Nepa nurin, paluu pistekantaan 7-2 (3-1)

TamU-K – NePa Talent 7-2 (3-1)
0-1 Sampsa Helminen, 10 min
1-1 Lauri Heittola, 13 min
2-1 Adnan Omerovic, 14 min
3-1 Lauri Heittola, 32 min
4-1 Youcef Chemlal, 55 min
4-2 Teemu Salo, 56 min
5-2 Mohammed El Harrak, 65 min
6-2 Lauri Heittola, 67 min
7-2 Mohammed El Harrak, 68 min

Varoitukset:
Mika Suonsyrjä, TamU-K, 44 min

Ulosajot:

Yleisöä 80

Myöhään perjantai-iltana pelattu TamU-K – NePa Talent osoitti jälleen sen, että jalkapallo on joukkuepeli ja joukkueena pelatessaan Sinipaidat pystyvät kaatamaan minkä tahansa Kutosen joukkueen. Sinipaitojen voiton takasi keskikentälle nostettu Lauri Heittola, joka ampui kolme maalia. Näistä kaksi olisi kelvannut kovempienkin sarjatasojen maalikimaroihin.

TamU-K:n kokoonpanossa oli jälleen tapahtunut hienoisia muutoksia verrattuna edelliseen otteluun. Varsinkin keskikentälle haettiin tällä kertaa taisteluvoimaa nostamalla topparin tontilla hyvin pelannut Lauri Heittola taistelemaan irtopalloista hieman ylemmäs. Näin ollen myös puolustuslinja koki hienoisen muutoksen, kun Mika Oksanen asetettiin korvaamaan Heittola topparin tontille. TamU-K avasi seuraavalla kokoonpanolla: M. Al-Shemari; Adeeb, Lakra, Oksanen, Wilen; Heittola, Suonsyrjä; Karikuss, Lahtinen, Dedic; Omerovic.

Ottelu alkoi TamU-K:n tahdissa ja jo heti ensimmäisestä tilanteesta oltiin lähellä painaa pallo maaliin. Mika Suonsyrjä pääsi kulmatilanteen jälkimainigeissa puskemaan kohti maalia, mutta NePa puolustus hoiti pallon pois maaliviivalta. Kymmenen minuutin kohdalla olikin sitten jo toisessa päässä säpinää, kun TamU-K:n puolustuslinja koomaili. NePa:n oikeaan laitaan pelattu pystypallo oli kieltämättä paitsio, mutta jos vihellystä ei kuulu, tulee peliä jatkaa. Sinipaitojen puolustus ei peliä jatkanut ja kolme keltapaitaa pääsi rynnimään oikelta lähteneeseen matalaan keskitykseen täysin vapaasti. Pallo lipui ensin kahden keltapaidan ohi, mutta kolmantena tilanteeseen juossut Heikki Wilen oli juuri pallon tiellä ja ohjasi polvella pallon omaan maaliin. Maali merkittiin lähimpänä palloa olleelle NePan hyökkääjälle, joka kieltämättä oli hyvin hengessä mukana.

Tällä kertaa tappiolle jääneet Sinipaidat eivät halvaantuneet shokkialusta, vaan työtä jaksettiin kentällä painaa. Pallo saatiin NePan päätyyn ja kolme minuuttia NePan johtomaalista oli Heittolan vuoro pistää pallo maaliin. Mies pelattiin vasemmalta sisään rangaistusalueelle, josta lähti kiertämään puolustajaa keskelle. Noin 15 metristä lähtenyt laukaus painui oikeaan ylänurkkaan ohi NePan maalissa pelanneet Mika Savisen ja TamU-K nousi tasoihin. Vain minuutti edellisestä ja TamU-K olikin sitten johdossa. NePa pelasi palloa aloituksesta alas, josta Adnan Omerovic prässäsi. Puolustajan ja maalivahdin välinen syöttely päättyi kehnosti, kun Savinen yritti ohittaa Omerovicin pallon kanssa, mutta epäonnistui tässä surkeasti. Omerovicillä oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Ottelu rauhottui jälleen hetkeksi ja ainut tilanne seuraavaan 20 minuuttiin oli Suosyrjän pusku poikkihirteen, ennen kuin ottelun 32. minuutilla Heittola teki todella hienon maalin noin 30 metristä. Mies sai hieman vapaata tilaa keskikentällä ja laukoi todella kovan laukauksen aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Ehdottomasti kauden maali tähän mennessä ja Sinipaidat johtivat peliä lukemin 3-1. Lukemat säilyivät samoina puoliajalle asti, vaikka TamU-K:lla oli mahdollisuuksia tehdä maaleja enemmänkin. Tomi Lahtinen kaadettiin hieman ennen puoliaikaa boxissa ja mies meni itse ampumaan tästä seurannutta rankkaria. Laukaus painui noin kolmanteen kerrokseen. Myös Isaac Gbehan oli pari kertaa karussa NePan puolustukselta, mutta tämä ei saanut laukausta osumaan tolppien väliin.

Toinen puoliaika alkoi TamU-K:n osalta hyvin, kun Jose Chemlalin oivaltava syöttö avasi oikeaan laitaan Wilenille keskityspaikan. Pallo toimitettiin noin pilkun tienoille, mutta puskemassa ollut Heittola ei saanut voimaa puskuun ja pallo meni maalin ohi.

55. minuutin kohdalla ottelu alkoi lopulta ratkeamaan, kun Heittolaa rikottiin reilussa 20 metrissä. Ensin tuomari viittoili vapaapotkua NePalle, mutta korjasi pikaisesti vaparin suunnan Sinipaitojen hyväksi. Pallon taakse asettui Chemlal, jonka kierteinen vapari nousi muurin yli ja laskeutui vasempaan alanurkkaan, 4-1 TamU-K:lle. NePa kuitenkin kuittasi nopeasti, kun TamU-K:lle sattui pallonmenetys keskikentällä. Pallo pelattiin vasempaan laitaan, josta annettiin keskitys rangaistusalueen sisään kymmeneen metriin. Teemu Salo juoksi poikittain maalivahti Al-Shemarin edestä ja laittoi pallon verkkoon.

TamU-K oli kuitenkin lopulta huomattavasti terävämpi joukkue ja vieritti hyvin palloa hyökkäyksissä. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Mohammed El Harrak, kunnes Heittola täydensi hattutemppunsa Nawar Karikussin saksipotkusyötöstä. El Harrak osui vielä toisen kerran ja sinetöi lukemat TamU-K:lle 7-2. Maalipaikkoja oli vielä muutamaan muuhunkin maaliin, mutta illan tuhlaajapoika Tomi Lahtinen ei osunut tolppien väliin edes tyhjästä maalista, vaikka pelasi muuten hyvän ottelun jakaen palloa kärjen takana.

Manageri Pettinen antoi kiitosta pelaajille yhteenpelaamisesta: ”Vaikka mielestäni taktiset muutokset toimivat tänään varsin hyvin,niin voitto oli Joukkueen voitto. Pelattiin taas joukkueena ja tehtiin niitä juttuja mistä treeneissä on puhuttu ja käyty läpi – puhuttiin, autettiin kaveria, pelattiin helppoja syöttöjä.”

”NePa Talent oli vastustajana lukemia parempi – ja pelasivat reilusti loppuun asti. He yrittivät oikeasti pelata jalkapalloa, eikä vain roiskia.”

”Mielestäni tämä oli meidän paras esitys joukkueena tähän asti ja jokainen jätkä täytti paikkansa 100%. Samalla linjalla kun jatketaan, niin meitä on vaikea voittaa.”

Managerilta lähti vielä kiitokset kannattajienkin suuntaan: ”Kiitokset kannattajille hienon tunnelman luomisesta – ja kiitokset pelaajille. Sunnuntaina on kuitenkin uusi peli, joka ei varmasti tule olemaan helppo, kun pelataan Siuron ”Wembleyn” postimerkillä.

Hyviä uutisia kolmen saavutetun sarjapisteen lisäksi oli myös se, että joukkueeseen ei tullut enempää loukkaantumisia. Ottelutahti on kova ja seuraava peli pelataan jo sunnuntaina, kun NoPS 3 isännöi Nokian Siurossa pelattavaa ottelua. Tuolloin saamme tietää onnistuuko Sinipaidat saavuttamaan vaaditut kuusi pistettä viikonlopun koitoksista.

TamU-K
#17 Mohammed Al-Shemari
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed LAkra
#6 Mika Oksanen
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#11 Kemal Dedic
#16 Lauri Heittola
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#27 Nawar Karikuss
#1 Juha Pietilä
#4 Matias Palo
#5 Henri Rantama
#8 Isaac Gbehan
#19 Antti Kääriäinen
#25 Mohammed El Harrak
#26 Youcef Chemalal

NePa Talent
#1 Mika Savinen
#4 Sampsa Helminen
#7 Matias Mäenpää
#10 Marko Taipale
#11 Jussi Harinen
#13 Timo Hepo-Oja
#15 Panu Larimo
#25 Kai Nieminen
#26 Jussi Vuorinen
#27 Mikko Melander
#30 Ville Ihalainen
#2 Joonas Salminen
#6 Tero Tapio
#12 Mikko Kunkku
#24 Jani Saari