Nousutaistelussa jännitys suurimmillaan – Sinipaidat hakevat sarjan voittoa

Tampereen piirin Nelosessa on jäljellä kolme täyttä ottelukierrosta, ja yhtä moni joukkue taistelee edelleen sarjanoususta. On siis aika tehdä lyhyt katsaus loppukauden näkymiin ja spekuloida mahdollisia ratkaisuja. Kolmikossa etulyöntiasemassa on TamU-K, joka johtaa sarjaa ja on myös ainoa joukkue, jolla sarjan voittaminen on yhä omissa käsissään. Parolan Visa vaanii kuitenkin vain pisteen päässä, ja paikalliskilpailija PP-70 on kavunnut hiukan vaivihkaa vain viiden pisteen päähän ennen joukkueiden ensi sunnuntaista keskinäistä kohtaamista Pyynikillä.

Kun tarkastellaan jäljellä olevien otteluiden vastustajia, etulyöntiaseman voi perustellusti sanoa olevan Parolan Visalla, joka kohtaa ensi perjantaina kotonaan sarjajumbo Pelikassit ja tämän jälkeen noin viikon välein Nekalan Pallon vieraissa ja Kangasalan voiton kotonaan. Nämä kaikki ovat kiistatta sellaisia joukkueita, jotka kärkitaistelussa olevien joukkueiden pitäisi pystyä voittamaan helposti. Toki TamU-K:n kompurointi NePan vieraana ja vaikea ottelu KaVoa vastaan osoittavat, että kaikki on jalkapallossa mahdollisesta, erityisesti kun puhutaan amatööritasosta.

TamU-K ja PP-70 siis kohtaavat toisensa ensi sunnuntaina Pyynikillä. Peli-Pojille tämä onkin käytännössä pakkovoiton paikka, sillä tappio kasvattaisi matkan TamU-K:hon jo kahdeksaan pisteeseen, ja näin mahdollisuudet sarjan voittoon ja varmaan nousun olisivat menneet. Todennäköisesti samalla myös Parolan Visa olisi karannut lopullisesti,ja Peli-Poikien kausi näin käytännössä ohi. Kahdessa viimeisessä ottelussa PP-70 kohtaa Urjalan Palloseuran kotonaan Ikurissa ja päätöskierroksella Valkeakosken Koskenpojat vieraissa. Voidaankin sanoa, että Peli-Pojilla on huomattavasti ParVia vaikeampi sarjaohjelma.

TamU-K:n kaksi viimeistä vastustajaa ovat Tervakosken Pato vieraissa ja päätöskierroksella FC Teivo kotona Pyynikillä. Ohjelma vertautuu hyvin PP-70:n ohjelmaan, eli vastaan asettuu joukkueiden keskinäisen ottelun jälkeen yksi laatujoukkue ja yksi lähtökohtaisesti helpompi vastustaja. Asioiden edelle on kuitenkin turha mennä, sillä ottelu PP-70:tä vastaan on vielä edessä, ja tulee näyttämään suuntaa loppukaudelle. Kysymys kuuluu, taisteleeko TamU-K sarjan voitosta loppuun asti, vai joudutaanko tyytymään taisteluun kakkospaikasta PP-70:n kanssa. Voitto sunnuntaina varmistaisi vähintään sarjan kakkossijan, joten ottelun tärkeyttä ei ole mahdollista korostaa liikaa.

Sarjan voittaja nousee varmasti Kolmoseen ensi kaudeksi, mutta sarjakakkosen kohtalo on vielä avoin. Mikäli Kakkosesta putoaa Kolmoseen korkeintaan yksi Tampereen ja Satakunnan piirien joukkue, sarjakakkonen karsii viimevuotiseen tapaan Satakunnan piirin Nelosen sarjakakkosen kanssa sarjanoususta.

Käytännössä on jo varmaa, että Ilves-Kissat tulevat putoamaan Kakkosesta ja Musan Salama puolestaan on jo varmistanut sarjassa säilymisensä. Suurin huomio kiinnittyy Rauman Pallo-Iiroihin, jotka ovat tällä hetkellä Kakkosen länsilohkossa putoamisviivan tuntumassa. Viidestä viimeisestä ottelustaan Pallo-Iirot ovat saalistaneet 11 pistettä maalierolla 12–0, joten tilanne vaikuttaa varsin lupaavalta, kun neljä ottelua on vielä pelaamatta. Toki Pallo-Iirojen on kerättävä vielä rutkasti pisteitä välttääkseen putoamisen, ja jännitys säilynee sarjan loppuun asti. Etelälohkossa Tampereen Pallo-Veikot on periaatteessa vielä putoamisvaarassa, mutta seitsemän pisteen kaula putoamisviivaan vaikuttaa turvalliselta, kun väliin mahtuu peräti kolme muuta viivan päällä olevaa joukkuetta.

Jännitystä loppukaudelle siis riittää ja varmaa on vain se, että jännitys jatkuu TamU-K:n osalta sarjan loppuu asti. Ensimmäinen tilaisuus jännityksen purkamiseen on siis ensi sunnuntaina, kun TamU-K ja PP-70 kohtaavat Pyynikillä klo 15 alkavassa ottelussa. Silloin pelataan jo suurista asioista ja mahdollisesti ratkaistaan paljon. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!