NePalta pisteet varmalla peliesityksellä 1-4 (0-3)

NePa Talent – TamU-K 1-4 (0-3)
0-1 Sami Kriikkula rp, 32 min
0-2 Youcef Chemlal, 33 min
0-3 Youcef Chemlal, 42 min
0-4 Adnan Omerovic, 61 min
1-4 Teemu Salo, 81 min

Varoitukset:
Kemal Dedic, 79 min, TamU-K

Ulosajot:

NePa Talent - TamU-K.

Kaukajärvellä NePa Talentin vieraina pelannut TamU-K otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa Kutosen 4. lohkossa ja nousi jälleen sarjakakkoseksi ohi Ikurin Vireen. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliskolla Youcef Chemlalin kahteen maaliin. NePa keskittyi koko pelin varjelemaan omaa maaliaan, ja Sinipaidat pyörittivät palloa maltilla. Näin ollen ottelun tempotaso ei noussut suureksi.

Totuttuun tapaan Sinipaitojen avauskentällinen oli laitettu uusiksi ja pari pelaajaa pääsivät kokeilemaan uutta pelipaikkaa. Avaukseen oli nostettu Joonas Niemelä ja Ahmed Lakraa käytettiin tällä kertaa vähemmän puolustavassa roolissa laitahyökkääjänä. TamU-K:n avaus: Innola; Adeeb, Kriikkula, Wilen, Niemelä; Suonsyrjä, Heittola; Lakra, Lahtinen, Dedic; Omerovic.

NePa Talent tiedettiin hyvin puolustavaksi joukkueeksi, sillä viikkoa aiemmin sarjakärki Pelikassit oli pystynyt murtamaan NePa:n puolustusmuurin vain kertaalleen. TamU-K:ta vastassa olikin melkoinen puolustusmuuri, sillä keltapaitainen kotijoukkue ei prässännyt hyökkäyspuoliskollaan ollenkaan. Sinipaidat siirtelivät palloa puolustuksessa ja pyrkivät pystypistoilla läpäisemään NePan puolustusta. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kentällä ei tapahtunut lähes mitään, sillä Sinipaidat pitivät palloa, mutta eivät päässeet vetopaikoille.

Noin 15 peliminuutin jälkeen alkoi TamU-K kuitenkin saamaan tilanteita laidoilta. Dedicille avautui vetopaikka oikealta hyvästä yhteenpelaamisesta Niemelän kanssa. Tilanne päättyi kulmaksi, mutta tästä ei tullut maalia. Ottelu jatkui TamU-K:n painostuksella, mutta ainoa mitä Sinipaitainen joukkue saavutti oli muutama kulma lisää. Hieman kyseenalainen tilanne nähtiin, kun Ahmed Lakra kaadettin vasemmalta tulleen sisäänajon jälkeen boksin sisäpuolella, tuomarin ilme ei kuitenkaan värähtänytkään ja ottelua jatkettiin 0-0 lukemissa.

TamU-K sai selkeästi lisää virtaa, kun Nawar Karikuss vaihdettiin kentälle. Irakilaisen taitavat harhautukset olivat myrkkyä NePa Talentin puolustukselle ja TamU-K pääsi lähemmäksi maalia. Karikuss oli suuressa roolissa muutama minuutti sisääntulonsa jälkeen, kun ensin mies harhautteli itsensä NePa:n puolustuslinjalta karkuun ja tämän jälkeen hänet jouduttiin kaatamaan NePa -puolustuksen toimesta. Tuomarin pilli päästi äänen ja käsi viittoili rangaistuspotkua. Puolustuksen johtajan roolia ottanut Sami Kriikkula täräytti pallon varmasti oikean sivuverkon sisäpuolelle ja ottelu oli 0-1.

Maalin jälkeen TamU-K suoritti lisää vaihtoja ja kentälle asteli joukkueen maalitilastoa johtava Chemlal. NePa sai aloituksensa jälkeen 3 syöttöä omille, kunnes pallo tuli keskialueella Chemlalille. Kolme kosketusta myöhemmin pallo olikin maalissa. Hieman oudosti kiertänyt laukaus vajaasta 30 metristä yllätti NePa -maalivahti Mikko Melanderin täysin ja TamU-K johti ottelua jo 0-2.

Ottelu jatkui TamU-K:n hallinnassa, mutta myös NePa Talent pääsi ensimmäisellä puoliskolla maalintekotilanteeseen. NePalle tuomittiin vapari noin 35 metristä, joka toimitettiin 16 alueen rajalle. NePan hyökkääjä voitti ensin pääpallon josta peliväline lipui 16 rajaa pitkin. Tuosta lähteneen laukauksen Ilkka Innola kuitenkin poimi helpon oloisesti.

Lisämaaleja nähtiin aivan puoliajan loppuhetkillä ja asialla oli tässä pelissä hyvin pelannut kaksikko Karikuss, Chemlal. Karikuss piti palloa 20 metrissä ja ohitti yhden NePan pelaajan jalkatekniikallaan. Samalla Chemlal teki poikittaisjuoksun NePan puolustuksen välistä ja Karikuss toimitti pallon Chemlalille. Josella oli helppo työ ohjata nahkakuula yhdellä kosketuksella oikeaan alanurkkaan ja siirtää TamU-K jo 0-3 johtoon. Nämä lukemat pysyivät myös ensimmäisen puoliajan loppuun, ja ottelu oli lähes jo ratkennut.

NePa Talent tuli kuitenkin toiselle puoliskolle hieman aktiivisemmalla taktiikalla ja palloa alettiin Kutoselle tyypilliseen tapaan viljellä korkeana TamU-K:n puolustuslinjan taakse. Sinipaidat kuitenkin rakensivat jälleen tilanteensa maltilla, mutta valmista ei tullut. Jo ratkennut peli kuitenkin valíkutti selvästi Sinipaitojen suorituksiin, sillä joukkue ei toiminut enää ihan yhtenäisenä ja NePa pääsikin peliin paremmin mukaan. Puoliajan alku oli vielä TamU-K:n mutta mitä pidemmälle toista puoliaikaa pelattiin, alkoi hallinta kääntyä NePa:lle.

Puoliajan alussa Mohammed El Harrak pelattiin kahdesti hyvään vetopaikkaan, mutta laukausta ei milloinkaan kuulunut ja tilanteet kuivuivat kasaan. Lopullinen ratkaisu kuitenkin nähtiin melko pian, kun vasemmalta rakennettu tilanne aiheutti ensin hienoisen paniikin NePan maalilla ja Melanderin torjunnan jälkeen Adnan Omerovic pääsi tökkäämään pallon tyhjiin.

Neljännen maalin jälkeen Sinipaitojen ote pelin löystyi huomattavasti ja NePa päästettiin ottelutapahtumiin mukaan. Ensimmäinen kulmatilanne tuli Innolan ja puolustuksen virheestä, kun pallo ei lopulta huudoista huolimatta päätynytkään Innolan käsiin, vaan lipui jalkojen välistä kulmaksi. Pian tämän jälkeen TamU-K:n hyökkäystenrakentelu loppui täysin ja palloa ei saatu edes omalta kenttäpuoliskolta pois.

Paniikki loi muutaman vetopaikan NePa:lle, jotka Innola hienosti hoiti, mutta Teemu Salon unelmakutia 20 metristä pomppivaan palloon ei Innolakaan saanut kiinni. Pallo löysi tiensä aivan vasempaan ylänurkkaan hipoen tolppaa ja ylärimaa.

Loppu ottelusta oli päästä päähän juoksua, jossa paremmat tilanteet selkeästi loi TamU-K. Vielä ennen ottelun päätösvihellystä Tomi Lahtinen pelattiin yksin läpi, mutta vaikka tämä petasi Karikussille vetopaikan tyhjään maaliin, ei vetoa koskaan tullut. Näin ollen ottelun lopputuloksena säilyi 1-4 ja 3 sarjapistettä matkasi TamU-K:n tilille.

TamU-K:n manageri Antti Pettinen oli tyytyväinen saatuihin pisteisiin vähäsanaisesti: ”Peli oli ihan ok, mutta esitys kentällä oli selkeästi heikoin sitten kesätauon. Saatiin tarvittavat pisteet ja se riittää”

Toivottavasti tällainen huonompi esitys herättää joukkuetta, sillä yhtään pistettä ei tässä sarjassa saada ilmaiseksi.”

Sarja jatkuu tiistaina klo 19.15 viimeisellä Kaukajärven kotiottelulla. Tuolloin vierailemaan tulee NoPS 3. Tervetuloa katsomaan, kun TamU-K taistelee lisää sarjapisteitä!

NePa Talent
#37 Mikko Melander
#4 Samsa Helminen
#11 Jussi Harinen
#15 Panu Larimo
#18 Harri Latja
#22 Teemu Salo
#25 Kai Nieminen
#27 Marko Taipale
#30 Ville Ihalainen
#32 Jarno Leppänen
#41 Jami Latja
#8 Jari Mäkinen

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#11 Kemal Dedic
#16 Lauri Heittola
#20 Sami Kriikkula
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#24 Joonas Niemelä
#6 Mika Oksanen
#7 Retu Harju
#8 Isaac Gbehan
#18 Viljami Ahola
#23 Nawar Karikuss
#25 Mohammed El Harrak
#26 Youcef Chemlal