Päävalmentajan katsaus: Suomen Cup alkaa

Kylmä ja luminen tammikuu on jäänyt taakse ja olemme joukkueena edenneet odotetun hyvää vauhtia. Rinki on elänyt ja saranat olleet kovilla, kun miehiä on vaihtunut sisään ja ulos joukkueesta. Nyt aletaan kuitenkin olla siinä tilanteessa, että joukkueen runko on valmis.

Eilen julkistettujen kuuden pelaajasopimuksen myötä meillä on nyt kasalla kahden joukkueellisen verran pelaajia. Kokemus alasarjoista opettaa, että tämä määrä on tarvittavan alarajoilla, mutta yhteistyön kakkosjoukkueen kanssa ja ringin laadun huomioonottaen uskon ettei ennen kauden alkua tehdä juurikaan lisähankintoja.

Kasalla olevaa joukkuetta on helppo luonnehtia. Sitoutunut, urheilullinen ja laji-ihminen ovat määreitä, jotka on helppo yhdistää TamU-K:n pelaajistoon. Jatkossa toivottavasti saamme sivuillemme esittelyitä uusista vastuunkantajistamme, sillä jalkapallo on pelaajien peli ja heidän ajatuksensa siitä ovat arvokkaita kuunnella.Sanoisin jopa, että se miten he näkevät seuramme on arvokkain mittari siitä, mihin olemme yhteisönä matkalla.

Helmikuussa jatkamme allekirjoittaneen ja Mika Kanervan johdolla peliajatuksen välittämistä joukkueelle. Tasaisella viikkorytmillä hiomme fysiikkaa, pallokosketusta ja taktista osaamista valmiiksi kautta varten.

Kuukauden kohokohtana pääsemme usean kuukauden tauon jälkeen kilpailullisten otteluiden pariin. Menneen kauden cup-ottelut jäivät pelaajiston mieleen saamamme valtavan kannustuksen ansiosta ja toivottavasti te kannattajat löydätte jälleen Pirkkahallille myöhäisestä ajankohdasta huolimatta.

Joukkueemme pelaaminen ei ole vielä valmista ja ajoittain se näkyy kentällä, mutta kun peilaa ajassa taaksepäin viime kauden vastaavaan aikaan, niin olemme edistyneet valtavasti. Tule paikanpäälle aistimaan ja luomaan tunnelmaa ja tarkistamaan uudistuneiden Sinipaitojen iskukyky niin Suomen Cupissa, kuin myös useissa harjoitusotteluissamme.

Mika Suonsyrjä
Päävalmentaja