalla tahdilla.

Alkavalla kesäkaudella meillä on ensi kertaa kaksi joukkuetta tulessa kilpasarjoissa. Näihin kun lisätään harrastejoukkue ja juniorijoukkueet, niin kentillä viilettää ennätyksellinen määrä TamU-K:laisia jalkapalloilijoita!

Talven mittaan olen osallistunut oman ruutuni ulkopuolella reservijoukkueen toiminnan suunnitteluun ja nyt vaikuttaa sille, että sinne on löytynyt oikeanlaiset ihmiset raikkaalla visiolla tekemään hyvätasoisesti töitä seuran eteen. Pelaajakartoituskin on jo pitkällä. Pitkässä juoksussa on mahtavaa, että pystymme seurana tarjoamaan eritasoisia mahdollisuuksia pelata jalkapalloa omassa seurassa.

Edustusjoukkueen päävalmentajana oma tekeminen on tietysti keskittynyt seuran lippulaivan kanssa työskentelyyn. Tuleva kausi Nelosessa on seurahistorian kovin haaste ja hihat on kääritty ja hommiin ryhdytty haastetta vastaavalla tasolla.

Olemme kakkosvalmentaja Mika Kanervan kanssa luoneet joukkueelle entistä selkeästi yksityiskohtaisemman pelisuunnitelman ja harjoitussuunnitelman, jolla pelitapa joukkueelle opetetaan.

Käsi kädessä harjoittelun suunnittelun kanssa olemme tehneet valmennuksen ja kapteeniston yhteistyöllä minun johdollani kovaa työtä joukkueen kasaamisessa. Tätä kirjoittaessa joukkueen harjoitusrinki on yli kahdenkymmenen pelurin vahvuinen ja tasoltaan viime kautista selkeästi vahvempi. Palapelissä on tilaa vielä muutamalle pelaajalle, mutta kiirettä näiden etsimiselle ei ole.

Olemme nykyisen ringin kanssa tutustuneet toisiimme 20. marraskuuta pidetystä aloituspalaverista alkaen harvakseltaan harjoitellen. Sitoutuminen on ollut hyvällä tasolla ja tekeminen jopa pyydettyä parempaa. Olihan tarkoituksena käyttää loppuvuoden 2013 vuorot rentoon palloitteluun, mutta kova kilpailutilanne joukkueessa on pitänyt tekemisen alusta asti ryhdikkäänä.

Nyt vuoden vaihtuessa on sitten aika kiristää ruuvia ja alkaa tekemään töitä tosissaan. Pyrimme kolmen viikkotapahtuman rytmillä pitämään rasitustason riittävän kovana, mutta harjoittelun kuitenkin mielekkäänä. Karu totuus kuitenkin on, että talven pimeinä kuukausina tehdään sitä työtä, jonka satoa korjataan kesällä. Tämän vuoksi löysäilyä ei katsota sormien välistä.

Yleisölle joukkue esiintyy Nelosen aamusarjassa seuraavan kerran 11.1. kun vastaan asettuu FC Melody. Ottelu alkaa raikkaasti aamukahdeksalta. Suomen Cupin pariin päästäneen tammikuun lopulla tai helmikuun alussa.

Vihjeenä katsojille voidaan antaa, että okuläärit eivät ole menneet vinoon, kun kolossaalinen Jan Irjala pelaa eri päädyssä kuin menneellä kaudella. Uusien pelaajien lisäksi säästeliäästi viime kaudella esiintynyt Anssi Saiha on harjoitellut loppuvuodesta hyvin ja on varmasti seuraamisen arvoinen peluri alkavalla kaudella. Tervetuloa seuraamaan uudistuneen joukkueen otteita!

Yksi on kuitenkin joukosta poissa. Vesa ”Perusluu” Suonsyrjä keskittyy jatkossa maraton-harjoitteluun, eikä pelaamiseen Sinipaitojen edustuksessa löydy riittävää sitoutumista. Puhun varmasti koko joukkueen puolesta kiittäessäni Vesaa valtavasta panoksesta joukkueen eteen.

Mika Suonsyrjä
Päävalmentaja, TamU-K
#22 One more year?