Myös Kutosen kärkikamppailu päättyi ratkaisemattomana

Otteluun oli saapunut runsaasti yleisöä
Otteluun oli saapunut runsaasti yleisöä

TamU-K 2 – TAS 0–0 (0–0)

Sinipaitojen kakkosjoukkueen nousujuna puksuttaa tukevasti raiteillaan. Lohkon kärkikamppailussa joukkueella oli mahdollisuus jättää sarjataulukossa toisena majaileva TAS peräti kahdeksan pisteen päähän. Hienossa loppukesän aurinkoisessa ilmassa pelattu ottelu tarjosikin katsojille vaarallisia tilanteita ja kovaa taistelua, jossa mitään ei saanut ilmaiseksi. Hyvin ottelun tuominnut Petteri Pulkkinen piti tunteet kurissa ja ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna ottelu oli siisti. Värikkäiden vaiheiden jälkeen lopputulos toisti itseään joukkueiden kevään kohtaamiseen nähden, sillä maaleja kahdessa kamppailussa syntyi kuin Timo Kojolle pisteitä euroviisuissa. Lukemat olivat siis jälleen Kutosessa melko harvinaisesti 0–0 (0–0) ja ero sarjataulukossa säilyi viidessä pisteessä kun molemmilla on jäljellä vielä neljä ottelua.

Tommi Riihimäki keskittää
Tommi Riihimäki keskittää

Avausjakson alusta lähtien kentällä nähtiin loppuun asti pelaamista tilanteissa ja väsymätöntä kamppailua pisteistä. Kentän laidalla huikea 104-päinen yleisö kannusti omiaan chantein ja huudoin. Sinipaidat pyrkivät rakentelemaan järjestelmällisemmin tilanteita, kun taas TAS pelasi erittäin suoraviivaisesti luottaen enemmän yksilötaitoon, jota joukkueella kiistatta on poikkeuksellinen määrä.

Tuukka Juutilainen liukuu Sinipaitojen vaihtopenkin edessä
Tuukka Juutilainen liukuu Sinipaitojen vaihtopenkin edessä

Parhaat paikat avausjaksolla syntyivät kotijoukkueelle. Rasmus Hämäläinen pääsi etenemään laidasta ja sai pelattua pallon vastaan tulleen maalivahti Babou Tourayn ylitse kohti maaliviivaa, mutta puolustus ehti palloon viime hetkillä ennen kuin lähimmät sinipaidat ehtivät palloon. Seuraava maalipaikka tuli vapaapotkusta reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Jasmin Mlivic asettui pallon taakse. Jaskon tarkka laukaus muurin yli oli painua maaliin, mutta Toyray torjui. TAS:n parhaat tilanteet tulivat erikoistilanteiden jatkotilanteista, joissa pallo jäi pomppimaan pelaajaruuhkaan. Laukaukset painuivat kuitenkin hehtaarikaupalla ohi ja yli maalin. Avausjakson loppuun kotijoukkue loi kovan paineen, mutta kolme peräkkäistä kulmapotkua olivat tuloksettomia.

Jasmin Mlivic keskittää
Jasmin Mlivic keskittää

Henri Joki yrittää murtautua maalintekoon
Henri Joki yrittää murtautua maalintekoon

Toisella puoliajalla kentällä oli aavistuksen enemmän tilaa kuin avausjaksolla, ja peli aaltoili kontrolloimattomampana päästä päähän. Sinipaitojen nopea vastahyökkäys pelattiin Tero Lepolalla, joka joutui kahden TAS-pelaajan puristukseen ja pallo karkasi muutaman metrin päähän. Palloon ehti ensimmäisenä Vesa Suonsyrjä, jolla oli jo loistava vetopaikka sisäänleikkauksen jälkeen. Suonsyrjä kuitenkin katsoi ja odotti Tommi Riihimäen mukaan hyökkäykseen. Juuri kun ratkaisusyöttö oli lähtemässä iski TAS:n Frank Igbinedion, jonka takaapäin tullut kurotus tuli suoraan Suonsyrjän kengän takareunaan, jolloin tilanne kuivui kengän irtoamiseen. Oikea tuomio olisi ollut vapaapotku noin 17 metristä, mutta nopeassa tilanteessa tilanne meni tuomarilta ohitse.

Tero Lepola murtautuu vetopaikkaan
Tero Lepola murtautuu vetopaikkaan

Markus Halme jakaa palloa
Markus Halme jakaa palloa

TAS iski koko ottelun nopeilla käännöillä ja erittäin nopeat hyökkäyspään pelaajat Abraham Massaquoi ja Kwesi Biney Jr olivat todellinen uhka. Sinipaitojen puolustuslinja Osku AirestoLauri LeppänenTuomas HyrkkänenJyri Helenius pelasi kuitenkin käytännössä virheettömän ottelun ja estivät erinomaisilla katkoilla vaaranpaikkojen synnyn.

Tyypilliseen tapaan parhaat paikat syntyivät ottelun loppupuoliskolla. Sinipaidat olivat tuskastuttavan lähellä yleisön räjäyttävää osumaa, kun Tero Lepola pääsi irtopalloon tyhjänä ammottavan maalin edessä. Pieneen kulmaan ajautunut ”Lepsu” katsoi erinomaisesti tilanteen ja sai vaikeasta asennosta laukauksen kohti maalia. TAS-puolustaja ehti tilanteessa väliin, mutta purkupallo ajautui suoraan Tommi Riihimäelle. Tämä heilautti kovaa tuhoa tehnyttä vasenta jalkaansa, mutta TAS-maalilla Touray sai akrobaattisella venytyksellä torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

Tero Lepola ratkaisupaikassa
Tero Lepola ratkaisupaikassa

TAS:n paras paikka tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo jäi pomppimaan vaarallisesti maalin ettéen, ja TAS-pelaaja pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Maalilla otteitaan jatkuvasti parantava Matias Hakalahti torjui kuitenkin varmasti. Viimeiseen hetkeen asti jännittävänä säilynyt ottelu päättyi lopulta maalittomana ja kotijoukkue pääsi kiittämään huikeaa yleisöään tärkeän tasapelipisteen taistelleena.

Jasmin Mlivic ja Markus Halme menevät samaan palloon
Jasmin Mlivic ja Markus Halme menevät samaan palloon

”Ottelun taso yllätti positiivisesti. Tiukka peli, jossa vastustaja ei antanut mitään ilmaseksi. Oli oikein mukava pelata kun tempo oli kovaa ja kontaktia ja kolhujakin tuli puolin ja toisin”, kommentoi edustusjoukkueesta lainalla pelannut Markus Halme, joka raatoi keskikentän pohjalla erinomaisen ottelun. Kyseessä oli Halmeen ensimmäinen ottelu Kutosessa, eikä hän itse asiassa ennen tätä kautta ollut koskaan pelannut Kolmosta alempana.

”Edustuksen tapaan jatkettiin minitavoitteella eli tasapelin myötä piste-ero TAS:iin säilyi viidessä. Oikeastaan ottelu oli monella tapaa toisinto edellisestä kohtaamisesta: Tiukkaa vääntöä, jossa kumpi tahansa olisi voinut viedä voiton hiukan paremmalla viimeistelyllä ja osin jopa tuurilla. Viiden pisteen kaulan säilyminen sarjan kärjessä antaa meille hyvät asetelmat ja kuskin paikan loppukierroksille. Takki täytyy silti pitää kiinni eikä hyvänolontunteeseen tuudittaumiseen ole varaa”, painottaa sinipaitojen päävalmentaja Mikko Jokela.

”Erityiskiitos runsaslukuisesti paikalle saapuneelle ja vastustajan ihon alle huutaneelle Sinikaartille. Vastustaja keskittyi toisinaan pelin sijaan katsomoon ja se varmastikin helpotti meidän tekemistä”, lisää Jokela. Samaan yhtyy koko joukkue, joka haluaa kiittää kannattajia ja toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan myös loppuihin kotiotteluihin. Näistä seuraava pelataan Kaukajärvellä keskiviikkona 26.8. klo 19.15 alkaen FC Melodyn kakkosjoukkueen isännöimänä. Tie Vitoseen on yhteinen!

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#7 Hälvä Vesa
#8 Ihalainen Jukka
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#11 Suonsyrjä Vesa
#13 Ojanen Mikko
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#18 Airesto Osku
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#21 Helenius Jyri
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#28 Humppi Mikko
#32 Juutilainen Tuukka
#XX Halme Markus

TAS:
#1 Touray Babou
#2 Akojam Emmanuel
#3 Tcheuffa Serge
#4 Cossa Lazaro
#6 Gustav Ernie
#8 Mahmoud Mohamed
#9 Massaquoi Abraham
#10 Saikou Susso
#11 Matovu George
#12 Biney Jr Kwesi
#13 Igbinedion Frank
#14 Morgadinho Nuno
#15 Ndoye Aziz
#16 Elaissaoui Nour-Dine
#17 Umoru Godfrey
#18 Koka Ibrahim
#19 Sarr Muhammed
#20 Ohaechesi Fortune
#21 Mutyaba Colline