Nelonen alkaa vierasottelulla FC Melodyä vastaan

Pitkään odotettu sarjakauden avaus on vihdoin edessä! TamU-K kohtaa Nelosen avausottelussaan FC Melodyn Kaukajärven tekonurmella tänään kiirastorstaina alkaen kello 20.00. Sinipaidat lähtevät otteluun liki parhaalla miehistöllään ja tavoittelevat viime lauantaisen Regions’ Cup-pettymyksen jälkeen paluuta voittokantaan. Luvassa on äärimmäisen tiukka ja jännittävä kamppailu avauspisteistä, sillä vastustaja FC Melody kuuluu ehdottomasti Nelosen eliittiin.

TamU-K kärsi viime lauantaina kirvelevän 4-2 tappion Seinäjoella paikallista Sisu-Palloa vastaan, eikä peliesitys missään vaiheessa häikäissyt. Sinipaitojen päävalmentaja Mika Suonsyrjä on kuitenkin luottavainen sarja-avauksen alla. ”Olemme analysoineet Regions’ Cupin tappion syyt nousujohteisen harjoituskauden jälkeen ja teemme pieniä muutoksia paremman kenttätasapainon vuoksi”, Suonsyrjä selvittää. ”Mitään dramaattista ei kuitenkaan tarvitse tehdä”, hän jatkaa.

Pienet muutokset saattavat merkitä jonkun KumaraSaarinenVadén-keskikenttäkolmiosta putoamista penkille. Seinäjoella keskikentän tiiviys hajosi mitä pidemmälle peli eteni, eikä pelinrakentelu tahtonut täten toimia. Vaihtoehtoja keskustaan löytyy, sillä muun muassa Joonas Kupiainen teki paluun loukkaantumisensa jäljiltä lauantaina. Lisäksi tuoreet Sinipaidat Jonne Keränen ja juuri ottelun alla sopimuksen solminut Eero Riponiemi ovat valmiina kehiin, jos käsky käy. Unohtaa ei sovi myöskään harjoitusotteluissa piilokärjen paikkaa pelannutta Risto Niskasta, joka liikkeellään antaa erilaisen vaihtoehdon Suonsyrjän pohdittavaksi.

Vastustaja FC Melody on vahvistanut ennestään kovaa miehistöänsä talven aikana muun muassa TP-T:n Toni Lehdellä sekä Ylöjärven Ryhdin Antti Kallialalla. Nimekäs hankinta on myös pelintekijä Joni Ikäläinen, joka siirtyi FC Melodyyn Kolmosen NoPS:ta. Kun näiden kolmen rinnalle on heittää vielä Jussi Kemmo sekä Samuli Salminen, on sanomattakin selvää, ettei Melodyn pelinrakentelulle saa antaa liikaa tilaa varsinkaan hyökkäyskolmanneksella.

Alkutalvesta paljon elänyt Sinipaitojen puolustuslinja on viimeisten kahden kuukauden aikana löytänyt muotonsa. Vasemmalle täsmähankittiin Ville Toiva Kristallipalatsista, oikealla pelaa varmaotteinen Jouko Turunen ja topparikaksikko Timo KauppinenJan Irjala alkaa pikkuhiljaa tuntea toistensa pelityylit. Tämä antaa varmuutta TamU-K:n peliin ja siksi tolppien väliin FC Melodya vastaan palaava kapteeni Ilkka Innola lähtee luottavaisena sarja-avaukseen. ”Ollaan saatu muutamia viikkoja reenata ja pelata lähes täydellä ringillä ja se toivottavasti näkyy myös kentällä heti alkuvihellyksestä lähtien”, uskoo Innola. ”Sarjanousijana lähdetään kauden avausotteluun ja koko sarjaan nöyrästi, mutta ei nöyristellen”, kapteeni päättää.

Torstain kiihkeä sarja-avaus ratkeaa pieniin asioihin. Kumman joukkueen kunto kestää oletettavasti kovatempoisen ottelun loppuvihellykseen asti? Onko hyökkääjien terävyys maalien viimeistelyyn vaadittavalla tasolla? Kestääkö pelaajien kasetti, vai viekö pitkä pääsiäisviikonloppu ajatukset muualle? Tule paikanpäälle tai seuraa Twitteristä, kuinka Sinipaidat avaavat kautensa Nelosessa. ”Erittäin mielenkiintoinen matsi tulossa. Molemmat saavat vahvan ryhmän jalkeille. Tämä on kovin mahdollinen tasonmittari meille, kun yksi sarjan nimekkäimmistä pelaajistoista asettuu vastaan”, hekumoi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ennen ottelua.

Puheet on puhuttu ja nyt on aika antaa näyttöjä tosipeleissä. Taistelu sarjapisteistä alkaa tänään Kaukajärven tekonurmella kello 20.00! Tervetuloa!