Mika Kytöviidan maali toi voiton PP:stä 0–1 (0–1)

PP-70 – TamU-K 0–1 (0–1)
26 min Mika Kytöviita 0–1

Varoitukset:
27 min Jukka Ihalainen, TamU-K
75 min Tuomas Savinainen, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Mika Kytöviita
** Roope Hakulinen
* Severi Hiltunen

TamU-K matkasi perjantai-iltana PP-70:n vieraaksi Ikuriin kokoonpanolla, josta puuttui yhteensä jopa neljätoista edustusjoukkueen pelaajaa. Avauskokoonpanossa saivatkin näyttöpaikkansa ensimmäistä kertaa nuori Severi Hiltunen sekä kakkosjoukkueen keskikenttäpelaaja Jukka Ihalainen. Samoin avauksessa oli vasta toisen pelinsä edustuksessa pelannut toppari Tuomas Hyrkkänen sekä melko vähille minuuteille alkukaudella jäänyt ja vielä viime kaudella Kutosessa pelannut Markku Rantanen. Tästäkin huolimatta Sinipaidat olivat punapaitaisia isäntiä parempi joukkue, ja voittivat ottelun ansaitusti maalein 0–1 (0–1) Mika Kytöviidan komealla maalilla.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisena. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan maata pitkin ja saivat luotua hyökkäyksiä. Ensimmäistä kertaa maali oli lähellä kun Niko Saarinen antoi mainion kulmapotkun, ja janirjalamaisen varren omaava Tuomas Hyrkkänen pääsi puskemaan parista metristä. “Hyke” ei kuitenkaan päässyt kunnolla pallon päälle, ja näin peliväline päätyi puolustajan kautta Ikurin kentän päätyverkkoon.

Niko Saarinen näkee tilaisuutensa...
Niko Saarinen näkee tilaisuutensa…

...ja saa tyrkättyä pallon kohti maalia...
…ja saa tyrkättyä pallon kohti maalia

Seuraava maalintekopaikka syntyi Mika Kytöviidan pitkän sivurajaheiton jälkeen. Pallo leijaili aina takatolpalle asti, jossa useampikin TamU-pelaaja oli pallon lähellä. Ensin Niko Saarinen tyrkkäsi pallon kohti maalia, mutta pallo kuitenkin kilpistyi Tommi Puronahon jalkoihin. Tommi Lehtimäki yritti vielä laittaa karat sisään, mutta maalivahti Sami Vahala ehti poimia pallon käsiinsä juuri ennen kuin Lehtimäen lapikas olisi osunut siihen.

Niko Saarisen veto jää Tommi Puronahon jalkoihin...
Niko Saarisen veto jää Tommi Puronahon jalkoihin…

...eikä Tommi Lehtimäki aivan ehdi palloon ennen maalivahti Sami Vahalaa.
…eikä Tommi Lehtimäki aivan ehdi palloon ennen maalivahti Sami Vahalaa

Ottelun ensimmäisen varttitunnin aikana Sinipaidoista vielä Severi Hiltunen ja Mika Kytöviita pääsivät koittamaan laukausta, mutta Hiltusen veto oli lopulta maalivahdille helppo torjuttava ja Kytöviidan veto suuntautui reilun metrin verran takatolpan ohi. Peli-Poikien paras maalintekopaikka puolestaan tuli kulmapotkussta, jossa yksi punapaita oli unohdettu täysin vapaaksi lähelle maalia. Sinipaitojen onneksi pusku suuntautui kuitenkin melko voimattomana suoraan päin maalivahti Roope Hakulista.

Noin 25 minuutin pelin jälkeen verkko viimein heilui. Severi Hiltunen nousi vasenta laitaa ja näki Mika Kytöviidan rynnistävän toisella laidalla kohti rangaistusaluetta. Peli-Poikien puolustaja sai kosketuksen Hiltusen keskitykseen, mutta pallo vain muutti suuntaansa sen verran että Kytöviita sai pallon aiottua kauempana maalista. Tulinen veto kuudentoista rajan takaa painui kuitenkin maalin etunurkkaan, ja juhlat Sinikaartin katsomossa ja sen edessä olivat valmiit.

Mika kytöviita laukoo...
Mika kytöviita laukoo…

...ja tuulettaa maalia Sinikaartin edessä
…ja tuulettaa maalia Sinikaartin edessä

Ensimmäisen puoliajan lopulla molemmissa päissä oli vielä yhdet vaaralliset paika. Peli-Poikien tilanne päätyi vain kulmapotkuksi, kun maalivahti Hakulinen torjui pienestä kulmasta alanurkkaan suuntautuneen laukauksen. Toisessa päässä Mika Kytöviidan hyvästä paikasta läheltä boksin rajaa laukoma vapaapotku jäi muuriin, mutta jatkotilanteessa Severi Hiltusen keskitys löysi Tuomas Hyrkkäsen pään maalin edestä. Tälläkään kertaa pusku ei kuitenkaan aivan onnistunut, ja kun ensimmäisen jakson päättänyt vihellys kuultiin heti perään, taukoa lähdettiin viettämään 0–1-vierasjohdossa.

Mika Kytöviita laukoo vapaapotukun päin muuria
Mika Kytöviita laukoo vapaapotukun päin muuria

Toinen jakso alkoi Sinipaitojen osalta terävästi, ja jo parin minuutin pelin jälkeen Niko Saarinen laukoi yllättävän kaukolaukauksen, joka meni vain niukasti maalin ohi. Peli-Poikien Markus Säde puolestaan pääsi yrittämään maalia vapaapotkusta, ja vain maalitolppa pelasti Sinipaidat tasoitukselta. Pian tilanteen jälkeen sama mies oli uudelleen vedolla pelitilanteessa, mutta tästäkään tilanteesta ei saatu tilastoihin merkintää maalia kohti suuntautuneesta vedosta, sillä pallo nousi karkeasti yli maalin.

Jukka Ihalainen pelasi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen avauskokoonpanossa
Jukka Ihalainen pelasi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen avauskokoonpanossa

Sinipaitojen vaihdot alkoivat pyöriä kun ottelua oli jäljellä noin 25 minuuttia. Ensimmäisenä vaihtoon otettiin erinomaisesti paikkansa keskikentän pohjalla rikkovassa roolissa täyttänyt Jukka Ihalainen ja tilalle tuli uutena pelaajana joukkueeseen aiemmin viikolla liittynyt Juho Kanto. Ennen tätä ottelua Ihalainen oli tullut neljässä pelissä vaihtopelaajana sisään ja pelannut yhteensä vain 79 minuuttia. Sisäänajoa joukkueeseen voi pitää erinomaisen onnistuneena, sillä kun PP-ottelusta tuli se tiukka paikka jossa kakkosjoukkueen mies oli laitettava avaukseen, ei missään vaiheessa tarvinnut olla huolissaan Ihalaisen pärjäämisestä Nelosen tasolla.

Yhteensä Sinipaidoilla oli lopulta mukana vain kolme vaihtopelaajaa, ja näin myös kakkosjoukkueen 38-vuotias konkaripelaaja Vesa Suonsyrjä pelasi parikymmentä minuuttia Mika Kytöviidan tultua vaihtoon. Ville Toiva puolestaan tuli loppuminuuteilla Niko Saarisen tilalle, ja auttoi osaltaan varmistamaan Sinipaitojen voiton.

Mika Kytöviita luo painetta puolustukseen
Mika Kytöviita luo painetta puolustukseen

Peli-Pojilla olikin ottelun loppupuolella parikin tilaisuutta tehdä tasoitus. Ensin Roope Hakulinen torjui pahan kaukovedon maalin alakulmasta. Sitten seuranneessa kulmapotkussa oli yksi punapaita jälleen unohdettu vapaaksi, mutta kaikeksi onneksi pusku suuntautui räikeästi yli maalin. Sinipaitojen yksi parhaista viimeisen vartin maalipaikoista oli Severi Hiltusen vapari, jonka maalivahti Vahala nyrkkeili komeasti kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Ville Toiva puski pallon tolppaan ja pian tämän jälkeen Vesa Suonsyrjän keskitys löysi Tommi Lehtimäen, jonka veto suuntautui niukasti ohi maalin.

Severi Hiltunen pelasi erinomaisesti päästyään ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon
Severi Hiltunen pelasi erinomaisesti päästyään ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä ei ottelun jälkeen peitellyt tyytyväisyyttään joukkueen venymisestä. ”Tämä oli koko valmentajaurani yksi hienommista voitoista”, päävalmentaja totesi. ”Neljätoista ukkoa ulkona pelistä ja loput näyttivät, että taistelemalla paikataan taitovajetta. Kun kokeneemman pelaajat jäävät ulos niin se antaa mahdollisuuden muille nostaa tasoaan. Nuori Severi Hiltunen oli tänään loistava ja kakkosjoukkueen Jukka Ihalainen ja Tuomas Hyrkkänen vetivät isolla sydämellä.”

Joukkue ja Sinikaarti kohtaavat ottelu päätyttyä
Joukkue ja Sinikaarti kohtaavat ottelun päätyttyä

”Nyt pidämme pienen kesätauon ja sen jälkeen varmaan saamme vähän ukkoja riveihin”, päättää päävalmentaja Suonsyrjä. Seuraavan kerran Sinipaidat pelaavat vasta yli kahden viikon päästä sunnuntaina 28.6. Tuolloin Pyynikillä klo 15.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi sarjataulukossa kolmantena kaksi pistettä TamU-K:n perässä majaileva Tervakosken Pato. Tervetuloa taas juhannustauon jälkeen peleihin!

PP-70:
#1 Vahala Sami
#9 Säde Markus
#15 Hovi Matias
#16 Pohjolainen Tero
#17 Jousmäki Jarkko -> #59 Kauko Eero, 64 min
#19 Rajala Kyösti -> #41 Ruskee Sami, 46 min
#24 Näppilä Jussi -> #29 Paski Janne, 72 min
#39 Pohjoismäki Joona -> #23 Tiitto Simo, 85 min
#54 Pohjoismäki Juuso -> #13 Mäkipää Jarkko, 46 min
#56 Puronaho Tommi
#57 Karjalainen Pekka

#3 Lehtimäki Tuukka
#12 Lähteenmäki Matti

TamU-K:
#2 Hyrkkänen Tuomas
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi
#5 Hiltunen Severi
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko -> #28 Toiva Ville, 79 min
#16 Ihalainen Jukka -> #9 Kanto Juho, 64 min
#17 Hakulinen Roope
#18 Pitkänen Otto
#21 Rantanen Markku
#26 Kytöviita Mika -> #27 Suonsyrjä Vesa, 69 min