Päävalmentajan katsaus: Haastava keskikesä

Keskikesä on vuosi toisensa jälkeen haastavaa aikaa suomalaisessa jalkapalloilussa. Kahta ylintä sarjatasoa lukuunottamatta pelaajien kesämenot heijastuvat kokoonpanoihin voimakkaasti. Meillä kesämenot on kestetty laajan ringin voimin, mutta loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet suorittamista kohtuuttoman paljon.

Keskikentän voimakaksikon Eero Riponiemi ja Niko Saarinen päätettyä kautensa ennenaikaisesti polvivaivoihin oli selvää, että joukkueen pelaaminen ottaa takapakkia siksi aikaa, kun pelaaminen rakennetaan uudelleen eri miesten varaan. Pato­-ottelu oli heikko, mutta Melodya ja UrPSia vastaan joukkue näytti olevansa edelleen kyvykäs taistelemaan asetetuista tavoitteista.

Olemme olleet ohuimmillaan liikkeellä 2­-3 vaihtopelaajalla, ja siinä joukossa on jo laskettuna allekirjoittanut ja pelikentille palannut veljeni. Jokainen ymmärtää, että ero alkukauden täyteen pöytäkirjalliseen harjoitelleita pelaajia on valtava.

Pelaajarintamalla alkaa kuitenkin näkyä valoa tunnelin päässä. Koko kauden sivussa ollut Anssi Saiha on leikattu ja päässee pelikuntoon elokuun aikana. Myös kauden alussa loukkaantunut Riku Jussila on palannut harjoituksiin. Siihen kun lisätään Petri Vadénin ja Joona Kapasen toipumiset lyhyemmistä vammoista, niin leveyttä alkaa onneksi taas löytyä.

Olen hakenut joukkueen ulkopuolelta vahvistuksia nykyrinkiin, mutta tilanne on ollut haastava. Toisista seuroista ei pelaajia sovi suoraan kysellä ja vapaana olevat ovat monesti päättäneet jo olla pelaamatta. Nyt kuitenkin torstain harjoituksissa kentällä kirmasi kaksi uutta pelaajaa. Jompi kumpi tai jopa molemmat saattavat olla mukana kokoonpanossa ensi viikon peleissä, mutta tiedotetaan heistä sitten kun meillä pelaaminen varmistuu.

Toisesta sarjakierroksesta on tulossa kutkuttavan jännittävä. Tilanne sarjan kärjessä on tasainen ja elää varmasti tiukkana päätökseen asti. Tervetuloa kannustamaan sinipaitoja kohti Kolmosta!

Mika ”Immortal” Suonsyrjä
Päävalmentaja, TamU-K