Niukka tappio Palokan Rientoa vastaan 1-0 (0-0)

Palokan Riento – TamU-K 1-0 (0-0)
89 min 1-0 Palokan Riento

Tamu-K kävi lauantaina pelaamassa Jyväskylässä Palokan Rientoa vastaan. Ottelu päättyi loppuhetkien maalilla kotijoukkueelle 1-0, mutta tuloksesta huolimatta kaikki yksitoista TamU-K-pelaajaa saivat tärkeitä minuutteja ja kannattajat mukavan reissun Keski-Suomeen. Ilahduttavaa oli nähdä Mohammed El-Harrak jälleen Sinipaidassa sekä loukkaantumisten jäljiltä paluun tehneet Niko Saarinen ja Petri Vadén pelikunnossa.

Tämän kauden tyypilliseen tapaan hyvin kapealla ringillä otteluun lähtenyt TamU-K sai onneksi apuja kakkosjoukkueesta, kun Mohammed El-Harrak sekä Mikko Malinen hyppäsivät joukkueen bussiin lauantaipäivänä. Vähäinen pelaajamäärä on tarkoittanut sitä, että yhtenäistä joukkuepelaamista ei ole päästy harjoittelemaan, vaan talven ottelut ovat tähän mennessä palvelleet yksittäisten pelaajien pelivirettä.

Ottelun ensimmäinen jakso sujui TamU-K:n hallinnassa. Palloa liikutettiin maltilla ja hyökkäyksiin edettiin hyvällä varmuudella. Palokan Riento sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen puolustuslinjan selustaan heitetyillä pitkillä avauksilla, mutta kaukaa lauotut vedot eivät tuottaneet ongelmia Kalle Heltoselle Sinipaitojen maalilla. TamU-K:n parhaat paikat aukesivat Juha Kumaralle tämän harhautettua vastustajan topparin ja lauottua hieman maalista ohi ja Sergio Moreschinille, jonka kaukolaukauksen maalivahti torjui.

Toinen jakso alkoi Palokan hallinnassa, kun TamU-K-pelaajat sortuivat huolimattomiin syöttöihin ja pallonmenetyksiin. Riento pääsi lyhyen ajan sisällä laukomaan useasti kohti Heltosen maalia ja ajamaan boksiin, mutta taaskaan tilanteista ei syntynyt mitään kovin vaarallista ja Heltonen selvitti laukaukset rutiinilla. Koko toisen jakson pelaamista varjosti kentän ylle hiljalleen langennut pimeys, jota eivät heikot valotolpat juurikaan valaisseet.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä parempia paikkoja sai myös TamU-K. Andrea Milanti oli jatkuvasti vaarallinen ja kärjessä täydet minuutit urakoinut Petri Vadén teki hyvällä liikkeellään tilaa muille. Ensimmäisen jakson tapaan parhaat paikat tulivat kuitenkin keskikenttäkaksikko Kumara-Moreschinille, joista jälkimmäinen laukoi kaukaa kohti vasenta yläkulmaa, mutta maalivahti ehti jälleen venyttämään vedon kulmaksi.

Kumara puolestaan nosti kulman jälkitilanteesta chipin vain hieman ohi vasemman ylänurkan. Aivan ottelun lopussa Kumara vapautti Jouko Turusen oikealla laidalla ja jatkoi itse boksin rajoille tulleen keskityksen sisäkierteisellä vedolla, mutta laukaus kilpistyi tolppaan. Tolpasta pallo vieri kohti sivurajaa ja Palokan Riennon pelaajia. Pallo toimitettiin nopeasti kohti keskialuetta, josta se jatkettiin TamU-K-toppareiden selustaan PaRi-hyökkääjälle, joka kiersi vastaan tulleen Heltosen ja painoi pallon tyhjään pömpeliin.

Lopun painostus ei enää tuottanut TamU-K:lle lisäpaikkoja saatika maaleja, joten Sinipaidat poistuivat kentältä jälleen tappio niskassaan. ”Kiva näitä on käydä katteleen, kun aina hävitään”, totesi eräskin kannattaja takaisin Tampereelle saavuttuaan. Onneksi peli tuloksen takana alkaa jo muistuttaa jalkapalloa ja kauden alkuun on vielä aikaa. Seuraavan kerran TamU-K pelaa lauantaina 15.3. ja tuolloin vuorossa on jälleen aamuinen Aamusarjan peli Nekalan Palloa vastaan.

TamU-K
#17 Kalle Heltonen
#2 Jouko Turunen
#4 Juha Kumara
#6 Joona Kapanen
#8 Petri Vadén
#11 Niko Saarinen
#13 Sergio Moreschini
#15 Mikko Malinen
#19 Mohammed El-Harrak
#20 Jan Irjala
#22 Andrea Milanti
#23 Riku Jussila
#29 Osku Airesto