Orastava tappioputki poikki Kangasalan Voiton kustannuksella 0-2 (0-1)

KaVo – TamU-K 0–2 (0–1)
4 min Ilkka Korvanen 0–1
90+1 min Veli-Pekka Franssila 0–2

Varoitukset:
52 min Tuomas Savinainen, TamU-K
62 min Roope Hakulinen, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Veli-Pekka Franssila
** Ilkka Korvanen
* Jonne Keränen

Sinipaidat palasivat voittojen tielle perjantai-iltana Kangasalan Kyötikkälässä päihittämällä ottelua isännöineen KaVon maalein 0–2 (0–1). Tuloksen myötä TamU-K nousi takaisin sarjataulukon toiselle sijalle, ja jatkaa taistelua sarjan voitosta ja sarjanoususta hyvistä asemista. Sinipaitojen peli ei ollut missään nimessä loistokasta, mutta tällä kertaa esitys riitti varmaan voittoon KaVosta.

Ottelun alku oli Sinipaidoilta vahva. Pallo kävi tolpassa jo noin kolmen minuutin kohdalla, kun Veli-Pekka Franssila pääsi laukomaan Mika Kytöviidan mainiosta syötöstä. Jo minuutin verran myöhemmin pallo oli maalissa. Niko Sarrinen antoi vaparin kaukaa vasemmalta boksiin, ja maalivahti arvioi pallon täysin väärin. Näin pallo tuli Ilkka Korvasen ja Veli-Pekka Franssilan pelattavaksi maalin eteen. Franssila sai pallon takatolpalla, ja Korvanen laittoi Vellun poikittaissyötöstä pallon maaliin.

Maalivahti arvio Niko Saarisen vaparin täysin väärin...
Maalivahti arvio Niko Saarisen vaparin täysin väärin…

...Veli-Pekka Franssila saa pallon takatolpalla...
…Veli-Pekka Franssila saa pallon takatolpalla…

...ja Ilkka Korvanen pääsee laittamaan pallon tyhjään maalin.
…ja Ilkka Korvanen pääsee laittamaan pallon tyhjään maalin.

Hyvällä pelipäällä ollut Veli-Pekka Franssila osui seuraavan kerran maalipuihin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun pallo pamahti yläriman kautta yli päätyrajasta. Myös toisessa päässä oli joitakin vaarallisia tilanteita, mutta maalivahti Roope Hakulinen ei joutunut venymään vaikeisiin torjuntoihin. Yksi vaarallisimmista paikoista syntyi kuin varkain, kun Otto Pitkänen menetti pallon vilkkaalle KaVo-hyökkääjälle. Pitkänen sai kuitenkin paikattua oman virheensä ennen kuin vastustaja ehti murtautua läpi laukaisupaikkaan. Myös seuranneesta kulmapotkusta selvittiin takaiskuitta, kun KaVo-pelaajan pusku suuntautui niukasti ohi maalin.

Vellu Franssila vetopaikassa.
Vellu Franssila vetopaikassa.

Ensimmäisen jakson lopulla molemmissa päissä oli vielä paikat tehdä maali. Ensin KaVo sai sivuvaparin hyvästä paikasta. Keskitys olikin laadukas, mutta yleisön huokaillessa kukaan ei kuitenkaan päässyt palloon kunnolla kiinni, ja maali varjeltui. Ensimmäisen jakson aivan viimeisessä tilanteessa Sinipaitojen kokoonpanoon palannut Aki Alanne pääsi laukomaan keskeltä noin 18 metristä, mutta veto suuntautui karkeasti maalin yli. Näin taukomakkaroita lähdettiin mutustelemaan Sinipaitojen 0–1-johdossa.

Myös edellisessä TamU:n ja KaVon kohtaamisessa Kyötikkälässä pelannut Erik Westerholm laukoo vaparin...
Myös edellisessä TamU:n ja KaVon kohtaamisessa Kyötikkälässä pelannut Erik Westerholm laukoo vaparin…

...mutta niukasti yli menee.
…mutta niukasti yli menee.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen jakson tapaan Sinipaitojen maalipaikoilla. Ensimmäisessa paikassa Ilkka Korvanen puski Mika Kytöviidan pitkästä sivurajaheitosta, mutta maalivahti sai torjuttua pallon kulmapotkuksi. Vain muutamaa hetkeä myöhemmin Jonne Keränen pääsi laukomaan, ja maalivahti sai vain vaivoin torjuttua pallon eteensä, josta KaVo-puolustus siivosi pallon väljemmille vesille.

Tähtiraati palkitsi Veli-Pekka Franssilan ottelun parhaana
Tähtiraati palkitsi Veli-Pekka Franssilan ottelun parhaana

Mika Kytöviita hyökkää määrätietoinen ilme kasvoillaan
Mika Kytöviita hyökkää määrätietoinen ilme kasvoillaan

KaVon yksi parhaista paikoista tasoittaa peli oli vapaapotku keskeltä vain hieman kuudentoista rajan takaa. Pallon taakse astui entinen TamU-pelaaja Erik Westerholm, jonka laukaus painui vain niukasti yli maalin. Maalivahti Roope Hakulinen oli tosin hyvin vedossa mukana. Seuraavassa KaVon tilanteessa Hakulinen joutui tulemaan vastaan ja rikkomaan KaVo-hyökkääjää boksin ulkopuolella, mutta koska tilanne tapahtui melko kaukana maalista lähellä sivurajaa, Hakulinen selvisi tilanteesta varoituksella. Noin 70 minuutin kohdalla Hakulinen puolestaan sai venyttää parhaimpaansa, jotta sai blokattua KaVo-pelaajan vedon kulmapotkuksi.

Veli-Pekka Franssila puskee ottelun lopullisen ratkaisun
Veli-Pekka Franssila puskee ottelun lopullisen ratkaisun

Ottelun viimeinen vartti oli täysin Sinipaitojen hallinnassa. Maalintekopaikkoja olivat mm. Veli-Pekka Franssilan kaukoveto, Mika Kytöviiden tihismäinen kantapääyritys, Ilkka Korvasen yli maalin suuntautunut pusku, sekä penkiltä kentälle Tommi Lehtimäen tilalle tulleen Markku Rantasen kaukoveto, jonka maalivahti torjui. Toista maalia saatiin odottaa aina lisäajalle asti, jolloin Veli-Pekka Franssila puski pallon maalin ylinurkkaan Tuomas Savinaisen mainiosta keskityksestä.

Ottelun loppuvihellys kuultiin pian Franssilan maalin jälkeen, ja näin loppulukemiksi jäi 0–2 (0–1). Vierasvoitto oli pelitapahtumiin nähden ansaittu, mutta Sinipaitojen peliesitys ei ollut vielä lähelläkään sitä, mitä joukkueelta voidaan parhaimmillaan odottaa. Paluu voittojen tielle oli kuitenkin ainoa asia jolla tässä vaiheessa oli merkitystä.

Kapteeni Otto Pitkänen otti tilanteen haltuun ottelun päätyttyä
Kapteeni Otto Pitkänen otti tilanteen haltuun ottelun päätyttyä

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tietenkin tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta myös peliesitys miellytti kokenutta kehäkettua: ”Pelaajat kommentoivat, että otti aikansa tottua alustaan ja suureen kenttään, mutta kokonaisuudessaan avausjakso oli meiltä hyvää pelaamista ja loimme tukun paikkoja.”

Vaikka toisella puoliajalla KaVo pääsi uhkaamaan tasoituksella, ei päävalmentajan mukaan suurta hätää olliut. ”Kaveri paransi pelaamistaan ja otti enemmän riskejä toisella jaksolla. Jouduimme puolustamaan pitkiäkin jaksoja mutta teimme sen varsin ryhdikkäästi”, kehaisee Suonsyrjä omiaan. ”Lopussa vaihtomiehemme toivat tarvittavan lisäenergian kentälle ja saimme vastahyökkäyspelaamisen toimimaan ja lievitimme voimakkaasti painetta omalla alueella.”

Jälleen mainiosti pelanneelle Ilkka Korvaselle ottelu jää ainakin tällä erää viimeiseksi TamU-K:ssa, sillä työasiat vievät miehen pois Tampereen seudulta kolmeksi kuukaudeksi. Korvasesta jää hyvät muistot koko seurayhteisölle, sillä mies pelasi kuudessa pelissään täydet minuutit topparina, ja oli ensimmäisen ottelun pientä haparointia lukuunottamatta aina itse varmuus. Lisäksi janirjalamainen olemus oli suuri uhka hyökkäyspään erikoistilanteista, joista syntyikin maalit sekä Korvasen ensimmäisessä että viimeisessä ottelussa. ”Iso kiitos Korvasen Ilkalle meillä pelatuista peleistä. Hän täytti hienosti paikkansa pelistä toiseen”, päättää myös päävalmentaja Suonsyrjä KaVo-peliä koskeneet kommenttinsa.

Seuraavan kerran Sinipaidat pelaavat pisteistä ensi lauantaina, kun Pyynikille saapuu vieraaksi Nekalan Pallo. Tiukka paikalliskamppailu alkaa klo 17.00. Tervetuloa!

KaVo:
#1 Tuominen Tuomas
#4 Ilola Lauri
#5 Stenholm Niko
#7 Erdogan Sadik -> #6 Piiroinen Lauri, 46 min
#8 Kanninen Kimmo -> #38 Leskinen Erno, 46 min
#11 Pulkki Johannes
#12 Arvonen Erkka -> #31 Tiainen Markus, 83 min
#14 Rönkkö Jaakko -> #21 Puuronen Ville, 67 min
#15 Westerholm Erik
#36 Grönholm Petri -> #2 Kujala Eetu, 62 min
#37 Niskala Markku

#1 Kosonen Tarmo

TamU-K:
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi -> #21 Rantanen Markku, 69 min
#6 Franssila Veli-Pekka
#7 Alanne Aki
#8 Vadén Petri -> #29 Airesto Osku, 75 min
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko -> #16 Ihalainen Jukka, 77 min
#17 Hakulinen Roope
#18 Pitkänen Otto
#20 Korvanen Ilkka
#26 Kytöviita Mika

#1 Siltanen Jussi
#28 Toiva Ville